Тейнкс за отговорите !

Моето беше на другият ден след телефонното обаждане.
Искам да отбележа, че бях на интервю за сисадмин , а не за консултант или някой който иска да си контактува с други хора за теми различни от технически , омг.

Отивам там 5 минути по-рано.
Сядам в офиса .
Чакам 15 минути .
Слушам как някакви рандом мацки - служителки си спамят за някакви кецове, които всички си поръчали от нета и едната ми казва - помисли си и ни разкажи мръсен виц .
Аз се засмях .
След 5 минути - ама вие сериозно ли .
- Да бе , не се шегувам.
- Сериозно ?
- Да.
Ама таз мацка беше супер ретардната .

Разказах един хипер тъп за един марсиянец, който си върти ушите и му расте оная работа .

Иде шефката на човешки ресурси .
1. Кои качества те оприличават на Васил Левски.
2. А кои на Бай Ганьо ?

И нали се сещате , как да им обясниш на тези хора, че в различни моменти и среди различно се проявява , правят се на психолози , питат ме глупости , чакат да им кажа това което искат да чуят , ама на мен не ми се правят циркове .
Казах им , че като Левски имам планове за уж добра промяна ( на образователната система и безработицата, няма значение ) . И другото локуми .

А те двете нон-стоп чатят по скайп.

3. Как би направила света по-добър с 5лв ?
- Правя ги 500000 и изпълнявам плана от точка 2.
- Купувам храна и я давам на бездомни .

4. А с много пари - точка 2.

5. Кои са ти любимите приказни същества ?
- Феите . И обяснявам защо , абсолютен спам.

6. Как ще ме убедиш , че са в центъра на градината .
ОМГ, спам спам спам.

7. Да ти пробвам английския . Ай са ми обясни как ще направиш кутия за подправки за слепи .
...

- Добре. Знаеш , че щом си на 17 е незаконно да караш нощни смени ( а по телефона ме питаха дали имам проблем, аз казах - не ) и може да си имаме проблеми . Същото така аз не съм сигурна , че ти искаш да се развиваш в тази област .
- Ами , хубаво , сиско инструктор съм ( еди къде си ) , интересувам се и бих казала, че се занимавам с мрежи и поддръжка, в общежитието и у "наше село" всички вечно ме търсят за помощ , свикнала съм и все пак имам и знания и т.н.

* жената ме гледа лошо*

- Добре, ще те вмъкнем между двама кандидати на техническо интервю, за да имаш равни шансове. Ама, както ти казах , нали , бла бла .
( ОМГ , казаха ми , че няма да има такова, на всичкото отгоре егати гаргарата с тези въпроси )

- Последваха два психологически тестове на хартия . За това каква роля имам в екипа ( на инглиш ) и личностна характеристика . Супер малоумието , беснеех , някакви жени - комплексирани здраво във всеки един аспект в живота им ще ми правят и псевдо-психо-тестове. Добре.

Последва техническата част.
Тази от ЧР , някаква сисадминка и някакъв сисадмин + някакъв от скайп . И всички , и на двете интервюта , си пишеха постоянно по скайп .
Имаше спам, знаех много неща, не знаех пак доста , но търсеха младши сисадмин , който да има желание да учи .
Кк , след час и половина там излязох и си казах, че ако някога искат да ме вземат , няма и да стъпя . Е , не ме и взеха и ми е все едно .
Като за първо интервю ме смазаха , тез двете в началото бяха пълен отврат , само ме гледаха лошо докато обяснявах как , като изкарам много пари , ще направя образователни центрове с пансиони за безработните - бездомни . Нвм .

Второ интервю .
Длъжността я разбрах на място , платен стаж - ходя по болници и обяснявам на лекари как да си ползват софтуера .
И трабълшуутвам .
На пълен работен ден .
На минималната работна .
Харесаха ме и искаха да ме вземат.
Аз - не .
А и имах изпит по англ. , не можех да им чета глупостите .

Трето -
за мрежов администратор . Всичко идеално , тъкмо това търсех.
Не отидох.
Първо , защото не мога да започна веднага , а те май това търсеха. Второ ..
На предният ден реших да се боядисам рижава.
Сега половината ми коса е оранжева, другата - тъмно кафява.
Утре съм на работа , не знам как ще преподавам на хора с 3-4г. по-стари от мен без да се залеят от смях .
А на фризьор не мога да отида след двата блондора и оранжевата боя .
Ходих на устен за айелтс вчера . Човека поне беше мил .

Та, сега спирам с интервютата , иначе ще ме изгонят от училище, не съм ходила от месеци .
Много лошо .
А трябва да изкарам някакви шестици .

Ако не друго , в тази тема сама ще си спамя, предстоят ми доста интервюта , явно има ненормалници , които канят 17г. момиче на такива.