.

Виж резултатите на анкетата: кой е прав

Гласували
37. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • аз

16 43,24%
  • събеседника ми

21 56,76%
Отговор в тема
Страница 7 от 8 ПървиПърви ... 345678 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 186

Град
    София

Re: човек има ли избор?

Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    имах малък спор по тази тема

събеседника ми каза че човек прави живота си такъв какъвто сам си го направи според изборите си и ако иска ще успее

а аз казах

че винаги има някой над теб който ще пожелае да си беден защото ако станеш някой ще му вземеш хляба и че ще избереш това което той ти позволи

а за успеха казах че има хора които се раждат с риза демек имат щастието да са богати още с раждането си или още казано имат връзки и възможност

демек човек успява ако му позволят
    та кой е прав според вас?
    Определено ти.Най-простият пример е с взаимоотношенията в офиса.Когато шефът ти види,че си много добър и може да му вземеш,ако не целия хляб,то поне част от него,е много вероятно да се опита да те саботира.Разбира се това важи в случай с голяма компания,където има много шефове за различни секции и географски области...

Супер фен Аватара на cigarettekisses
    Цитирай Първоначално написано от AllEyesInMe
    Той е прав.

Цитирай Първоначално написано от commando1
    Бог е дал свободна воля и избор на човека да прави каквото си иска, стига да не пречи на останалите. Въпреки това всеки човек е длъжен да знае че Бог няма да прости на никого които извърши съзнателно грях и не се покае за прегрешението си.
    Най-добрия роб е този, който си мисли, че е свободен!
    Im back...

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Бог е дал свободна воля и избор на човека да прави каквото си иска, стига да не пречи на останалите. Въпреки това всеки човек е длъжен да знае че Бог няма да прости на никого които извърши съзнателно грях и не се покае за прегрешението си.
    Инцианците, които живеят в сибир - и те ли са роби?

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    Инцианците, които живеят в сибир - и те ли са роби?
    Дори и те!
    Im back...

Мега фен Аватара на ZipFail
    И на какво по-точно са роби ?

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    И на какво по-точно са роби ?
    Дори на телата си!
    Im back...

И какво значи това ?
    Еми в класическия смисъл!
    Im back...

робът, роба, мн. роби, м.
    1. Истор. – безправен човек, който се купува и продава като стока. Пазар за роби.
    Ясно..

робът, роба, мн. роби, м.
    1. Истор. – безправен човек, който се купува и продава като стока. Пазар за роби.
    Ясно..
    Ти си бот! Попита ме в какъв смисъл...отговорих ти - дори и тялом...ти пак недумял, аз ти казвам в класичесния смисъл тялом...ти се правиш на интересен...ммм какво да мисля?
    Im back...

Чакам обяснение, разните аборигени и инидианци, които живеят извън обществото, без интернет, ток и т.н.
    Те на какво са роби ?

Чакам обяснение, разните аборигени и инидианци, които живеят извън обществото, без интернет, ток и т.н.
    Те на какво са роби ?
    Посочих ти пример - тялото!
    Im back...

Е аз попитах какво значи да си роб на тялото ?
    Да ядеш ?

Е аз попитах какво значи да си роб на тялото ?
    Да ядеш ?
    Дори и това!
    Иначе имах в предвид спрямо духа!
    Im back...

Фен Аватара на MakaronUduSHvaCH
    Град
    мЕДЕН рУДНИк квЪртал "жИлязКовУ"
    Дали пък няма избор ? Не мислА, че няма избор винаги има, това, че не ни харесва по някога и го отхвърляме/пренебрегваме и прочие не значи, че нямаме избор.

Имам още какво да кажа, ама ще е по натам ,
    Spam Team !
    "сУфийСко Чадо"
    "Нашо моНче "
    "Пред винкелО всички сме равни!"
    "Баба Диско Парти"!
    "Дръмката!" (За кой-т не знаЕ к'Во е да дерзай)
    "Тролизъм" (Форумно-Селско-Диалектно наименование на СПАМ).
    "На бай Тико внук му" -
    "Животът е компот ,в които всеки се бори за сливата"

Той е прав. Човек постоянно прави избор, като започне от най-дребни неща , като коя близалка ще има по-хубав вкус (деца) или поддръжката на коя кола ще ви излезе по-евтино и друг пример като: дали да се подложите на това лечение, за да спасите живота си. Точно от тези избори зависи как ще протече живота ни. Фактически те го променят.

