- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Изпитвали ли сте пеперудите в корема? Как бихте го описали?
Колко често сте изпитвали това чувство? А от какво е било провокирано и в какви ситуации? Как най-точно бихте го описали? Като напрежение в корема ?
Glavno zadavam vyprosa zashtoto mnogo hora daje ne sa go izpitvali i v KOREMA a samo psihichesko i go otyjdestvqvqt s tova chvustvo, mi ne, tova ne e lubov, tova ne e da obichash, tova ne e i orgasm ne e i sex.
Tova e tipichno chuvstvo v korema, kogato leko ti te svie i ima tam naprejenie- pone ot tova koeto az chuvstvam, i se poqvqva ot stress, strah, ot naprejenie predi sreshta i tn. povecheto puti. primerno....
(sorry za krilicata)
Е казват, че това чувстваш, когато някой силно те привлича, но не знам.. Странно беше и много за кратко.. За ситуации - ами например първата целувка с нея..Първоначално написано от Psychic
![]()
както когато имам разтройство...![]()
![]()
шегата на страна... ми когато видя любимият човек някак се едно всичко в мен се съживява и прсто немога да дишам... когато се присегне да ме прегърне или целуне... когато просто седи до мен и ми говори... абе няма определен брой просто сега какво хронометър или календар да си сложа...не е като напрежение... просто е някак приятно нещо което не се случва примерно ако целунеш приятелка или нещо подобно... не е същото, секи го усеща по различен начин...
![]()
![]()
1во - Изпитвали ли сте пеперудите в корема? Как бихте го описали?
ьахьха,е ,това ме разби![]()
![]()
![]()
Ами как бих го описала...освен ..като пеперуди в корема?!![]()
![]()
Изпитвала съм,макар и не доста често.Например когато видя някой,който ме вълнува и спре и ме заговориПървоначално написано от Psychic
Хм,наистина рядки случаи.
В моите случаи напрежението не е само в корема![]()
I've got no hand in matters worldly, I hardly care at all.
What's going on fails to concern me, cuz I'm locked behind my wall..
Last.FM
Ми няколко пъти,притеснение предполагам,според мен това е най-хубавият период от цялата връзкаПървоначално написано от Psychic
![]()
Кой говори за връзки?Първоначално написано от Moonchild
![]()
I've got no hand in matters worldly, I hardly care at all.
What's going on fails to concern me, cuz I'm locked behind my wall..
Last.FM
Днес специално го изпитах над 3 пътиПървоначално написано от Psychic
Когато наблюдавам любимия човек например се появява това чувство..
Не знам как бих го описала, но честно казано за мен няма нищо общо с пеперуди.. и още по-малко в стомахаПо-скоро като някакво присвиване, което те кара да се усмихваш..
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Много.Тва се получава при огромно вълнение и не са никакви пеперуди,а цялото ти същество/тяло сякаш започва да тупти и и сърцето ти още малко ще изкочи,изпадаш в еуфория и устата ти се разчеква от усмивки.Първоначално написано от Psychic
Сякаш множество малки звездички топлят и огряват вътрешно гръдния ти кош. Оо А краката ти се подкосяват...ех...хубаво чувство. ^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
мдам случвало ми се е с преятеля миПървоначално написано от Psychic
![]()
а как да го опиша нз като приятно чувство на влюбване можеби![]()
...
♫♪ Miley Cyrus - When I Look At You ♪♫
...
![]()
A opisanoto ot teb spored teb do kakvo stepen e metaforichno i do kakva stepen si go izpital 1:1 bukvalno?Първоначално написано от ShtrudeL
-Момиче съм.Първоначално написано от Psychic
-Говоря съвсем буквално,като изключим звездичките,просто така бих го описала най-добре ^
-Пиши на кирилица. Оо
-ъм и да...изпитвала съм го както го описвам Оо
4XCOKИ
Звездичка* Говориш несвързано/неясно. *премиг* ОоПървоначално написано от Psychic
От къде си толкова сигурен,че много хора не са го изпитвали? Чувстваш вместо тях ли?
