.

Виж резултатите на анкетата: кой е прав

Гласували
37. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • аз

16 43,24%
  • събеседника ми

21 56,76%
Отговор в тема
Страница 8 от 8 ПървиПърви ... 45678
Резултати от 176 до 186 от общо 186
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    не виждам как това е релевантен пример - в случая джизъса е можел сам да си тегли ножа, или да помоли джудас да му тегли ножа ако целта му е била просто да умре

и в двата случая или иисус е самоубиец или джудчо е убиец - същото и с предаването - ако се предаде сам е самоубиец, а ако с джуди го прави убиец, тъй че това не може да е рационал

нама логика

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    не виждам как това е релевантен пример - в случая джизъса е можел сам да си тегли ножа, или да помоли джудас да му тегли ножа ако целта му е била просто да умре

и в двата случая или иисус е самоубиец или джудчо е убиец - същото и с предаването - ако се предаде сам е самоубиец, а ако с джуди го прави убиец, тъй че това не може да е рационал

нама логика
    Да...но ако си го е теглил сам...е намало да стане неговата...и манипулацията нямаше да я има...а така шараните са налице - тапата, командо, лойд и кви още...от форума примери....
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Цитирай Първоначално написано от extreme16
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Чакам обяснение, разните аборигени и инидианци, които живеят извън обществото, без интернет, ток и т.н.
    Те на какво са роби ?
    Посочих ти пример - тялото!
    Ти малоумен ли си!? Как може един човек да е роб на тялото си!? Да не би тялото ти да определя вкуса на храната или пък на регулиране кръвоносната ти дейност и т.н. По-скоро на мозъка, но е абсурдно, човек да е роб на собствения си мозък. Аборигени, индианци - те не са роби на нищо. А дори и не знам как в такава тема има място за думата РОБ.
    А да не говорим, че и роба има право на избор. И преди някой да попита какъв, роба сам избира дали ще живее робувайки или ще умре свободен!
    Душата е роб на тялото! Това е наказание! Ще видиш!
    Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!
    Не съм съгласна! Тялото е роб на душата. Правим това, което мислим и чувстваме. Като толкова много си сигурен в това, което казваш, давай, докажи го!
    А аз не ти говоря за това "Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!" Но и в този случай правиш избор, много ясно, че ще избереш това, което обичаш повече, в случая леща :д. !
    Още нещо.. в затвора, човек няма как да има свобода.
    Значи тялото е един вид обвивка на душата и я е хванало! Душата е пленник! Дори и дЕдоти Исус казва на Юда - предай ме, за да може душата да се освободи от дрехите, тоест тялото...или нещо подобно, в тази насока! Друг пример - знаеш ли защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението? А и както се казва - времето е съдник и ще покаже! Но израза като цяло не е много точен...заради времето! То може да се каже, че е величина измислена от човека! А и като цяло нещата не пасват! Пример за това е дежа вюто примерно! Промяната на скороста на времето в различни среди, пространства, ситуации и тн! Темата е обхватна, аз само нахвърлям!
    И не знам...защото винаги съм контра ли...ама ще наконтря и тука! В затвора може би имаш най-голяма свобода(според човека)...защото там нямаш грижи, имаш време за размишления, мечти, визуализация, медитация и тн...имаш като цяло свободно време...затова в затворите са едни от най-големите машини(като фитнес)...имат много време за това...за душата това може би да е най-голямата свобода...
    Абе пристрастен съм към конфликтите...
    Душата не е пленник! Точно тези размишленията, визуализация, мечти, медитация... са много по-обемни от тялото на човека, бих казала, че са безгранични. До една степен си прав,че в затвора имаш НЯКАКВА свобода, но ако в същата килия е човека, който най-много те тормози, дали ще имаш време за мисли!? Човек има свобода, там, където е тихо и спокойно, и навън сред природата, там, където можеш да правиш каквото си искаш без ограничения. Душата се нуждае от такава свобода, а решетките в затвора те депресират и постоянно мислиш негативно, без развитие.

^Е ти не ми отговори на въпроса...но съм свикнал!
    Защо съкилииника да те тормози?
    А границите и нагласите, дори ситуациите ти си ги определяш...
    Im back...

1. На кой въпрос? На този ли: "Защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението?"
    - Защото се развива, както и тялото ни се променя след години, гласа мутира и т.н

2. Давам пример, с който явно не се съгласяваш. В затвор си все пак, не всеки ще ти се усмихва и ще те гледа мило.
    Die nameless, mothafucka`

Fuck it.
    "One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley

1. На кой въпрос? На този ли: "Защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението?"
    - Защото се развива, както и тялото ни се променя след години, гласа мутира и т.н

2. Давам пример, с който явно не се съгласяваш. В затвор си все пак, не всеки ще ти се усмихва и ще те гледа мило.
    Мутация на 1 годинка...?
    Ти си един вид брат на всички останали...и вие сте против полицията примерно...
    Im back...

