.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 74
    Супер фен Аватара на RedArmy

Какво стана с хората?

Понякога се питам как е възможно толкова рязко да се промени света... Знам, че повечето от децата, пишещи тук, дори няма да разберат за какво говоря но... Къде изчезнаха естествените момичета, НЕнамазани с тонове грим, НЕобличащи се перверзно и НЕправещи се на недостъпни и на такива каквито не са... Некопиращи модел, а имащи собствен стил и живот... Момичетата, които са чакали любимия си да се върне от казармата (а преди 50 години тя е била 3 години, в началото на 50-те години дори 4)? Възможно ли е сега някоя да чака приятеля и да се върне толкова време, като единствената й утеха са само писмата му, напоени със сълзи...? Или още на първата седмица ще си хване друг и ще забрави напълно за любовта им? Знам, че звуча банално, но не е ли това смисъла на живота ни, за бога... Къде отидоха момичетата, които се изчервяват, когато им кажеш, че са красиви или че изпитваш чувства към тях? Момичетата, които не гледат колко пари имаш, а са с теб, дори да си беден и да нямаш нищо, освен искрената си любов? Вместо това разглезени кифли, презадоволени с пари и материални боклуци (не без вина на родителите). Може би звуча банално, но нещата, които изброих са били нормални до преди 30-тина години, а преди 50-60 са били съвсем обичайни. Е, разбира се винаги е имало "материални момичета"... А сега същите неща се възприемат като "остарели" и демоде... Нима е демоде да обичаш до болка? Нима изобщо любовта се влияе от модата? Поводът за темата са едни стари писма от 50-те години между войник и любимата му, които прочетох скоро. Толкова мили, красиви и чувствени думи едва ли може дори да се чуят в днешно време... Сега биха се възприели като романтика, но това не е романтика, това е просто истинска любов, чиста, искрена, прозрачна като детска сълза, на която не може да попречи нищо. Дори бедността, дори хилядите километри, делящи влюбените... И докато моето поколение знае и помни дори много малка част от истинският и неповлиян от "модата" живот, то ми е жал за днешните поколения, които дори няма да знаят колко просто нещо е живота... А всички са се втурнали да учат, да бягат в чужбина и да изкарват милиони, да си купуват скъпи коли и да плащат за по една нощ на провалени момичета без достойнство. Та това е... няма какво повече да напиша, надявам се поне 1 човек да е обърнал внимание на темата и да се е замислим макар че тя не е от модерните, тип "кура ми е 9 см, това нормално ли е?"
    Поздрави на всички, бъдете здрави и по-малко влияещи се от заобиклящата ни среда.

Град
    ..in the middle of the party..
    До болка си прав братко във всичко,но свиквай в такава държава и съвремие живеем.Тук ще те определят като човек по дрехите,колата,апартамента .Ще те съдят по това колко пари имаш и с кого се познаваш.Ще те обвиняват в онова с какво се занимаваш и как изказваш гледната си точка.Онова вътрешното и красивото не се цени в днешно време,до него се стига единствено и само ако си показал нещо външно като пари,известност и др.
    Свиквай няма оправия,и с момичетата е така,с приятели също дори и с роднини.
    Майната му на модерния свят,браво за темата!

Супер фен Аватара на montana6
    Много хубави неща си написал и имаш право, но най-вероятно и за жалост тези работи са безвъзвратно отминали. Времената се менят, хората - също. Не искам да звуча като песимист, но тази любов, която ти описваш, се гради най-вече на доверие, което в днешно време хората си нямат един на друг. Отделно, че има много повече заобикалящи фактори, които ни влияят малко или много върху връзката ни с даден човек.

Това, естествено, е само нищожна част от причините, темата е доста обширна и могат да се обхванат много неща.

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Станете обратни, като не ви харесват момичетата

Супер фен Аватара на djipsito
    Някои колкото и да се мислим за различни, осъзнавам, че и ние сме в кюпа с останалите овце. Само дозите са различни. Манталитет, мода, комунистически разбирания..

Добрите са добри до едно време, после се усещат, че най-лошото е да си добър, щото те правят на луд.. И се обръщат на 180 градуса просто щото ако не си нагъл, цапнат в устата и т.н си потъпкан.

