Здравейте,
не съм виждала такава тема до сега, а напоследък доста се вълнувам от "готвенето" и лека полека започвам да се уча. Тъй като тук сме само тинейджъри ми е много интересно вие у вас помагате ли с готвенето, правите ли нещо за ядене? Какво можете? И ако искате може да си разменяме някакви лесни рецептиАко темата Ви изглежда тъпа я заключете.
![]()
Ооо, аз много обичам да готвя вкъщи. Тази година почнах. По -едно време много често готвех. Много ми е яко като знам че е станало вкусно и че аз съм си го направила. Много обичам особено сладки да правя. По -късно ще пусна някои рецепти. Иначе много добра идея за тема. На мене много ми харесва и ще я следя.![]()
![]()
![]()
Мога пица,разни супи,салати,таратор,сандви и,сладки,кекс и др.Рецептите са си оригиналните.
• Обичай,за да те обичат! •
Аз живея сама и ми се налага често да готвя.
Бих ти предложила рецепта за "Лесен щрудел":
Необходими продукти:
бутер тесто (400г)
масло за намазване
захар за поръсване
сладко/конфитюр (по-гъст)
Размразяваш тестото.Фурната я пускаш предварително да се загрее на 200С. Разрязваш тестото на 2 равни части,като на едната можеш да направиш разрези,оставяйки около 1см ръб не разрязано( за да можеш да го прещипеш).В намаслената тавичка слагаш тестото( не нарязаното),намазваш със сладкото като пак оставяш около 1 см разстояние от краищата не намазан.Покриваш с разрязаното тесто,прищипваш краищата и поръсваш със захар за разкош.Печеш около 20 мин.
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6187870_n.jpg
обожавам да готвя..не винаги манджите се получават както искам, но..
салатки, панирани кашкавалчета/сиренца/пилешко месо, сандвичи с различни неща, картофки (пържени, печени, варени на салата, пълнени..)
таратор
Торта с плодове и крем
Продукти:
готови блатове (шоколадови)
нишесте (ползвам на Йоткер с шоколад)
ягоди, банани, малини, кивита.. каквото обичаш общо взето
1л мляко за крема, като отделяш една чаша
захар
шок. пръчици
сипваш млякото в тенджера и около 100 гр захар и го оставяш да кипне (без отделената чаша) ..докато чакаш разбиваш вътре нишестето..
като кипне спираш котлона и на тънки струйки сипваш разбитото нишесте в мляко като не спираш да бъркаш..после пускаш котлона пак
гледаш да не е твърде гъст крема, но да не е и много течен...
като стане готов (преценяваш на око как е) слагаш единия блат в поднос, тава или нещо подобно и сипваш крем, разстилаш го с дървена лъжица и редиш плодове (гледай да не са на купчина, ами разпръснати), по същия начин действаш и с другите блатове..
най отгоре ръсиш с шоколадовите пръчици...
оставя се в хладилник да престой (най добре 1 ден)
успех : )
Е много хубави рецепти ! Ще ги пробвам.
Аз понеже съм на 90 дневната диета и утре съм белтъчен ден мисля да си направя едно от тези двете :
Пълнени кюфтета
http://www.1001recepti.com/recipe/?r...ulneni-kufteta
Без царевицата.
Запечени кренвирши с кашкавал и яйца
http://www.1001recepti.com/recipe/?r...hkaval-i-iaica
В четв. ще правя бисквитена торта за първи път, но мисля да не е както обикновенната само с бисквити и нишесте - .. тъй като нишестето ще е "бананено" ;дд между бисквитите и нишестето ще нарежа банани и накрая отгоре може да и сложа течен шоколад, но ще видим.![]()
Ще чакам и други предложения.![]()
Това с кренвиршите ми напомни за една "рецепта". Разрязваш кренвиршите по средата, вертикално и вътре слагаш парчета кашкавал. Слагаш ги във фурната и след няколко минути е готова, кашкавала се е разтопил на дъвка... Много вкусно и апетитно става.![]()
Дам, аз съм си правила само, че на микроволнова и стават превъзходни![]()
Ти нали беше казала , че няма нужда да отслабваш? Клечка ли мислиш да ставаш?Първоначално написано от VampireLover3
![]()
Е неПросто се опитвам да си задържа кг.
И все пак има още какво да се желае трябва да премахна мазнинките около коремчето макар и да не са толкова много и мазнините от вътрешната част на бедрото. Правя упражнения всеки ден, но гледам да се храня и здравословно.