Мутацията не се отнася за детето.
    Ам, ще се обединим с/у полицията, ако ни създадат причина за това.
    Но не виждам къде е логиката.
    Die nameless, mothafucka`

Fuck it.
    "One good thing about music, when it hits u, u feel no pain." B. Marley

Мутацията не се отнася за детето.
    Ам, ще се обединим с/у полицията, ако ни създадат причина за това.
    Но не виждам къде е логиката.
    Ами тогава какво общо има?
    Еми защото тя ви е хванала...и вие всички я мразите!
    Има логика...
    Im back...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    джизъса можеше и сам да се предаде не мислиш ли? или го е било мързел нещо точно тогава?
    ето и истинската история,

юда искариотски е боледувал от клептомания, душевно заболяване, при което човек иска да притежава разни неща, които може въобще никога да не ги ползва, но нечистият дух го кара да ги носи в/със себе си, поради което и болният от клептомания обикновенно е склонен да краде нещата, относно които нечистият дух го подбужда - в случаят при юда това са били "парите". През цялото време Исус се е опитвал да измоли Небесният Отец за изцеление на юда искариотски, но Небесният Отец бил в по-дълбока фаза на "своя" сън спрямо юда и затова Исус не могъл да го излекува, поради тази причиня Исус се е опасявал че някой може много лесно да предложи на юда няколко сребърника за да предаде своят Учител, поради което Исус давал на юда да носи в себе си сребърниците, които хората им дарявали, с цел юда да бъде доволен и да не се съгласи на някаква предателска сделка.

"Тогава Мария, като взе един литър миро от чист и скъпоценен нард, помаза нозете на Исуса, и с косата си отри нозете Му; и къщата се изпълни с благоухание от мирото. Но един от учениците Му, Юда Искариотски, който щеше да Го предаде, рече: Защо не се продаде това миро за триста динария, за да се раздадат на сиромасите? А това, рече не защото го беше грижа за сиромасите, а защото бе крадец, и като държеше касата вземаше от това, което пускаха в нея. Тогава Исус рече: Оставете я; понеже го е запазила за деня на погребението Ми. Защото сиромасите всякога се намират между вас но Аз не се намирам всякога." Йоан 12:3-8

през цялото време Исус се е опасявал че след като юда е обладан от клептомания, така Той, мисията Му, и неговите ученици са в по-голяма опасност, никак не Му се е искало някой да пострада, нито юда, нито който и да е друг, но по-скоро предпочитал Той самият да бъде убит

"И, ето, един от тия, които бяха с Исуса, простря ръка, измъкна ножа си, и, като удари слугата на първосвещеника, отсече му ухото. Тогава Исус му каза: Повърни ножа си на мястото му, защото всички, които се залавят за нож от нож ще загинат. Или мислиш, че не мога да се примоля на Отца Си, и Той би Ми изпратил още сега повече от дванадесет легиона ангели? Но как биха се сбъднали писанията, че това трябва така да бъде(т.е. че трябва да бъдем Добри/Спасители но не и зли/погубители)?" Матей 26:51-54,

"А Исус проговори, казвайки: Оставете до тука; и допря се до ухото му и го изцели." Лука 22:51

за съжаление юда бил изкушаван до такава степен че накрая не издържал на изкушението да се съгласи да предаде Исус срещу пари

"Тогава един от дванадесетте, наречен Юда Искариотски отиде при първосвещениците и рече: Какво обичате да ми дадете и аз ще ви Го предам? И те му претеглиха тридесет сребърника. И от тогава той търсеше удобен случай да им Го предаде." Матей 26:14-16

но за съжаление по време на т.нар. "тайна вечеря", дявола успял да подейства чрез тялото на Исус и да направи така че юда да отиде и да Го предаде

"Истина, истина ви казвам, който приеме онзи, когото Аз пращам, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил. Като рече това, Исус се развълнува в духа Си(т.е. тук сатана подействал чрез тялото на Исус), и заяви, казвайки: Истина, истина ви казвам, че един от вас ще Ме предаде. Учениците се спогледаха помежду си, недоумявайки за кого говори. А на трапезата един от учениците, когото обичаше Исус, беше се облегнал на Исусовото лоно. Затова Симон Петър му кимва и му казва: Кажи ни за кого говори. А той като се обърна така на гърдите на Исуса, каза му: Господи, кой е? Исус отговори: Той е онзи, за когото ще затопя залъка и ще му го дам. И тъй, като затопи залъка, взема и го подаде на Юда Симонова Искариотски. И тогава подир залъка, сатана влезе в него; и така, Исус му каза: Каквото вършиш, върши го по-скоро. А никой от седящите на трапезата не разбра защо му рече това(т.е. понеже не Исус, а сатана/дявола направил това); защото някои мислеха, понеже Юда държеше касата, че Исус му казва: Купи каквото ни трябва за празника, или: Дай нещо на сиромасите. И тъй, като взе залъка, веднага излезе; а беше нощ." Йоан 13:20-30

