както казаха преди мен НАМАЛИ хляба ( не ти казвам да го премахнеш от менюто си изцяло, а само да го намалиш ) яж повечко плодове (не е хубаво да се смесват няколко вида плод при едно хранене), не знам какво е отношението ти към водата, но тя играе много важна роля в отслабването, така че пий повечко вода, също така голям ефект има ако пиеш по 2чаши вода 30мин преди обяд и вечеря НЕ ЯЖ КЪСНО ВЕЧЕР добре ще е ако до 8ч вече си вечеряла.... а за движението аз нямам възможност да ходя да бягам или да практикувам някакъв друг спорт( поради липса на време) затова 2-3 пъти в седмицата скачам на въже по 15-20мин (въжето поне за мен е най-ефикасния метод, а и не изисква средства едно въже обик. каквото е и моето е не повече от 5лв)

Храни, които ускоряват изгарянето на мазнини
- кисело мляко (мляко с мюсли- по-добра здравословна закуска от това за мен няма)
- ябълките (много подходящи за следобедна закуска, някои закусват с тях и сутрин, но ако ти е по-чувствителен стомаха не ти препоръчвам да ги ядеш на гладно)
-ягоди, малини, къпини
-бадеми
-мента- тя по-скоро подтиска апетита ( след хранене може да дъвчиш дъвка или след вечеря, за да избегнеш десерта например отиваш и си измиваш зъбите и след това не ти се яде- от личен опит го знам ДЕЙСТВА

хайде и успех в отслабването, дано скоро да има резултати
P.S ако имаш въпроси пиши аз също смятам малко да влезна във форма все пак идва лятото море, къси панталонки .......... :P