Те на какво са роби ?
    Ти малоумен ли си!? Как може един човек да е роб на тялото си!? Да не би тялото ти да определя вкуса на храната или пък на регулиране кръвоносната ти дейност и т.н. По-скоро на мозъка, но е абсурдно, човек да е роб на собствения си мозък. Аборигени, индианци - те не са роби на нищо. А дори и не знам как в такава тема има място за думата РОБ.
    А да не говорим, че и роба има право на избор. И преди някой да попита какъв, роба сам избира дали ще живее робувайки или ще умре свободен!

Цитирай Първоначално написано от extreme16
    Те на какво са роби ?
    Ти малоумен ли си!? Как може един човек да е роб на тялото си!? Да не би тялото ти да определя вкуса на храната или пък на регулиране кръвоносната ти дейност и т.н. По-скоро на мозъка, но е абсурдно, човек да е роб на собствения си мозък. Аборигени, индианци - те не са роби на нищо. А дори и не знам как в такава тема има място за думата РОБ.
    А да не говорим, че и роба има право на избор. И преди някой да попита какъв, роба сам избира дали ще живее робувайки или ще умре свободен!
    Душата е роб на тялото! Това е наказание! Ще видиш!
    Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!
    Im back...

Те на какво са роби ?
    Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!
    Не съм съгласна! Тялото е роб на душата. Правим това, което мислим и чувстваме. Като толкова много си сигурен в това, което казваш, давай, докажи го!
    А аз не ти говоря за това "Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!" Но и в този случай правиш избор, много ясно, че ще избереш това, което обичаш повече, в случая леща :д. !
    Още нещо.. в затвора, човек няма как да има свобода.

Те на какво са роби ?
    Не съм съгласна! Тялото е роб на душата. Правим това, което мислим и чувстваме. Като толкова много си сигурен в това, което казваш, давай, докажи го!
    А аз не ти говоря за това "Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!" Но и в този случай правиш избор, много ясно, че ще избереш това, което обичаш повече, в случая леща :д. !
    Още нещо.. в затвора, човек няма как да има свобода.
    Значи тялото е един вид обвивка на душата и я е хванало! Душата е пленник! Дори и дЕдоти Исус казва на Юда - предай ме, за да може душата да се освободи от дрехите, тоест тялото...или нещо подобно, в тази насока! Друг пример - знаеш ли защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението? А и както се казва - времето е съдник и ще покаже! Но израза като цяло не е много точен...заради времето! То може да се каже, че е величина измислена от човека! А и като цяло нещата не пасват! Пример за това е дежа вюто примерно! Промяната на скороста на времето в различни среди, пространства, ситуации и тн! Темата е обхватна, аз само нахвърлям!
    И не знам...защото винаги съм контра ли...ама ще наконтря и тука! В затвора може би имаш най-голяма свобода(според човека)...защото там нямаш грижи, имаш време за размишления, мечти, визуализация, медитация и тн...имаш като цяло свободно време...затова в затворите са едни от най-големите машини(като фитнес)...имат много време за това...за душата това може би да е най-голямата свобода...
    Абе пристрастен съм към конфликтите...
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    джизъса можеше и сам да се предаде не мислиш ли? или го е било мързел нещо точно тогава?

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    джизъса можеше и сам да се предаде не мислиш ли? или го е било мързел нещо точно тогава?

Не е същото!
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    що?

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    що?
    Пример - ако ти идеш при шефа си и кажеж: аз съм умен, увеличавай заплатата...не е същото ако някой твой колега иде и каже на шефа: абе алфа е умен и си върши работата, може да го поущриш и да му дигнеш заплатата да го стимулираш...
    Im back...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си