Имайте предвид, че грейпфрутът е единственият плод, който потиска действието на медикаментите, вкл. противозачатъчни! Има и други опасности при грейпфрута с комбинация с лекарства!
Към авторката: това е несериозно, ако искаш да спазваш режим и да правиш наистина хубава фигура. Без да го обсъдиш с майка си просто няма да стане. Да, ако се поограничиш оттук-оттам 2 килограма се свалят. И какво? Вечно ще ги има тия "2-3 килограма" (между другото не се вманиачавай за 2 килограма, в повечето случаи дори не се забелязват). Всъщност промяната на отношението към храната е положителна, независимо дали става дума отслабване, наддаване или просто с мисъл за здравето.
Закуска: щом само такова има, носи си от вкъщи. Пробвай докато си
вкъщи да хапнеш нещо. Например мюсли или плод /ама не ябълка, че много се огладнява от нея/.
После в голямото междучасие шепа сурови ядки, примерно бадеми. Обаче не много, защото ядките принципно са си калорични. Ето
тук е описано различните ядки колко са калорични.
Обяд: основно правило - извади хляба. Да, наистина, много по-бързо се насищаш с него, но той спада към групата на бавните въглехидрати и от тях най-лесно дебелееш.
Вечеря: че защо да не вечеряш? Та да озверееш през нощта ли? Просто дай нещо по-леко като салатка примерно. Аз като искам да ми е по-лекичко винаги залагам на супичка.
Откажи се от "похапването". Пред компютъра, пред телевизора, докато учиш, докато бездействаш, докато и ти не знаеш защо... Аз на това му викам "глад на устата" - не че съм гладна, ама ми се дъвче нещо.
Това е колкото да не е без хич.
А иначе за спорт - има ли желание, има и време. Не можеш ли да отделиш 20 минути на ден за малко по-интензивна домашна тренировка?