.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Тема: Съвети

Съвети

На 16 години съм и тежа едва 57кг. Висок съм 1.78. Това което искам е да кача няколко килограма отгоре и да придобия тяло като на нормално момче на моята възраст. В момента съм доста слаб. За упражнения се сещам за лицеви упори, коремни преси и кофички. Всеки ден ли да правя упражнения, как да започна т.е. постепенно да увеличавам броя на лицевите упори, коремните преси, по-колко часа да отделям за упражненията? Колко време отнема за да имам мускулна маса, ако може с такива упражнения да се постигне? С какво да се храня? Тъй като в момента не се храня правилно. Благодаря за вниманието!

П.П. Бихте ли ми дали идеи за още упражнения в домашна обстановка.

Повече от фен
    а би ли споделил причина ,поради която не можеш да започнеш да посещаваш зала с тежести..
    вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..

Супер фен Аватара на fatrat

Re: Съвети

Цитирай Първоначално написано от iLLN
    На 16 години съм и тежа едва 57кг. Висок съм 1.78. Това което искам е да кача няколко килограма отгоре и да придобия тяло като на нормално момче на моята възраст. В момента съм доста слаб. За упражнения се сещам за лицеви упори, коремни преси и кофички. Всеки ден ли да правя упражнения, как да започна т.е. постепенно да увеличавам броя на лицевите упори, коремните преси, по-колко часа да отделям за упражненията? Колко време отнема за да имам мускулна маса, ако може с такива упражнения да се постигне? С какво да се храня? Тъй като в момента не се храня правилно. Благодаря за вниманието!

П.П. Бихте ли ми дали идеи за още упражнения в домашна обстановка.
    За да можем да ти помогнем дефинирай "нормално момче на 16 години" щото е доста общо понятие. после отговори на навар и евентуално можем да измислим нещо!

Бих искал да отида, но там всички ще са някакви мускулести мъжаги. Аз ще изглеждам като барабар Петко с мъжете. Всеки от някъде е почнал. Няма да си търся причини да не ходя. За момента желая да правя упражнения у дома.

Под нормално момче имам предвид да заякна. Слаб съм като вейка. Ако някой ме блъсне по-силно мога дори да падна...

Добре , щом не си тръгнал да ставаш терминатор пак добре. Отивай на фитнес у вас ти си ограничен от към всичко! Място, тежести, машини ако щеш! В тоя фитнес едва ли има само корави копелета, макар че и да са такива никой няма да тръгне да ти скаача! Виж за ВВД и някоя 3 дневна програма за транировки.

Re: Съвети

. Всеки ден ли да правя упражнения, как да започна т.е. постепенно да увеличавам броя на лицевите упори, коремните преси, по-колко часа да отделям за упражненията? Колко време отнема за да имам мускулна маса, ако може с такива упражнения да се постигне? С какво да се храня? Тъй като в момента не се храня правилно.
    За начало почни всеки ден по малко.
    Когато стигнеш една по-сериозна бройка почни през ден и в по-голям обем.Включи и набирания, спринтове, подскоци.
    Яж всичко, което е от естествен произход, избягвай всичко, което е джънк фууд.
    Яж на често и без да се тъпчеш.
    И защо толкова не искаш да отидеш да тренираш някъде нещо все пак?
    Никой няма да те изгони или па да ти се смее...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Щом искаш маса - влизай във фитнеса. Първо, че изобщо не всички там са 'яки мъжаги', а напротив. Второ че дори и да са, голяма работа, да няма да те бият ? Там хората отиват да тренират, а не да клюкарстват и малтретират новите..
    Аз проблеми във фитнеса никога не съм имал, а за сметка на това съм се запознал с много приятели покрай него

ПП: 59 кг. бях като влезнах за първи път..

Независимо дали ходиш на лост/успоредка или фитнес зала, първите 1-2 месеца ще качиш маса задължително. След като не искаш да посещаваш фитнес, започни с набирания и кофички 5х5 за начинаещ е добре, а ако можеш и повече още по добре Яж често, колкото да се заситиш, не се надувай. Наблягай на месо, яйца, гъби, ориз, картофи (но не пържени), извара, банани и яж по- малко хляб.

Аз започнах да тренирам на 16г. - 55кг. 180см. След година съм 75кг. 1.83, като половината от масата качих първия месец- месец и половина само с набирания, кофи и лицеви опори.
    whatever..

точно па на гъби не трябва да набляга ... поне като не знаете не говорете майна

Цитирай Първоначално написано от fatrat
    А защо не? Гъбите са добър източник на витамини "Б" освен това са богати на калий, който регулира баланса на мазнини и вода в мускулите..
    whatever..

Цитирай Първоначално написано от misho1993
    Цитирай Първоначално написано от fatrat
    А защо не? Гъбите са добър източник на витамини "Б" освен това са богати на калий, който регулира баланса на мазнини и вода в мускулите..
    как да ти го кажа по-просто..
    защото изразходват повече енергия за разграждането и усвояването, от колкото дават на организма.

Супер фен
    Бих искал да отида, но там всички ще са някакви мускулести мъжаги. Аз ще изглеждам като барабар Петко с мъжете
    Не се притеснявай! В залата е пълно с щеки и никой не се бъзика. Някои дори им помагат.Обаче повечето не се задържат много.Изглежда не издържат психически на натоварването.Железата не са за тях или пък имат по-женствен характер Трябва да имаш силна воля и упоритост да се задържиш в залата повече от месец От Варна ли си или от страната?

