.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Повече от фен Аватара на NqmamName
    Град
    Ин Майами битч

Камъни в бъбреците и бъбречна криза..

Откриха ми камък тия дни и искам да попитам някой компетентен дали е възможно да направя бъбречна криза със 6 милиметров камък. И също така някой съвети,как да го 'гледам'.. лекарите ми казаха само да пия повече течности,чайове, да огранича кафетата,зелени салати,спанак,шоколад и т.н.

Град
    Sofia
    Гледа се с ехограф. Пий много вода. Ако е тръгнал да излиза пий много спазмолитици. Направи си ПеХа тест на кръвта за да видиш дали причината е болен стомах и дали камъните са уратни.
    Много вода, това е. Боли много. Сравняват болките с родилни. Аз като правех кризи си носих ампула профинид и като ме настигне - карам някой да ми надупчи гъза. На един приятел и профинид не му помогна та стигна до фентинил ама той е наркоик и несе продава свобдно. А и парализира белите дробове в големи количества затова - ако заболи тичай на доктор.

Град
    Ин Майами битч
    Знам с какво се гледа,гледаха ми го вече и го откриха. Мисълта ми е дали е възможно да направя бъбречна криза с толкова голям камък,защото ако следвам МОЯТА логика,бъбречна криза се прави когато камъка тръгне по пикочния канал,а според мен един 6 милиметров камък не може да тръгне по пикочния канал,но това е моя теория и искам да знам дали е вярна или няма значение размера на камъка..

Град
    Sofia
    може и тръгва и прави хидронефроза и боли много.
    затова те карат да пиеш - за даизлезе докато е 6мм а не да расте
    моя беше 3 мм и съм припадал и повръщал от болка

Град
    Ин Майами битч
    При това положение не е ли по-добре да го разбия ?

Град
    Sofia
    Не можеш. Прекалено е малък. Изследвай си пе-ха-то и ако е ниско пробвай да го вдигнеш с антиациди. При мен подейства. Разкара новите образувания които бяха започнали да се появяват. Но ако се окаже, че камакът ти е силикатен - няма спасение.
    За да ти го разбият - трябва да е над 12 мм
    Може да ти го извадят с литотрипер ако заседне но мъжете изпикават 8мм камъни. Със зор до10. Жените 10-12. От там нагоре се правят еквилибристики като ултразвуково разбиване и раздробяване и изваждане посредством катетър - литотрипер. С един фиброскоп проникват през уретрата, през пикочния мехур и през уретера до бъбрека и с малък инструмент разбиват камъка и го вадят парче по парче. Но това е когато е голям и е критичен.
    На колко си години ?

Град
    Ин Майами битч
    На 18 съм. Аз доколкото разбрах за операцията е,че се прави малък отвор някъде около кръста и от там с фиброскопа се изважда..

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    може да

но е относително според това къде намира камъка не е задължително да е точно в бъбрека

и си слушай лекаря не какво ти пишат тука

iv4oiv

абсурдно е да изписваш лекарства по интернет без да знаеш нищо за пациента
    ОДИН!!!

Град
    Ин Майами битч
    Не съм толква ограничен да си ги купя спокойно. Лекаря ми каза,че се намирал в лигенчето,но как да им имам доверие,като ми казва пий повече течности и хапчета и след 1 година пак ще го видим, и като ме боли постоянно..

Град
    Sofia
    Чукча писател, Чукча не читател.
    И фиброскопа се вкарва през хуя. Не се прави разрез.
    Прочети пак какво съм писал по горе.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си