- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- човек има ли избор?
Определено ти.Най-простият пример е с взаимоотношенията в офиса.Когато шефът ти види,че си много добър и може да му вземеш,ако не целия хляб,то поне част от него,е много вероятно да се опита да те саботира.Разбира се това важи в случай с голяма компания,където има много шефове за различни секции и географски области...Първоначално написано от darkPaladin
Най-добрия роб е този, който си мисли, че е свободен!Първоначално написано от commando1
Im back...
Инцианците, които живеят в сибир - и те ли са роби?Първоначално написано от TheMightyNadenica
Дори и те!Първоначално написано от loveca777
Im back...
И на какво по-точно са роби ?
Дори на телата си!Първоначално написано от ZipFail
Im back...
И какво значи това ?
Еми в класическия смисъл!Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Ясно..робът, роба, мн. роби, м.
1. Истор. – безправен човек, който се купува и продава като стока. Пазар за роби.![]()
Ти си бот! Попита ме в какъв смисъл...отговорих ти - дори и тялом...ти пак недумял, аз ти казвам в класичесния смисъл тялом...ти се правиш на интересен...ммм какво да мисля?Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Чакам обяснение, разните аборигени и инидианци, които живеят извън обществото, без интернет, ток и т.н.
Те на какво са роби ?
Посочих ти пример - тялото!Първоначално написано от ZipFail
Im back...
Е аз попитах какво значи да си роб на тялото ?
Да ядеш ?![]()
Дори и това!Първоначално написано от ZipFail
Иначе имах в предвид спрямо духа!
Im back...
Дали пък няма избор ? Не мислА, че няма избор винаги има, това, че не ни харесва по някога и го отхвърляме/пренебрегваме и прочие не значи, че нямаме избор.
Имам още какво да кажа, ама ще е по натам,
Spam Team !
"сУфийСко Чадо"
"Нашо моНче "
"Пред винкелО всички сме равни!"
"Баба Диско Парти"!
"Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
"Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
"На бай Тико внук му" -
"Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"
Той е прав. Човек постоянно прави избор, като започне от най-дребни неща , като коя близалка ще има по-хубав вкус (деца) или поддръжката на коя кола ще ви излезе по-евтино и друг пример като: дали да се подложите на това лечение, за да спасите живота си. Точно от тези избори зависи как ще протече живота ни. Фактически те го променят.
Ти малоумен ли си!? Как може един човек да е роб на тялото си!? Да не би тялото ти да определя вкуса на храната или пък на регулиране кръвоносната ти дейност и т.н. По-скоро на мозъка, но е абсурдно, човек да е роб на собствения си мозък. Аборигени, индианци - те не са роби на нищо. А дори и не знам как в такава тема има място за думата РОБ.Първоначално написано от TheMightyNadenica
А да не говорим, че и роба има право на избор. И преди някой да попита какъв, роба сам избира дали ще живее робувайки или ще умре свободен!
Душата е роб на тялото! Това е наказание! Ще видиш!Първоначално написано от extreme16
Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!
Im back...
Не съм съгласна! Тялото е роб на душата. Правим това, което мислим и чувстваме. Като толкова много си сигурен в това, което казваш, давай, докажи го!Първоначално написано от TheMightyNadenica
А аз не ти говоря за това "Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!" Но и в този случай правиш избор, много ясно, че ще избереш това, което обичаш повече, в случая леща :д. !
Още нещо.. в затвора, човек няма как да има свобода.
Значи тялото е един вид обвивка на душата и я е хванало! Душата е пленник! Дори и дЕдоти Исус казва на Юда - предай ме, за да може душата да се освободи от дрехите, тоест тялото...или нещо подобно, в тази насока! Друг пример - знаеш ли защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението? А и както се казва - времето е съдник и ще покаже! Но израза като цяло не е много точен...заради времето! То може да се каже, че е величина измислена от човека! А и като цяло нещата не пасват! Пример за това е дежа вюто примерно! Промяната на скороста на времето в различни среди, пространства, ситуации и тн! Темата е обхватна, аз само нахвърлям!Първоначално написано от extreme16
И не знам...защото винаги съм контра ли...ама ще наконтря и тука! В затвора може би имаш най-голяма свобода(според човека)...защото там нямаш грижи, имаш време за размишления, мечти, визуализация, медитация и тн...имаш като цяло свободно време...затова в затворите са едни от най-големите машини(като фитнес)...имат много време за това...за душата това може би да е най-голямата свобода...
Абе пристрастен съм към конфликтите...
Im back...
джизъса можеше и сам да се предаде не мислиш ли? или го е било мързел нещо точно тогава?
Първоначално написано от gandalfepi4
Не е същото!
Im back...
Пример - ако ти идеш при шефа си и кажеж: аз съм умен, увеличавай заплатата...не е същото ако някой твой колега иде и каже на шефа: абе алфа е умен и си върши работата, може да го поущриш и да му дигнеш заплатата да го стимулираш...Първоначално написано от gandalfepi4
Im back...