- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- човек има ли избор?
имах малък спор по тази тема
събеседника ми каза че човек прави живота си такъв какъвто сам си го направи според изборите си и ако иска ще успее
а аз казах
че винаги има някой над теб който ще пожелае да си беден защото ако станеш някой ще му вземеш хляба и че ще избереш това което той ти позволи
а за успеха казах че има хора които се раждат с риза демек имат щастието да са богати още с раждането си или още казано имат връзки и възможност
демек човек успява ако му позволят
та кой е прав според вас?
ОДИН!!!
Той е прав.
Има хора, които не можеш да спреш. Появяват се в живота ти обречени да го напуснат. Прегръщаш ги много силно, но най-доброто, на което можеш да се надяваш е да ги забавиш малко..
И двамата по малко, ама той повече.
Зависи от човека и от ситуацията, ако се остави някой да е над него, ще бъде. Може би тук не зависи кой колко пари има и какъв се ражда, а колко е хитър.
Повече хитър, отколкото умен.
И ся се замислих има ли комбинация прост и хитър ?![]()
Българските бай ганьовци са много и са такиваПървоначално написано от djipsito
![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Учудвам се че съм единствения ,гласувал заИли аз съм много наивен ,или другите 4ма са толкова мързеливи ,че им е по-лесно да се оправдаят с другите.събеседника ми каза че човек прави живота си такъв какъвто сам си го направи според изборите си и ако иска ще успее
Колко хора на тоя свят има ,дето са стигнали до върха от нищото.
Е ,карай. Нали трябва да има по чия глава да се катеря и аз.
Ти можеш ли да четеш ? Така де, ти четеш, ама дали разбираш...![]()
Това е възможно само при капитализма и то в редки случаи, нищо не става случайно. Пък при другите системи е абсурдно.Първоначално написано от Auriss
Първоначално написано от djipsito
Не ти чета мненията в този раздел съвсем умишлено.събеседника ми
20% [ 1 ]Нищо лично ,просто е загуба на време. Сега видях ,че си написала нещо. Брао
Ти май по-далеч от носа си не гледаш...
Тва, че не е гласувано в анкетата, не значи нищо![]()
И май ти си мързеливия, ако беше прочел, нямаше да плямпаш наготово и да се правиш на оборотен. Няма нужда да изтъкваш колко си "умен".
Не винаги човек живее даден начин на живот било то беден или богат заради себе си.Ако живеете супербеден и мизерен живот и накрая родителите ви решат да продадат единственото ви жилище,за да изхарчат изядат и изпият парите,а да вие останете просяци по улиците-ваша ли е вината,че живота ви е такъв в момента?
Или ако си богаташко синче на мултимилионер и баща ти подарява Бентли за рождения ден и живееш в палат за милиони-заради себе си ли водиш такъв лъскав живот?Очевидно не.
Така,че твоят приятел явно още не се е сблъскал с истинските лайна в живота и говори наизуст за това,че човек живее живота,който си направи.Ясно е,че колкото и да е труден живота ви-никакво оплакване и само напред.Гарантирам му,че в живота неведнъж се случва човек да плаща скъпо заради чужди грешки,неведнъж живота може да те накара да нямаш избор.Живота е много сложен.Много малко са тези,които живеят живот,какъвто искат.И за още нещо приятеля ти не е прав-всеки,който иска би успял.Отново приказки на теория.И аз искам да карам Ролс Ройс,Бентли,Ламборгини и Мерцедес Макларън,да живея на Сейшелите и да имам стабилен бизнес,който да ми носи стотици милиони.Кажи на приятеля си,че Няма никакво значение какво искаш.Всеки може да иска нещо и цял живот да не го получи.Въпроса не е какво искаш,А КАКВО ПРАВИШ ПО ВЪПРОСА.ПРАВЕНЕТО Е ВАЖНО И ТО НЯМА НИЩО,АМА НИЩО ОБЩО С ИСКАНЕТО.
