- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Преодоляване на срама/страха
Значи аз съм момче на 17 години и НИКОГА не съм имал приятелка.И нали имам интерес да си намеря и хвана приятелка,но просто имам чувството че е невъзможно.Нали намирам някоя в facebook и нали уж започваме там да си пишем и на мене ми идва на ум само да кажа: Какво правиш,как си,какво обичаш да правиш и се изчерпвам,просто не мога да завържа 1 нормален чат по facebook а и повечето са такива надути кифли,че дори не си правят труда да ти отговорят поне.Пък и гледам да им пиша това което на живо ще мога да им кажа,а не да ръся някви лигави човечета и глупости и като се видим на живо да си глътна езика...
Отделно оня ден в даскало нали стоим си пред стаята,и до съседната стая имаше момичета 6 клас май и имаше 1 момиче дето ми хареса(да ся ше почнете сички кво се занимаваш с тия малките,ама смятай връсничките ми ходят с някви 20-25 годишни и са ептен надутите) и почна ми се върти в ума да отида и да я заговоря(все пак трябва да преодолея този страх)обаче нали вече 1 приятел ме подкани да тръгна,стигам до половината и просто не мога.Някак си имам чувството че ще си каже на ум:Не се ли виждаш къв си противен и смотан.И отделно дето класът ми ме прави на шут и всеки си прави бъзици с мене и нося нещата на някои хора в даскалото.Просто имам чувството че ако се опитам да заговоря някое момиче ще бъда същия неудачник както и в техните очи(освен ако вече не съм станал)Дори нямам чувство за хумор с което да я развеселя,нямам смелоста да я защитя от някои(щот съм супер страхлив) Дори когато много се притеснявам или съм напрегнат даже почват и ръцете ми да се потят,то тва го иам от малък и вмомента ръцете ми дори не мязат на нормални ръце а са ми набръчкани и дори си нямам и на идея ако се стигне до там да се държим за ръце...и просто вече не знам какво момиче трябва да си намеря.Дори заради тва се запалих много по нумерология и астрология само и само да намеря момиче с което си пасваме идеално.
Смисъл знам че няма да живея вечно,и че времето не спира за никой,ама просто на живо като си помисля да направя нещо такова и направо се спичам от сякъде,то отделно дето съм супер притеснителен...Просто много се влия от това какво мислят хората за мене,особенно пък ако е момиче което се опитвам да сваля...
Дори си нямам и на идея какво да я питам първо,сигурно ще я питам каква зодия е и ще си запиша рожденните и данни за да изчисля какво число е....Отделно хората около нея и мене...направо не знам
Та можете ли да ми кажете някакви препоръки нещо,или главно да не ми пука какво мислят за мене,и директно без никви угризения да действам ?
Момче, какви угризения бълнуваш?
Трябва да преодолееш страха си- не за да те хареса някоя си шестокласничка, а за да започнеш да се харесваш сам и да си вдигнеш самочувствие, което е адски важно. Така и няма да ти пука какво си мислят за теб.
Защо позволяваш на хората да те вземат за мезе? Опълчи се! Много премисляш нещата. Придобий самочувствие, стани човекът, който искаш да си. Няма за кога да чакаш...сам написа, че животът си тече и времето не спира за никого.
И да, казвам ти- да не ти пука. Ако имаш дори един верен приятел до себе си, ще ти бъде много по-лесно.
"Ма много се притеснявам, ма кво ше си помислят за мен, ма как изглеждам отстрани, дали ме взимат за тъп и грозен.. " Бляк!- разсъждаваш точно като жена и това ти е проблема.
Оф ами за какво им се връзваш на тия от твоя клас. Кажи си край до тук беше. В случая ти сам си си виновен защото ги оставяш да се държат по този начин с теб.
I'm beautiful in my way....