Скромното потъпкано и разочаровано момиче/момче вижда как връсниците му, онези от които всеки се оплаква, ама движи с тях, имат си някви връзки и ИЗГЛЕЖДАТ щастливи и или се затварят още повече или почват да действат по същия начин. Много хора не осъзнават, че не е лошо да теглиш от малък, щото като пораснеш ще си се научил. А тези, които са с УЖ нареден живот от малки, са някви разглезени и всичко им е тип-топ.. докато не дойде време да се отделят от мама и тати... И почват да теглят като големи. Не знаят как да се оправят.

Приличния ученик/студент, който се старае всячески, честно и с много труд да се издигне, вижда как труда му не се оценява, а преписвачите, гъзолизците и т.н успяват... тука се отклонява темата...

Всичко е наопаки и трябва, явно, да се живее наопаки. Щото живота е несправедлив. Умните са по-нещастни от глупаците. По-малко мислене, по-добре. Нормалните всъщност са ненормални.

Отдавна съм спряла да мисля по тая тема, няма смисъл. И не мисля, че трябва да се опитваме да разберем живота, а да го живеем, щото си върви... Всяка жаба да си знае гьола и така. Чувствата са реципрочни. Или поне така се говори. Кво ти пука ?

Позволявам си да криввам от правия път, за да видя кво е от другата страна, е, не е толкова лошо. Само че, за да има баланс и ако не искаш да те говорят, трябва и МАЛКО акъл. Малко, ама нямаш ли го...

Леко объркан коментар, ама .. карай.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Пълни глупости пишеш. Да си добър не означава непременно да си наивен, сиреч да те потъпкват, както си гореспоменала. В кюпа сме само тогава, когато започнем да се държим като тези в кюпа - ти не си родена там или такава, човек винаги прави своя избор. Животът не означава непременно страдание, болка и съвсем не е несправедлив... справедливост винаги има, просто не сме ние тези, които да я упражняват и затова често не сме способни да я забележим, когато се появи. На нас ни се иска, на мига онзи идиот да си получи заслуженото, но нещата не работят по този начин.
    Ако си приличен студент или ученик - успяваш. Не знам точно къде учиш ти, но рано или късно всичко си идва на мястото. Просто НЕ може някой преписвач да стане специалист в дадена област или да преуспее (и тук нямам предвид само пари, самата идея да си деградирал профан, дори и с пари, те прави нещастник и никаквец, което само по себе си НЕ може да те прави успях и прочее)
    Ако всеки мислеше като теб - светът щеше да е едно много мизерно, нещастно и тъмно място.

По темата - евалата на автора. Само, че общественото съзнание е такова. Повечето хора винаги са избягвали правилния избор, предпочитайки лесния. Защо им е да градят собсвена личност и мнение, като вече има изграден стереотип по ТВ-то. В природата на човек е да бъде, както много силен така и много слаб. Както споменах по-горе, всеки прави избора си и ние не можем да ги виним за слабостите, които всички притежаваме. Не всички са курви и златотърсачки, горе главата.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    А къде изчезнаха истинските мъже? Това пък питам аз. Забога в днешно време момчетата се оплакват дори повече от момичетата Отиват да се помпат по фитнеси и тичат да се бият по улиците и дискотеките. Говорят си кой е забил повече мадами с по-големи цици. Не държат на думата си, подиграват се постоянно и етц. Не уважават никого още по-малко срещуположният пол. Или е пълно с женчовци с розови тениски, по-оскубани вежди и от моите, и вдигнати коси нагоре/зализани на страни. Ама квото и да си говорим тези неща няма да се променят.
    Но въпреки всичко има наистина свестни хора. Както момчета, така и момичета. Просто трябва да ги намериш

Супер фен Аватара на daq96
    Град
    Русе
    Винаги е имало хора които се интересуват само от материалното просто с времето хората започнаха да се копират...
    I'm beautiful in my way....