ЧОВЕК НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА,КОЕТО ИСКА,ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕ КАКВО ИСКА.НО И ЧОВЕК НИКОГА НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА ,КОЕТО РАЗБЕРЕ ЧЕ ИСКА-ПОЛУЧАВА ТОВА,ЗА КОЕТО ДЕЙСТВА.
абе аз съм на мнение че всеки иска да е богат с 50 коли в гаража ама не става
и дайте една причина иван който има да речем някаква утвърдила се фирма да не смачка киро момчето което иска да отвори същата фирма
мен са ме учили че по-силния изяжда по-слабия
ОДИН!!!
Аз не искам да съм богата.
Иначе, не е ли избор Пешо да отвори същата фирма като Иван ? Не е ли избор Иван да го "прецаква" ?
Не е ли избор Пешо да изхитри Иван ? Без значение резултата..
ще изхтриш ако можеш в реалния живот по-големите са по-хитриПървоначално написано от djipsito
![]()
пробвай се да изхитриш класната си да видим дали ще успееш
ОДИН!!!
^ аз кат ти каам. няма кво да се чете. То така се отваря фирма и така се изхитря. Или те бива ,или не те. По-добрият печели.
darkPaladin - като има вече една фирма от определена сфера ,закакво ти е да се занимаваш със същото нещо ? По презункция нямаш шанс ,не за друго. Просто 'големия' се е утвърдил и е спечелил доверието на хората.
Иначе ей-ся мога да ти напиша имената на поне 10 хлапета на по под 18г ,които в последните години са 'успели' без мама и татко да си богаташи и то само със собствен труд. И не ,не говоря за Хъслин Бийвър.
А ти в едно изречение написа една невероятна глупост и едно адски вярно нещо..И за още нещо приятеля ти не е прав-всеки,който иска би успял.Отново приказки на теория.И аз искам да карам Ролс Ройс,Бентли,Ламборгини и Мерцедес Макларън,да живея на Сейшелите и да имам стабилен бизнес,който да ми носи стотици милиони.Кажи на приятеля си,че Няма никакво значение какво искаш.Всеки може да иска нещо и цял живот да не го получи.Въпроса не е какво искаш,А КАКВО ПРАВИШ ПО ВЪПРОСА.ПРАВЕНЕТО Е ВАЖНО И ТО НЯМА НИЩО,АМА НИЩО ОБЩО С ИСКАНЕТО.
ЧОВЕК НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА,КОЕТО ИСКА,ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕ КАКВО ИСКА.НО И ЧОВЕК НИКОГА НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА ,КОЕТО РАЗБЕРЕ ЧЕ ИСКА-ПОЛУЧАВА ТОВА,ЗА КОЕТО ДЕЙСТВА.
Ако ще и просяк да си - намери си работа (а да имаш образование за да го постигнеш зависи от теб) , спести някоя и друга бинка ,оглеждай внимателно света около теб и със сигурност ще ти хрумне идея ,която има потенциал да те изкара от лайната ,ако положиш достатъчно труд да я осъществиш. Ама това е труд. Там е проблемът. А врагът на труда е мързелът. Така че да оправдаваш мързела си с невърможност е тъъъъпооо.
От друга страна пък 3 реда по-надолу казваш ,че да искаш и да можеш са различни неща. Е да ,ама не - ако искаш ще намериш начин. Тфа е. Всичко друго са оправдания.
Аз пак ще го кажа пък който ще да слуша - болшинството от богатите в момента са били невероятно бедни и точно желанието да израстнат ги е стимулирало да успеят. Не защото някой им е подал златния биберон ,а защото са се борили да го докопат
Не бе, аз съм съгласна с примера тидаже го казах и в първия ми коментар, и двамата сте прави по малко, ама той повече, защото наистина всичко тръгва от личния избор, насоката ти и т.н... И не става въпрос за избора в кво семейство ще се родиш и в ква държава, тва никой не може да си го избере, както и ред други неща. Темата я разбирам по-скоро като начин човек да РАЗВИЕ живота си и да се води по избори за начина на живот.