Исус просто бил прелъстен тялом от дявола, за което Той няма никаква вина, тъй като в онзи момент Небесният Отец бил в по-дълбока фаза на сънят "си" по отношение на Исус и затова дявола придобил власт над тялото на Исус, поради което Той бил съкрушен

"Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага." Евреи 2:18,

"Тогава Исус идва с тях на едно място наречено Гетсимания; и казва на учениците Си: Седете тука, докле отида там да се помоля. И като взе със Себе Си Петра и двамата Заведееви сина, захвана да скърби и да тъгува. Тогава им казва: Душата Ми е прескръбна до смърт; постойте тук и бдете заедно с Мене. И като пристъпи малко напред, падна на лицето Си, и се молеше, казвайки: Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша; не обаче, както Аз искам, но както Ти искаш."

в онзи момент Исус не е могъл да избяга поради две причини, понеже дявола придобил власт над Исус да го държи в "затъмнение" - ето и защо казал: "Душата Ми е прескръбна до смърт", но също и защото Негов дълг било да намери и спаси изгубилата се овца, която в случая е юда искариотски, понеже и е един от дванадесетте най-преки Негови ученици

"Внимавайте да не презирате ни едно от тия малките, защото ви казвам, че техните ангели на небесата винаги гледат лицето на Отца Ми, Който е на небесата. [Защото Човешкият Син дойде да спаси погиналото]. Как ви се вижда? Ако някой човек има сто овце и едната от тях се заблуди, не оставя ли деветдесетте и девет, и не отива ли по бърдата да търси заблудилата се? И като я намери, истина ви казвам, той се радва за нея повече, отколкото за деветдесетте и девет незаблудили се. Също така не е по волята на Отца ви, Който е на небесата, да загине ни един от тия малките." Матей 18:10-14,

"Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овцете. Който е наемник, а не овчар, и не е стопанин на овцете, вижда вълка, че иде, и, като оставя овцете, бяга; и вълкът ги разграбва и разпръсва. Той бяга защото е наемник, и не го е грижа за овцете. Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете." Йоан 10:11-15

Исус не избягал най-вече защото чакал да дойде "заблудилата се овца" юда искариотски за да го Спаси, и когато той дошъл, Исус го Спасил като направил така че той да се разкае за стореното

"Докато още говореше, ето едно множество; и този който се наричаше Юда, един от дванадесетте, вървеше пред тях; и приближи се до Исуса, за да Го целуне. А Исус му рече: Юдо, с целувка ли предаваш Човешкия Син?" Лука 22:47-48,

"А на сутринта всичките главни свещеници и народни старейшини се съвещаваха против Исуса, да Го умъртвят. И когато Го вързаха, заведоха Го и Го предадоха на управителя Пилата. Тогава Юда, който Го беше предал, като видя, че Исус бе осъден, разкая се и върна тридесетте сребърника на главните свещеници и старейшините и каза: Съгреших, че предадох невинна кръв. А те рекоха: Нам що ни е? Ти гледай. И като хвърли сребърниците в храма, излезе и отиде и се обеси." 27:1-5,

"Братя, трябваше да се изпълни написаното, което Светият Дух предсказа чрез Давидовите уста за Юда, който стана водител на тия, които хванаха Исуса. Защото той се числеше между нас, и получи дял в това служение. Той, прочее, придоби нива(т.е. Спасение за душата си) от заплатата на своята неправда(т.е. но това стана след извършеното от него злодеяние);" Деяния 1:16-18

в същност написаното за юда че е предател е написано/важи за фарисеите и книжниците, сиреч за неправедните/лошите духовници/вярващи, но юда попаднал под осъждението на клеветите на тогавашното неправедно духовенство, с което той станал една от големите жертви на верческото/духовното беззаконие, юда е бил праведен, но просто бил жертва на верческото/духовното беззаконие на земното духовенство и затова и боледувал от клептомания

нпп, теб да не те е хапало кучето?
    Прочетох само първия абзац...
    Ами я ми кажи - защо, щом е бил не какъвто трябва е бил един от 12 апостола, защо му е помогнал да се възстанови след разпъването на кръста, ти чувал ли си за евангилие от Юда? Или то защото не е угодно на църквата и истината трябва да се замаже? Ммм?
    Im back...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    И двамата сте прави. Само не разбирам защо толкова много хора делят нещата. Ако се поинтересуваш ще видиш, че е едно и също.
    Много криво разбрани са нещата днес.

Пътища много! Избор един! Всичко, което правиш и зависи от теб е така. Всичко е предначертано. Така е.
    Решенията, които взимаш; грешките,които допускаш; делата, които правиш са съдба( както се казва). Когато изминеш пътя, едва тогава, осъзнаваш през какво си минал. Всичко е зависело от теб, защото е предначертано. И не някой друг, а точно ти трябва да го изминеш. Нова е твоя път, твоята съдба.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си