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от horacio
    А къде изчезнаха истинските мъже? Това пък питам аз. Забога в днешно време момчетата се оплакват дори повече от момичетата Отиват да се помпат по фитнеси и тичат да се бият по улиците и дискотеките. Говорят си кой е забил повече мадами с по-големи цици. Не държат на думата си, подиграват се постоянно и етц. Не уважават никого още по-малко срещуположният пол. Или е пълно с женчовци с розови тениски, по-оскубани вежди и от моите, и вдигнати коси нагоре/зализани на страни. Ама квото и да си говорим тези неща няма да се променят.
    Но въпреки всичко има наистина свестни хора. Както момчета, така и момичета. Просто трябва да ги намериш
    Съгласна съм.
    Съгласна съм и с автора.
    Задавала съм си често тези въпроси.
    Понякога е много тъжно как хората са станали студени и безчувствени. Не е само за 30 години - сякаш става в рамките на няколко години. Не става дума и само за любовните отношения. Хората са станали много по-безчувствени във всяка сфера. Например, не знам дали на някой друг му е направило впечатление, но преди няколко години Трагедията с Индиго или онази с децата в Лим беше национална, имаше траур. Говореше се със седмици (за Индиго и повече), а сега няма и месец, откакто пометоха децата в Симеоновград и вече никой не ги и помни. Вече ежедневието е толкова забързано, че никой не се оглежда около себе си. На никого за нищо не му пука.
    Горе главата, обаче Изключения ИМА. Намират се трудно и трябва да търсиш, но като ги намериш един път - стават ти златни и можеш да ги оцениш истински. Аз все още имам вяра в хората.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Къде изчезнаха?
    Просто времената са други. Ценностната система е малко по-различна. Любовта дори, поставена в различна среда, се променя.
    Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Но не е вярно това, което пише автора. Въпросът е защо не гледате отвъд масовката... Защото е по-лесно
    Всъщност защото е по-лесно да кажеш 'хората не струват ,майната им' вместо да продължиш да търсиш човек ,който ти допада.
    Темичката е готина ,но някак мяза на онези носталгични спомени за времето ,когато играехме жмичка и стражари и апаши пред блока ,вместо да си седим вкъщи пред фейсбук-а.
    Мисълта ми е ,че всеки е свободен да прави с живота си каквото пожелае - това че мен примерно може да ме кефят по-романтични натури ни най-малко не означава ,че някой материалист е по-ниско качество.
    Абе - светът е такъв ... кво да се прави

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Всъщност защото е по-лесно да кажеш 'хората не струват ,майната им' вместо да продължиш да търсиш човек ,който ти допада.
    Това имах предвид де.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Извратиха се хората. Проебаха се, пропиха се, наркотици взимат, пият, пушат. Абе...
    Въобще не си струва да се живее в тоя шибан свят!
    ...

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Къде изчезнаха?
    Просто времената са други. Ценностната система е малко по-различна. Любовта дори, поставена в различна среда, се променя.
    защото всеки гледа към/за/през себе си;
    //не обобщавам! не категоризирам! само намигам;

колкото до автора - при най-повърхностен/бързичък анализ на текста ти, разбирам, че ти си част от маса. така се възприемаш. самият факт, че търсиш клишето дори в любовта, говори повече за теб, отколкото можеш да си представиш. рози и шоколад, писма и сълзи, разстояния и трагедии...

за обездушаването - ами, виждам го, да. но съм склонна да вярвам(защото рациото тук е заместено от емоцията), че душевното/красивото е по-скоро забравено, закътано, държано под ключ, а с времето - закърнява. но го има, де, това е важното.
    просто хората стават все по-страхливи, все по-социални, все по-ограничавани, потискани и пр. в тази посока от обществения поглед, оценка, етикет. обезличават се и съществуват като същински елизабетински герои.