А тва, че нещата не винаги стават както ние искаме е факт.
Ние в компания сме спорили, може ли човек от нулата да забогатее, някои твърдяха точно тва, че не ставаш богат, а се раждаш богат. И си чувал приказката "Пари при пари отиват".. ОБАЧЕ, що народ сме по земята ?? Дали няма да се намери НЯКОЙ, който наистина е тръгнал от нулата и е постигнал много и е забогатял много... Вече тука се намесва и другото. С чест ли го постига или с измами и пране на пари.. ?![]()
Дъълга тема..![]()
хехе. мога да изразя мнението си по въпроса и антипатията си към религия едновременно, при това с дълбок и артистичен символизъм
![]()
Всеки ден измисляш по някоя нова глупост, днес отново не си си пил хапчетата явно. Не забравяй, че в 8 сутринта ти трябват 2 таблетки![]()
Ако тръгваш да правиш нещо с нагласата,че ще си разкъсан и изяден от големите кръвожадни Тигри-по-добре не тръгвай като изплашено куче жертва.Първоначално написано от darkPaladin
Бъди Тигър.
Всяко сегашно малко нещо е бъдещо по-голямо.
Кока Кола,
Майкрософт,
Мерцедес,
Майкъл Джексън,
Бийтълс,
Фейсбук,
Уолт Дисни.
Примери за велики хора и милиардери тръгнали от нищото,някои нямащи и средно образование,гонени,подигра вани,обиждани,подценявани от обществото,но това,че са никои ги мотивира да не се отказват и да станат един ден дори по-велики от хората,които преди това са смятали за недосегаеми.
абе аз винаги съм си бил тигър въпроса е че има и други тигриПървоначално написано от JungleJaguar
ОДИН!!!
Ама трябва ли това, че има други тигри да те спира да се развиваш ? Това не е ли избор, който зависи от теб ? Всеки е добър в нещо, и не го бива в друго нещо..
Във всяко нещо ще има хора, които са по-добри от теб или ти ще си по-добър от тях.
я си бий камшика бе палячоПървоначално написано от Nam3less3
тебе требе да те затворят в оловна кутия в титаниева кутия, в осмиова кутия, в адамантионова кутия, в митрилова кутия, в кутия от материал който е плътен колкото шварцчаелдовата зона на средностатистическа черна дупка, да я хвърлят в ядрото на експлодираща супернова, притегляна от супер масивна черна дупка, водеща към измерение където вселената е обречена на топлинна, последвана от студена смърт, последвани от вечно забвение за да има мултивселената поне най-миниатюрния, елементарен, по-голям от пълната нула с най-малкото възможно, положително число шанс да започне да прави първите стъпки от хилядолетния процес по оздравяване необходим, за да се възстанови след глупостта ти достатъчно за да не бъде разкъсвана от непрестанна агония...
То това е най-важното-че си Тигър.Без значение малък или голям,не си овца,или дори вълк,а си Тигър.Първоначално написано от darkPaladin
Схващаш ли?
Мачкаш наред като звяр и тва е.
Не говоря за просташка агресия и поведение да мачкаш хората-а да си упорит и да се бориш да успееш,но без хитрост-тя струва 1 стотинка и с нея не можеш да си купиш нищо.Бъди упорит,но начетен и интелигентен,а не дребен хитрец.
Хората,които ти изброих също не са били големи и са нямали равен старт,но са продължили да се развиват и са станали легенди.
но забележи тези хора са били първите в дадена област нямали са конкуренцияПървоначално написано от JungleJaguar
ОДИН!!!
И оттам ще те храняПървоначално написано от gandalfepi4
![]()