Проблема е в теб. Ниско самочувствие и липса на самоувереност. Класа ти се отнася с теб така защото ти им позволяваш. Виждат, че си сдухан. Промени това! Как? Първо си вдигни самочувствието и общувай повече. Излизай с компания или с някой приятел. Спортувай! Спортът също ще ти помогне много да придобиеш желаното самочувствие. Какво толкова страшно има да кажеш едно "здрасти" на дадено момиче или пък да се запознаеш с нея? Ако тръгнеш да заговаряш момиче с мисълта, че ще се провалиш, то вероятността това да се случи е много голяма. Страхуваш се да не те отрежат. С момичета пълно. Една ще те отрежи, друга не. Няма к'во толкова да мислиш-just do it. Успех!
Казаха ти го. Поработи върху себе си, а момичето само ще дойде.
Стига си се самосъжалявал..
Вдигни си самочувствието.. Покажи,че не ти пука за тези,които се държат гадно с тебе и недей да им позволяваш да те мачкат.. Животът ти е в твоите ръце,не в техните..
Пък и нали знаеш ? "За всеки влак си има пътници".. Просто трябва да вярваш в себе си.. Ако се "сдобиеш" със самочувствие и самоувереност,животът ти ще е по-хубав.. (:
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Щом ти се изкарваш смешен жалкар, какъв мислиш, че ще те изкарат околните? Горе главата и смело напред. \/
Ох, ох, ох. Защо ли не се очудвам?
Нека видим какво разбрах:
ТИ СИ:
1) Жалкар с робско поведение
2) Бая скучен
3) Хилав
Такам. Ти би ли харесал момиче, което носи нещата на другите момичета, което се счита за боклук?Ако да, по-добре отиди в Атонските манастири.
Ти като нямаш чувство за хумор, трябва да го КОМПЕНСИРАШ, разбра ли, К-О-М-П-Е-Н-С-И-Р-А-Ш. Особено като си хилав и не и осигуряваш защита.Ти какво и даваш??? Н-И-Щ-О. Е, и тя няма да ти даде нещо, камо ли сърцето си.
И такам:
4) Ти си асоциализиран. Свалките не в ИНТЕРНЕТ, а в Р-Е-А-Л-Н-О-С-Т-А! Ти откъде знаеш, че тя не чати с гаджето си?
5) Трябва да се научиш да водиш разговор. А след това свалките.
6) Няма да ти дам много съвети, защото трябва да се събудиш. Първо, не им се подчиняват, ако щат да те пребият, не. Второ, флирта не само с мацки; всмисъл, че ако искаш, "потренирай" с грозните, иначе за кво са грозофилите?
Носиш нещата на някои хора ... всички в класа се ебават с тебе ...![]()
Пич ,осъзнай се ! Сам си го правиш !
Е как ще те е срам поне едно здравей да кажеш . Имаш ли желание ,след първите 3-4 пъти като не потръгне и те отрежат , ще се поошлайфаш и работата е готова. Но първо предприеми нещо да си качиш самочувствието ...
Това ,което не ни убива , ни ебава майката .
Първо успокой се,разбери живота е прекалено кратък за да се замисляш какво мислят другите за теб пък камо ли да им угаждаш ...ти си си ти..бъди себе си,казваш че те е страх ами страха е тук за да ти покаже,че нещо не е наред и докато ти не му обърнеш внимание той винаги ще е при теб.А ти си на принципа ''дай да не пресичам улицата че може да ме блъсне кола''..е да ама ако пресечеш вече ще си от другата страна и ще видиш че не е толкова страшно,просто започни да вярваш във себе си,защото ако ти не го направиш няма кой друг,а тея глупости със зодиите ги за.би ...те няма нито да заговорят момичето нито да я накарат да те хареса...трябва ти да харесваш себе си преди всичко и да се уважаваш,развий силните си страни сиг имаш такива...точно за това имаш това време за да станеш наясно със себе си и да изградиш характер..пък за момичето когато си готов то ще се появи...хайде упех
Дреме ми на крилата кво мислите за мен !