тъпичко, здраве да има!;

Голям фен Аватара на BlindedAngel
    Град
    Варна
    Тука не съм много съгласен.И аз ходя на фитнес, но не за да се бия по улиците и по дискотеките, ами просто за да си поддържам тялото, пък и ми харесва резултата.И аз имам няколко розови неща, и ходя на козметик за да си почиствам веждите( не да ги изтънявам, просто да ги оформя), да си почиствам лицето и на кола маска на краката - това прави ли ме женчо, че искам да изглеждам добре.Look good, feel good са казали хората и аз съм на този принцип, но не прекалявам.Доста криви разбирания имате за хората.
    "По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев

А къде изчезнаха истинските мъже?
    това, което съм написал в темата, в почти пълна степен важи и за днешните момченца, но е нормално да говоря за противоположния на мен пол
    Вероятно сте прави, всичко безвъзвратно се е променило.
    Колкото до това, че съм гледал предимно масовката, ами нали точно от нея се определя цялостният характер на обществото. Какво от това, че на 1000 момичета ще има една свястна, след като като накъдето и да се огледам около мен всичко е позьорщина, пари, превзетост, лесни жени, качващи се в поредното BMW след като някой "батко" (разбирай 40 годишен чичко-паричко) ги е почерпил с водка. Но иначе се правят на недостъпни... Недостъпни за нормалните момчета, които нямат пари и възможности като чичковците тип мутра и които могат да разиграват както си искат. И проблема не е в това, че аз нямам пари (а аз наистина нямам), но дори да имах пак нямаше да съм с момиче, което гледа предимно тях. Просто такива ме отвращават до мозъка на костите ми. Но вината определено не е в тях, какви да са след като повечето от тях са пораснали и съзряли в най-смутните и мутренски времена и са имали страхотни примери за подражание. Боклуци е имало и ще има винаги, може би. Въпроса е в това, че сега те са на почит и на тях се подражава, а преди на такива се е гледало с презрение. Ето това е промяната в обществото. Покрай тях и нормалните момичета се променят, било защото копират от тях или пък защото не искат да останат изолирани в съвременния свят. А това наистина е ужасно гадно, да си различен от всички други, а всъщност да си съвсем нормален, но невписващ се в съвременната представа за любов и живот.

Цитирай Първоначално написано от BlindedAngel
    Тука не съм много съгласен.И аз ходя на фитнес, но не за да се бия по улиците и по дискотеките, ами просто за да си поддържам тялото, пък и ми харесва резултата.И аз имам няколко розови неща, и ходя на козметик за да си почиствам веждите( не да ги изтънявам, просто да ги оформя), да си почиствам лицето и на кола маска на краката - това прави ли ме женчо, че искам да изглеждам добре.Look good, feel good са казали хората и аз съм на този принцип, но не прекалявам.Доста криви разбирания имате за хората.
    Такива като теб са утайката на обществото бе. Ти си пример за това как човек се променя под влиянието на хората и общественият натиск. Фитнеса добре, но скубането на веждите, кола маската, розовите ризки как да ги тълкуваме?

Супер фен
    Къде са нормалните момичета? Ами намаляват все повече, но никога няма да изчезнат напълно. Този процес на деградиране на нацията е следствие от наложената от медиите "култура" - навсякъде се говори и се пише коя Златка колко кубика силикон си е сложила, колко чалгарки е забременил Коко Динев... Е как очакваш ценностите да не отидат подяволите?! Всеизвестно е, че хората предпочитат лесното - защо да си правят труда да изграждат свой стил на поведение, на обличане, на говорене.., като могат да вземат всичко наготово? Освен това, следвайки стереотипа ще се вписват в обществото, ще бъдат харесвани, няма да ги смятат за различни и странни... А всички знаем, че хората колкото и да се правят на толерантни към отличаващите се от тях, всъщност не ги приемат.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от BlindedAngel
    Такива като теб са утайката на обществото бе. Ти си пример за това как човек се променя под влиянието на хората и общественият натиск. Фитнеса добре, но скубането на веждите, кола маската, розовите ризки как да ги тълкуваме?
    Защо такива като мен ? Веждите ми е естествен вид не ми харесват, затова ходя само да ги оформят.По - приятно ми е лятото като сложа едни къси панталони и да съм с гладки крака, а не като някой маймуна обрасъл.А относно розовото имам точно 2 ризи, самия модел ми хареса.И сигурно съм единия от малкото който не се влияе от общественото мнение и не му пука кой какво говори и т.н.Не разбирам как ме прецени от 3 изречения, но съм абсолютно сигурен че мога да те опровергая...
    "По - добре 10 години да живея като цар, отколкото цял живот като мишка" - Жоро Илиев

Град
    Варна
    ^Еми честно да ти кажа на мен не ми пука кой какво харесва и какво не.Докато по - голямата част го правят само и само да се харесат на момичетата, да забият нещо, аз го правя защото на мене така ми е по - приятно, самия аз се чувствам по - добре.Само да кажа че съм на 22 и преди отново да тръгнете с нападките, че се водя едва ли не по акъла на обществото, специално за краката и веждите го правя от поне 2 години преди да дойдат на мода тези работи, фешъните etc...

