Не винаги човек живее даден начин на живот било то беден или богат заради себе си.Ако живеете супербеден и мизерен живот и накрая родителите ви решат да продадат единственото ви жилище,за да изхарчат изядат и изпият парите,а да вие останете просяци по улиците-ваша ли е вината,че живота ви е такъв в момента?
Или ако си богаташко синче на мултимилионер и баща ти подарява Бентли за рождения ден и живееш в палат за милиони-заради себе си ли водиш такъв лъскав живот?Очевидно не.
Така,че твоят приятел явно още не се е сблъскал с истинските лайна в живота и говори наизуст за това,че човек живее живота,който си направи.Ясно е,че колкото и да е труден живота ви-никакво оплакване и само напред.Гарантирам му,че в живота неведнъж се случва човек да плаща скъпо заради чужди грешки,неведнъж живота може да те накара да нямаш избор.Живота е много сложен.Много малко са тези,които живеят живот,какъвто искат.И за още нещо приятеля ти не е прав-всеки,който иска би успял.Отново приказки на теория.И аз искам да карам Ролс Ройс,Бентли,Ламборгини и Мерцедес Макларън,да живея на Сейшелите и да имам стабилен бизнес,който да ми носи стотици милиони.Кажи на приятеля си,че Няма никакво значение какво искаш.Всеки може да иска нещо и цял живот да не го получи.Въпроса не е какво искаш,А КАКВО ПРАВИШ ПО ВЪПРОСА.ПРАВЕНЕТО Е ВАЖНО И ТО НЯМА НИЩО,АМА НИЩО ОБЩО С ИСКАНЕТО.
ЧОВЕК НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА,КОЕТО ИСКА,ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕ КАКВО ИСКА.НО И ЧОВЕК НИКОГА НЕ ПОЛУЧАВА ТОВА ,КОЕТО РАЗБЕРЕ ЧЕ ИСКА-ПОЛУЧАВА ТОВА,ЗА КОЕТО ДЕЙСТВА.