Toя сайт е супер як. Правила съм си 4 неща от него засега.
http://thepioneerwoman.com/cooking/2...ry-cheesecake/ - това стана много сполучливо, макар че го правих с калпава печка
http://thepioneerwoman.com/cooking/2...ime-pie-sorta/ - това се получи горе-долу, просто ми беше твърде сладко някак си, но на други хора им беше добре на вкус, значи си зависи
http://thepioneerwoman.com/cooking/2...innamon-toast/ - т'ва не, че е нещо особено, направих си го днес за закуска - много добре се получи, много, много вкусно :д
http://thepioneerwoman.com/cooking/2...ekend-in-june/ - и това се опече преди малко.... е искам да ви кажа, че повече никога няма да подценявам готвенето. първо, че съм стояла 2 часа права и се изгърбих, изморих, етц![]()
и второ, че тестото ми стана много лепкаво, и аз, ест, пипнах двеста неща с още по-лепкавите си пръсти и после трябваше да чистя и глупости
освен това направих твърде малко тесто (или просто го изядох, или просто остана твърде много в купата, понеже залепна, кой знае.) и някак си не се получи много ... естетично
но мъдрото ми аз го покри с резенчета ябълка и то не се вижда :д
ама на вкус е добре, което е най-важното
Е аз днеска си поиграх с моите кюфтенца.Първия път много хубаво ми се разпаднаха, защото ги правих на скара, но втория път станаха г/д добре (на фурна). Доста промених рецептата.. Сложих 1 кремвирш, 1 сварено яйце, 1 морков, и 1/2 пиперка взех и кисели краставички обаче се оказа, че не съм толкова силна и не можах да отворя буркана и изчаках баба да се върне и да ми го отвори и ги сложих за гарнитура. Пякох ги около 15 минути при 200 градуса след което ги обърнах за да се изпекът и отдолу. Върху няколко сложих и малко сирене (тъй като аз не обичам)
..
Е ето и какво се получи (големички са просто, защото доста се разпадат ако имат по малко кайма.) :
http://prikachi.com/images/808/3350808r.jpg
http://prikachi.com/images/809/3350809c.jpg (със сирене)
Съжалявам за качеството на снимките.
Като за първи път бива![]()
Слагайте и вие снимки ако направите нещо в близкото бъдеще и разбира се ако темата не се забрави. В четвъртък ще сложа и бисквитената торта.![]()
Jaune Видях, че в една от рецептите които си показала има една машинка с която се натрушават бисквитите - http://www.recipemagician.com/wp-con...maslo_4min.jpg само, че аз не разполагам с такова чудо и искам да попитам по какъв друг начин ще може да се натрушат толкова ситно ?![]()
Обичам да готвя,отдава ми се долу-горе,но рядко ми се получават нещата, ако нямам желание.Иначе обичам да помагам на мама,на бабите и ако има някой друг доброволец. Мога да правя Торамису, омлет, салати, палачинки, баница, няколко вида сладки(бисквитки) и още неща мога.
Но задължително трябва да имам муза и време,за да готвя.
VampireLover3 натроши ги с ръка, става и с вилица, има едно където се прави картофено пюре с него (кръгло с дупки) може и с него да пробваш. А т'ва дето е показано мисля че е блендер.
По темата: живея сама от 14годишна и вече мисля че мога да готвя почти всичко (т.е. каквото ми се е ядяло съм се научила). А единственото което немога за сега са октоподите. Просто факторите са много - нямам книжка, не мога да се гмуркам, трябва да ги блъскам половин час в скалите, не знам колко се варят и как и с какво... Абе дълга и широкарадвам се, че има кой да ми ги прави хихи
Леле само аз ли не мога да правя нищо, ужас !![]()
В последната една година се научих да готвя доста неща и мога да кажа че ми се получават много добре.
Най-вече си правя неща, свързани с 90-дневната диета и разни измислени ястия.
^ Ако не те затруднявам ще може ли да споделиш какво си готвиш (относно 90 дневната диета).![]()
Ми може в хаванче :Д Правила съм го, тегаво е, но се получава :дПървоначално написано от VampireLover3
Няма никакви проблеми, само кажи за кой от дните като за начало ти трябва някаква рецепта, защото имам книгата и от там си ги правя нещата.Първоначално написано от VampireLover3
Иначе аз преди си натрошавах бисквити като ги сложех в някаква торбичка и отгоре с бирена бутилка ги мачкахполучава се много добре.
Тва с бутилката е много хитро никога нямаше да се сетя![]()
Ами за белтъчния .. доста проблемен ден винаги смесвам белтъците, а то не трябваИ въглехидратния ако не те мързи. Съжалявам за нахалството.
![]()
Взимате от онези сладки, продълговати домати (биволско сърце). Обелвате им ципата. Махате им водната част, да остане само месото. Режете на кубчета и им слагате пресен босилек, черен пипер, сол, малко зехтин и мноого малко оцет. (може и малко чесън, по желание)
Взимате франзела и я режете надълго. Поръсвате я с пармезан и я слагате във фурната да се запече съвсееем леко. После изсипвате готината смес с доматите.Вкусотия е, та да си оближеш пръстите. Бон апети !
Хайде бе момичета вие нищо ли не правите.![]()
Аз днес си направих тортичката, нишестето се оказа боклук, но пък стана вкусна .. ето и какво се получи :
![]()
Първоначално написано от VampireLover3
Малеее ...съъщо и изглежда много вкусна! Може ли да ми кажеш рецептата и как я правиш![]()
дедеееееее
как да отслабна, как да спазва диети човек, като му показвате разни тортичкиииии
шегувам се, и на мен и изглежда мнооого вкусна ммммм![]()
с обикновени бисквити и нишесте ли е правена?![]()
No need to ask
He's a smooth operator