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Автора е малоумен трол, сериозно , защо го храните + храните и другите тролове като него .
    @BlindedAngel , стига си комплексирал червената армия, ще вземе да се метне от някой блок . И на него много му се иска по готин начин да се интегрира в обществото на тези , които плюе , но се надяваме , че след отхвърлянето и проектирането ще дойде време и на разбирането .

Брех , а на мен ми писна от човешка злоба .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Хубаво , щом си нямаш друга работа, тъжи , мен ме чакат училище , курсисти ( на които преподавам ) , изпит по английски , търсене на още една работа и т.н. , тъй , че никак нямам излишни емоции за мятане в мястото , к'дето почивам умствено и физически - мрежата . За теб ако това е поле за изява на високите ти ценностна система и морал , к , давай .
    И какво лошо има в това мъж да прави женски работи , жена да проституира , и да си остави семейството , ако иска . И да пие като мъж . Това си е личният живот на хората. Ти , като нямаш свой (или е безумно отегчителен ) соли си , давай .
    Някой ден ще се осъзнаеш , че другите си имат друг начин на живот, и ще те е срам , че са написани такива глупости до снимката ти . Или пък по-лошо - цял живот ще гледаш в чуждата паничка .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен Аватара на elizabethg
    Много си прав!!!И аз много пъти съм си задавала тези въпроси...Защо всички станаха толкова повърхностни и материалистични...Защо???Но не можеш да ги промениш,те са такива и ще си останат такива!Аз страня от такива особи и се старая да стоя на страна от техния "свят".Не нося скъпи дрехи,токчета,чанти,бижута и пр...Ходя си с якето от преди 3 години и едни черни маратонки.Не се гримирам с по 5 тона грим,а само по някога слагам спирала.Не търся паралия,който да ми купува боклуци,но да се държи с мен като с парцал...Търся момчето,което ще ме обича и ще ме уважава,което ще ме кара да се чувствам закриляна!Може да ви изглеждам старомодна,но това съм аз и сам напълно съгласна с автора

Напълно прав си, за съжаление, такъв е светът сега... Ако все пак си намерил различно момиче, а и което да те обича такъв, какъвто си.. не го мисли толкова, нещата надали ще се променят, а що се отнася до любовта- рядко има двойки, които са заедно главно защото се обичат.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Голям фен Аватара на darkness848
    Град
    ТРАНСИЛВАНИЯ
    Браво за темата! Написана е толкова грамотно и същевременно съдържа толкова истина в себе си.
    Къде отидоха ли?
    Ами времената са се променили. Хората започват да ценят повече материалното отколкото самия човек.
    Мислят, че като намерят накой със пари и хубави дрехи, той ще е също толкова добър колкото и добре изглеждащият му външен вид. И така малко по малко тези хора стават все повече и все повече, а другите за които говориш... Онези чувствените и влюбените... Може би просто не искат да разкрият всичките си чувства, защото не се знае на какъв човек ще попаднеш. В началото може да ти допадне, но в един момент може да си покаже кирливите ризи.
    Отнася се и за момчетата и за момичетата. Има материалисти и от двата пола. Едните търсят готин батко, със скъпа кола и пари в джоба, а другите търсят някоя мацка с която да се фукат пред приятелите си и с която да задоволяват нуждите си. (поне на мен така ми изглежда)
    Но да ти кажа, макар и малко, все още са останали и от онези хора. Тези, които ти носят едно цвете, но с цялата си любов или онези, които не се интересуват колко пари имаш, а всъщност какъв си.
    Казват, че за всеки човек в този свят има отрдена половинка. Така, че... Ако ще и на двата края на света да са... Ще се намерят.
    Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си