Повече от фен
    гъбите освен минерали ,нямат друго..заедно със зелето те са храни с отрицателни калории-за разграждането им отиват повече калории отколкото имат..
    а кво им е на пържените картофи ,и джънк фууда когато говорим за качване на килограми ??? или пак някой чул недочул..

Голям фен Аватара на Naik1
    Аз започнах да тренирам на 16г. - 55кг. 180см. След година съм 75кг. 1.83, като половината от масата качих първия месец- месец и половина само с набирания, кофи и лицеви опори.
    Сус марийке, за първият си месец тренировки (набирания, кофи и лицеви) качи 10кг ММ ?! или ги плюжтиш тука от кадето ти дойдат, или имаш гени, за които всички в раздела ще ти завиждаме. Много ми е интересно как се е получило Хайде ако имаш личен треньор, с добре изготвен режим (почивка, храна, тренировка) може и да качиш 10кг за 1 месец ама това няма да е първият месец, с който си започнал the building of your body.. ама щом си започнал на лостове ясно за какви треньори и режими говорим ..
    Цитирай Първоначално написано от NeSumSuglasen
    Дори и аз съм съгласен.

Цитирай Първоначално написано от Naik1
    Сус марийке, за първият си месец тренировки (набирания, кофи и лицеви) качи 10кг ММ ?! или ги плюжтиш тука от кадето ти дойдат, или имаш гени, за които всички в раздела ще ти завиждаме. Много ми е интересно как се е получило Хайде ако имаш личен треньор, с добре изготвен режим (почивка, храна, тренировка) може и да качиш 10кг за 1 месец ама това няма да е първият месец, с който си започнал the building of your body.. ама щом си започнал на лостове ясно за какви треньори и режими говорим ..

Ми не, просто нагъвах яко мръвки яйца и извара ходех всеки ден и качих ужасно бързо маса, после естествено започна качване с голям зор.. Ген може и да имам, но през повечето време нямам финансовата възможност да се храня добре, иначе щях да съм доста по якичък.. Все пак за моята височина имам още да качвам преди да придобия по добър вид, защото килцата не ми личат грам.. ;х
    whatever..

Качи 10кг и не ти личат?! Болен ли си бе човек Ясно, че от 10кг нагоре няма да преминеш от тениска L на XXXL ама все пак.. доста ще си личат.. така де, аз говоря за 10кг ММ, ако сега растеш вече и кости и всичко ти расте ама пак .. така като чета оставам с впечатлението, че не знаеш колко са 10кг ММ ..
    Дори и аз съм съгласен.

Качи 10кг и не ти личат?! Болен ли си бе човек Ясно, че от 10кг нагоре няма да преминеш от тениска L на XXXL ама все пак.. доста ще си личат.. така де, аз говоря за 10кг ММ, ако сега растеш вече и кости и всичко ти расте ама пак .. така като чета оставам с впечатлението, че не знаеш колко са 10кг ММ ..

Имам предвид, че не си личи че съм 75кг. иначе като разлика между преди и сега разликата е много голяма ;p
    whatever..

Еми 75кг са си нормални за добре сложено момче под 20. Не може да си 75 кг и да искап гърба ти да е 2 метра, освен ако не си около 1,60
    Дори и аз съм съгласен.

Еми 75кг са си нормални за добре сложено момче под 20. Не може да си 75 кг и да искап гърба ти да е 2 метра, освен ако не си около 1,60
    Ще дам един пример да ме разбереш по добре.. като премерим ръцете си с мои съсед са еднакви на големина, но понеже е по нисък - неговата изглежда доста по- голяма... Та става дума, че нямам мускул, а че не си личи до такава степен ;p
    whatever..

Повече от фен
    Ще дам един пример да ме разбереш по добре.. като премерим ръцете си с мои съсед са еднакви на големина, но понеже е по нисък - неговата изглежда доста по- голяма... Та става дума, че нямам мускул, а че не си личи до такава степен ;p
    е да де ,ама не ...това не е от разликата в ръста...ако беше така Лу Фериньо щеше да зглежда баси хилката

Цитирай Първоначално написано от navar
    е да де ,ама не ...това не е от разликата в ръста...ако беше така Лу Фериньо щеше да зглежда баси хилката

А от какво е? Като ми е по дълга ръката мускула е по разтегнат и изглежда по малък, като свия ръката и стегна вече може да се каже че са еднакви на размер...
    whatever..

Повече от фен
    ебаси логиката....дължината на ръката няма отношение към обиколката на бицепса..
    сантиметрите са си сантиметри..ако в отпуснато състояние ръцете ви са с еднаква обиколка-изглеждат еднакво,виж ако са еднакви в съкратено състояние,а неговата е по голяма в отпуснато тва е друг въпрос ..
    но 40 см обиколка ,са си 40 см..все едно дали ръкатат и е дълга или къса..

40 см ръка на висок човек изглежда по-голяма от 40см на нисък, защото наистина е по-голяма. В момента казваш, че все едно от 2 правоъгълника с размери 2х5 и 2х15 първият изглежда по-голям, защото е по-къс!?
    Дори и аз съм съгласен.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Става въпрос че пропорционално ще изглежда по малка

http://boomeryearbook.com/blog/wp-co...p_image001.jpg
    Както виждаш двата кръга са еднакви, но пропорционално левия изглежда по-голям

Аз ли съм крив или левия трябва да е 'по-големият' Както и да е, това са глупости. По тази логика ако има добре развити гръб и гърди ръката му няма да изглежда толкова голяма, колкото ако има само масивни ръце, а останалата част от тялото му е малка? Това да го каже някой, който не се занимава-ок, ама някой трениращ, който постоянно това гледа ..
    Дори и аз съм съгласен.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си