Надъхай се със зоб и ще ги размажеш![]()
The time's for sobieski
Пичага, запиши се някъде да танцуваш хип хоп! Ако си от София пиши на лично![]()
"A house is Not a Home", I hate this song.
Is a house really a home when your loved ones are gone?
Имаш проблеми и то много... Ще ми отнеме много време да си изкажа пълното мнение, за това няма да го правя. Само ще кажа, че докато си с такова мислене (на пълен нърд.. без да се обиждаш) ще си останеш така. Надявам се не се обиждаш от това което ти казвам.
"Аз не предател съм, приятел съм от класа. За моите хора скачам в гроба, ритам, чупя, газя ! Добре гърба си пазя, в крака не лазя и по-добре поярвай - лош късмет е да те мразя !"
Мерси на всички за критиките,ще се опитам да ги взема присърце и да не се влия от другите много.А относно това да им се опълча,това е почти невъзможно,най много след това да съм в пирогов...не знаете кви изроди има в класа.А и много ми хареса това за алхимичния закон Даи за да вземеш,по принцип съм си го мислил това и затова преди 1-2 години почнах се занимавам с танци Popping и Krump главно от youtube се уча,пък и така ще си направя що горе добро и пластично тяло(като се има на предвид колко дървен съм)обаче през този период имаше прекъсвания това онова и сега само Popping но гледам много да не показвам това на околните(само на по добрите ми приятели) докато наистина не стана добър.Отделно се опитвам да направя и релефно тяло,поставил съм си за цел да ходим да тичаме на стадиона като е по топло,щот по принцип съм висок и слаб,та поне както имаше 1 мнение да компенсирам недостатъците си.
А относно това за класа че съм сдухан.Ами винаги съм се чудел какво му е толкова ненормалното да внимаваш/пишеш в час да се държиш като нормален ученик без никви глупости и простотий и да си спазваш реда ? Излиза че тия които си спазват реда излизат ненормални.
Забрави за зодиите и не търси момиче според зодията.
Тръгни на бойно изкуство. Някой като ти се отвори, къвто ще да е скачаш, хапеш за врата, риташ в ташаците. Дори и големия бой да изядеш, ще те уважават, защото не си страхливец. Кой е победил в боя не е от най-голямо значение. Скочи на лидерчето им и забрави за ебавките.
Осъзнаваш си проблема, ясно е какво трябва да направиш. Мисли си винаги колко жалък се чувстваш, когато не правиш това, което ти се иска и нека тая мисъл те мотивира. Винаги може да направиш пълен обрат на това, което си. И не чакай момичето само да ти дойде.
И защо по дяволите си на 17 и гледаш 6-ти клас... тия нито се еб'ат, нито са развити, а за акъла да не говорим. Щом си на 17 си сложи граница 15+ Недей бута стандарта толкова.
Temet Nosce
벨야카
Вместо да се самосъжалявам се вземи се в ръце, както казаха по-горе, поработи върху себе си , вдигни си самочувствието и не позволявай вече да те правят на глупак, нито от класа ти, нито от училището ти. Ще видиш, че след като станеш по-уверен, такъв ще изглеждаш и в очите на другите. Мнението на околните никога не трябва да ти бъде определящ фактор за каквото и да било.
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
Момче, това е естествено ;] Не е трудно за преодоляване - неудачник си, ако ти се мислиш за такъв. Ако всеки път, когато искаш да се запознаеш с някой се мислиш за такъв - няма да успееш, понеже се придава на изражението и в погледа ти. Ти не си нищо повече от останалите, но и те не са нищо повече от теб! Това го запомни добре. Оставяш ли се да те мачкат, ще те мачкат. Покажеш ли самоувереност и самочувствие ще намерят някой друг слабохарактерен, който да подиграват. Не е нужно да се записваш на бойни изкуства, просто си избери някакъв интересен спорт, който да ти доставя кеф. От това ще се почувстваш като нов. (нямам предвид фитнеса)
От сега нататък ти пожелавам душата да ти е по-спокойна и да не ти пука много![]()
Разбирам те много добре ,при мен е същото ,само че аз съм момиче,важното е обаче да бъдеш себе си и да не се притесняваш,това че класа ти мисли че си такъв не значи че си наистина такъв,вярвам ,че не е така,това че те е страх и се притесняваш кара останалите да си мислят така за теб.Относно момичетата ,повечето наистина са кифли,но все пак не всички,ще се появи момичето за теб ,не се притеснявай,рано или късно ще стане.Успех и повярвай в себе си !
