Понякога се питам как е възможно толкова рязко да се промени света... Знам, че повечето от децата, пишещи тук, дори няма да разберат за какво говоря но... Къде изчезнаха естествените момичета, НЕнамазани с тонове грим, НЕобличащи се перверзно и НЕправещи се на недостъпни и на такива каквито не са... Некопиращи модел, а имащи собствен стил и живот... Момичетата, които са чакали любимия си да се върне от казармата (а преди 50 години тя е била 3 години, в началото на 50-те години дори 4)? Възможно ли е сега някоя да чака приятеля и да се върне толкова време, като единствената й утеха са само писмата му, напоени със сълзи...? Или още на първата седмица ще си хване друг и ще забрави напълно за любовта им? Знам, че звуча банално, но не е ли това смисъла на живота ни, за бога... Къде отидоха момичетата, които се изчервяват, когато им кажеш, че са красиви или че изпитваш чувства към тях? Момичетата, които не гледат колко пари имаш, а са с теб, дори да си беден и да нямаш нищо, освен искрената си любов? Вместо това разглезени кифли, презадоволени с пари и материални боклуци (не без вина на родителите). Може би звуча банално, но нещата, които изброих са били нормални до преди 30-тина години, а преди 50-60 са били съвсем обичайни. Е, разбира се винаги е имало "материални момичета"... А сега същите неща се възприемат като "остарели" и демоде... Нима е демоде да обичаш до болка? Нима изобщо любовта се влияе от модата? Поводът за темата са едни стари писма от 50-те години между войник и любимата му, които прочетох скоро. Толкова мили, красиви и чувствени думи едва ли може дори да се чуят в днешно време... Сега биха се възприели като романтика, но това не е романтика, това е просто истинска любов, чиста, искрена, прозрачна като детска сълза, на която не може да попречи нищо. Дори бедността, дори хилядите километри, делящи влюбените... И докато моето поколение знае и помни дори много малка част от истинският и неповлиян от "модата" живот, то ми е жал за днешните поколения, които дори няма да знаят колко просто нещо е живота... А всички са се втурнали да учат, да бягат в чужбина и да изкарват милиони, да си купуват скъпи коли и да плащат за по една нощ на провалени момичета без достойнство. Та това е... няма какво повече да напиша, надявам се поне 1 човек да е обърнал внимание на темата и да се е замислим макар че тя не е от модерните, тип "кура ми е 9 см, това нормално ли е?"
Поздрави на всички, бъдете здрави и по-малко влияещи се от заобиклящата ни среда.