И какво... о,какво общо има корема?...освен,че тва с пеперудите е банално и клиширано и се използва просто за израза...
И не,не е само психически.
И защо да не е любов? Когато се вълнуваш и това чувство се появи...преди срещата с любимия човек например?...
кхъм...та какво има в корема? напрежение ли? В корема или няма нищо съществено от това което си го има от както си се родил,..или има смляна гадна храна. ^^
4XCOKИ
Dear Shtrudel,Първоначално написано от ShtrudeL
Чувството не напразно се казва Пеперуди в Корема, името му е възникално заради чувството и се опитва да го опише най-добре. Хората могат да усещат хиляди емоции и може лесно да се объркат като отъждествяват едни с други и тн защото като цяло емоции и обяснение е адски трудна категория. Специално за пеперудите , чувството е положилтелно, главно предизвикано от адреналин и хормона на стреса Кортизол, чувството е доста типично. Не може когато изпитваш цялосното телесно напрежение заради любимия човек да кажеш че го изпитваш, нито когато си в еуфорично шастие и умираш от кеф, това не е това чувство тва са други чувства. Важното е разграничението. Естетвено някои от цялосните състояния и други емоции могат да го включват това чувсто като бонус, но то самото главно е в корема.
Глупостии! (ех щастливия ми ден...най-накрая да намеря с кой да споря. ^_^)Първоначално написано от Psychic
Ти да не би да си имал БУКВАЛНО пеперуди в стомаха и те БУКВАЛНО да са си пърхали из стомашния ти сок,че да знаеш какво е и да го описваш точно така чрез общото разбиране на всички...? Оо
*стана ми смешно* ^^
-(не се заяждам)
Би ли описал какво точно става буквално в теб когато се появи въпросното чувство,че ми стана интересно?..Оо
4XCOKИ
сещам се ... Веднъж на едн0 участие .... жидях 1 м0мче ... сладк0 ... страшн0 мн време г0 наблюдавах без т0й да знае ... след 0к0л0 седмица ... разбрах че е 0т м0ет0 училище ... влюбих се ужасн0 мн .... пепруди ли бяха птици ли бяха незнам ... след 0к0л0 3 месеца уж скайп уж в даскал0 ... най накрая излязахме на среща ...и След т0Ва тръгнАхме ... г0дина и п0л0вина ... люб0в и все 0ще има .. пеперуди ...
Туй да ядеш пеперуди е вредно, щото заради прашеца.
Тъй ами.
Аз само кселини получавам у стомахо като съм нервен.
ем... като пеперуди в корема![]()
Просто аз
Пеперуди не съм усещала,но когато съм щастлива,сякаш огромен балон се надува в гръдния ми кош и ще се пръсне. В същото време една идиотска усмивка се разлива по лицето ми и нищо друго не ме интересува...![]()
това ми е едно от любимите неща..мн мн приятно чувство![]()
това което ме боли най-много е,че бях толкова близо...
имах толкова много да ти кажа...и гледах как си отиваш..
първите "пеперуди" изпитвах когато се влюбих в сегашния ми приятел но беше все още онзи момент в който незнаех дали ще сме заедно или не дали мисли за мен или не и като го видех тея пеперуди ме пращаха на небето и обратно![]()
![]()
а сега година и половина по късно тези пеперуди са по кротки и спокоини сега около мене летят пеперудите на щастието и любовта
![]()
![]()
![]()
![]()
Ммм само към едно момче съм го изпитвала ... дори когато се разминавахме (още в началото) по коридорите на даскалото ...Обаче на мен заедно с "пеперудките" ми се подкосяват краката, изменя ми се гласа, изчервявам се адски много, получавам сърцетуп ...
![]()
![]()
ХУбаво е да се изпитва ама е рядко ... или поне при мен ...
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3