Аз те разбирам напълно Знам, гадно е .Първоначално написано от pe6oSribata
Самочувствието е най-важно!!!
Щом започнеш да се мислиш за готин - тогава ще се променят нещата.
Ако се мислиш за неудачник - няма да се промениш.
Намери си някaкво хоби , занимание!
Задължително почни да ТРЕНИРАШ , но някой СИЛОВ спорт.
Ходи на лостовете , фитнес , гребане на кану.
Като за начало почни лицеви опори и коремни преси , кофички на пейка в къщи, после тръгни да се набираш и да тренираш на лостовете и на фитнес , но но лостовете повече .
За фитнеса като си начинаещ - няма да ти се подиграва никой , а най-много да ти помагат .. Да не говорим , че там може да си намериш нацепени приятели, които да дружиш по-късно с тях.. и да те защитят.
Да си корава жилка не означава да си изрод като някой от съучениците ти! Има много свестни здрави батки.
Спазвай хигиена и по възможност се обличай по ,,гъзарски''.
Продължавай да учиш и образоваш
Може да си промениш и характера , не е невъзможно
И аз преди години съм бил в такъв клас с ,, изроди само че моето беше 6 7 клас ,,,
Искам да ти кажа , че спорта може да те промени като личност много. пиши на лично за още инфо
![]()
Бойно изкуство , ако искаш почни , но докато го усвоиш вечи ще завършиш училище ....
ти си всичко, което не бих искала да има момчето до мен![]()
Бойно изкуство, танци... Ми аз не мисля, че това ще ти помогне да станеш по-уверен, интересен, обаятелен за момичетата. Вземи да си промениш мисленето и го зарежи тоя facebook, а излез на улицата и почни лайв. Кое непознато момиче няма да ти се изкефи, ако я спреш и и кажеш нещо интересно. И забрави за репликите "К'во правиш ?" "Как си ?" и "Обичаш ли .. ?". На момичетата им е втръснало да ги слушат, защото 100000 като теб на ден се опитват да завържат разговор по този начин. Бъди креативен, помисли преди да пишеш/кажеш нещо. А за срама... просто не трябва да ти пука... когато някоя не ти отговори, било то на улицата или в някой чат, не се смазвай психически ...В твоята глава трябва да изскочи мисълта "Какво пък толкова ...тя губи" , а не "Какво сгреших този път, грозен ли съм, тъп ли съм ?"
П.С. Главното нещо е да промениш начина си на мислене![]()
Някой те посъветва да започнеш да спортуваш !
ТОВА ТЕ СЪВЕТВАМ И АЗ ...
От личен опит знам,че спорта прави хората различни.
Преди 2 месеца аз бях същия сдухан,не излизах нито на дискотеки нито по кафета,имах приятели обаче просто не ми се излизаше...
Започнах да спортувам,след всяка тренировка се чувствах адски добре,все едно нямах проблеми и не ми пукаше от нищо...
За много кратко време настроението ми се промени,вече излизам по дискотеки,постоянно ми се излиза и,като цяло съм направо друг човек,и всички го забелязват
Също на едно момиче започнах да пиша преди месец във фейсбук след,което излязохме 2-4 пъти и снощи официално се обвързахме![]()
Наистина ти пожелавам да откриеш промяната,която търсиш... Спорта ще допринесе много за това![]()
Замислял ли си се, че след време може би ще станеш педофил или сериен изнасилвач.