Първоначално написано от
extreme16

Първоначално написано от
TheMightyNadenica

Първоначално написано от
extreme16

Първоначално написано от
TheMightyNadenica

Първоначално написано от
ZipFail
Чакам обяснение, разните аборигени и инидианци, които живеят извън обществото, без интернет, ток и т.н.
Те на какво са роби ?
Посочих ти пример - тялото!
Ти малоумен ли си!? Как може един човек да е роб на тялото си!? Да не би тялото ти да определя вкуса на храната или пък на регулиране кръвоносната ти дейност и т.н. По-скоро на мозъка, но е абсурдно, човек да е роб на собствения си мозък. Аборигени, индианци - те не са роби на нищо. А дори и не знам как в такава тема има място за думата РОБ.
А да не говорим, че и роба има право на избор. И преди някой да попита какъв, роба сам избира дали ще живее робувайки или ще умре свободен!
Душата е роб на тялото! Това е наказание! Ще видиш!
Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!
Не съм съгласна! Тялото е роб на душата. Правим това, което мислим и чувстваме. Като толкова много си сигурен в това, което казваш, давай, докажи го!
А аз не ти говоря за това "Ммм...в затвора ако може да избереш какво ще вечеряш = боб или леща....не е свобода!" Но и в този случай правиш избор, много ясно, че ще избереш това, което обичаш повече, в случая леща :д. !
Още нещо.. в затвора, човек няма как да има свобода.
Значи тялото е един вид обвивка на душата и я е хванало! Душата е пленник! Дори и дЕдоти Исус казва на Юда - предай ме, за да може душата да се освободи от дрехите, тоест тялото...или нещо подобно, в тази насока! Друг пример - знаеш ли защо детето плаче различно от когато се роди, и след около година от рождението? А и както се казва - времето е съдник и ще покаже! Но израза като цяло не е много точен...заради времето! То може да се каже, че е величина измислена от човека! А и като цяло нещата не пасват! Пример за това е дежа вюто примерно! Промяната на скороста на времето в различни среди, пространства, ситуации и тн! Темата е обхватна, аз само нахвърлям!
И не знам...защото винаги съм контра ли...ама ще наконтря и тука! В затвора може би имаш най-голяма свобода(според човека)...защото там нямаш грижи, имаш време за размишления, мечти, визуализация, медитация и тн...имаш като цяло свободно време...затова в затворите са едни от най-големите машини(като фитнес)...имат много време за това...за душата това може би да е най-голямата свобода...
Абе пристрастен съм към конфликтите...