- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- човек има ли избор?
Схванал си поне отчасти ,браво. Имам предвид това ,че изпитвах невероятно силно желание да те обидя ,но реших да не го правя директно. Съжалявам.Първоначално написано от hui4o
@JungleJaguar ,спокойно ,на всеки се случва да реши да си изкаже мнението ,което е базирано на факта ,че се е захванал за нюню част от поста и не е разбрал цялата картинка. Вината е и моя ,че пиша ,очаквайки да мислите. Обясни ми кое точно в поста ти ми доказа ,че човекът не е единственият биологичен вид ,който има способите (а именно - интелектът ,който впрочем се е развил ТОЧНО в тази връзка) да се адаптира навсякъде ? И не ,под навсякъде не говоря за вулкани или марианската падина - да го изясня ,тъй като съм сигурен ,че точно това ти се върти в главата.
Изложих се с първия си пост (поради липсата на 'полезното' знание ,че маймуните ядат мравки .... ) ,но вие продължавата да се излагате ,повтаряйки заучени реплики от медиите. Човекът НЕ УНИЖОЩАВА ,а използва природата в свой интерес. Наричайте го както щете ,но е факт ,че умът ни е следствие от години еволюция. И нали се сещаш ,че като си нямаме нокти - правим си копия. Като си нямаме козина - правим си кожухче. Не МИСЛИТЕ ,разбираш ли. Не знам какъв е този комплекс за малоценност ,който са ви втълпили в кратуните ,да си мислите ,че човекът унищожава природата и бил супер низш... Човекът И ИНТЕЛЕКТЪТ МУ са продукт НА ПРИРОДАТА ,което прави действията ни непоклатимо естествени. Пък и се съмнявам ,че някой може да даде дефиниция за това какво е 'естествено'. Откъде знаеш - може да е естествено интелигентният биологичен вид ,населяващ родната си планета да еволюира до ниво ,в което да я разруши. Като искате да сте много готини и различни - дърдорете си го. Само че вселената ,в която живеете ,изобщо не я интересува дали сте резнали две гори или сте дигнали средната температура с 2-3 градуса. Това са просто тъпи човешки глупости ,същите като Бог ,с които хората се чувстват мнооого важни. Съдбата ви ,както и да всичките ви деца (както и на моите - да уточня) е същата като на лайното ,което пускате сутрин в кенефа. Ако ви прави по-специални да си мислите ,че опазвайки планетата вършите нещо 'добро' (дума ,която е лишена от смисъл) - действахте. Моята позиция си остава и тя е ,че хомо сапиенс неслучайно е доминиращ биологичен вид. Вие ако се мислите за низши - МОЛЯ ВИ ,САМОУБИЙТЕ СЕ - ще направите услуга на пренаселената ни планета (което би трябвало да ви изкушава ,тъй като сте много загрижени)
Няма да коментрам факта ,че първата част от поста ти просто потвърждава думите ми.
-------------------------
Връщам се към Хуйчо :
Не съм ,човешката кожа може да свърши работа. На теория.Това с кожухчето,мисля, се самозакОпа....
Не ,имах предвид докъде мисля ,че се простират твоите познания. Предвид факта, че ми казваш това ,а не ми демонстрираш колко си запознат - съдя ,че съм бил прав.Това с атома...мислиш ли, че това е всичко...?
Не ,но на малките дечица ,които имат навика да не си ги бършат обикновено дотам стигатСополите от устата ли течът...?
То ми се набива и че земята е кръгла ,но не съм излетял в Космоса да видя ,нали ? Все пак го приемам. Както ти приемаш ,че има някакви влечуги с 1 квадрилион IQ (което сигурно пак не стига ,за да намериш как да се дотътриш дотук) ,които са правили астро вазектомиия на баща ти и хайпър спейс Round'N'Round на кухата ти кратуна ,когато си се родил.Нефта не свършва...това, че така ти се набива не значи, че е така!
.................................................. .........................................Есте твен=природен........................ ..........няма да се унижавам ,обяснявайки ти.Посочи ми периода при който хомосапиенс живее в естествената си среда...служи си винаги с изкуствени фактори...не е това което се иска...
Какво ме цитираш...това, че просто мисловната ти дейност е в по-слабите "честоти" не значи да ме убиждаш, и да се опитваш да ме унижиш...
Знам че постът ще провокира някои от вас да ми кажат че съм много тъп ,мислейки по този начин. Възможно е ,но моята 'тъпа' позиция по нищо не се различава от вашата 'умна' освен с фактът ,че аз не си въобразявам ,че съществуването ми е обида към природата. Я сега един прост пример - кво става ако вълците бяха с интелекта на човек. Нито нас щеше да ни има ,нито тях. За справка - постът на Зип. И после хората били унищожавали природата. Може и да сгреша ,но на прима виста - ако дадеш на който и да било друг биологичен вид това ,което ние имаме - май 'природата' много бързо ще сдаде багажа.