То и аз съм на "диета".
Тортата я направих с
- 2 големи пакета бисквити "закуска" - какао и обикновени
- 2 нишестета - банан
- 1л. вода
- 3 с.л. захар
- 30гр. масло
- 2 банана
- шоколадови пръчици и течен шоколад Finetti
Слагам 1 литър вода да заври след което прибавям захарта.. Разбивам нишестето в малко вода и го прибавям към врящата вода и бъркам докато не стане хубава смес и накрая добавям маслото. Бисквитите ги потопих в компот от череши, но може и във вода. Първия ред е от обикновенните бисквити нареждам ги, след което парченцата банан и върху тях нишестетото, втори ред с какаовите бисквити и отново същата процедура. Накрая сложих шоколадови пръчици и течен шоколад![]()
^Научи се да пишеш!
Мога да готвя сладки неща като кексове, сладкиши, торти...
Все още не съм се научила да готвя супи и манджички.
Мога да правя и салати - руска, картофена, шопска и т.н.
Humans need fantasy to be human.
Първоначално написано от xxKiFlAx
Хаха Боже още малко ще кажеш, че и научена си се родила? От къде искаш да ти вадим рецептите от нечий гроб ли ? Като толкова много знаеш, защо не ни кажеш нещо нали за тва е темата да се учим взаимно. Пък и човек точно така тръгва да се учи като прочете нещо, види или запомни. Не може още в началото и хоп да станеш готвач.
Сладкиш с ябълки
Продукти:
4-5 ябълки(зависи от големината им,ако са от онези мн големите тогава може и 2-3 да ви стигнат)
канела
2 пакета чаени бисквити(аз взимам от тея с ароматите на ванилия)
1 кофичка заквасена сметана на "Бор чвор"
2 чаени чаши захар
орехи или лешници за отгоре
Приготвяне:
Обелваме и настъргваме ябълките,прибавяме към тях 1 чаша захар,объркваме ги.След това в тавичка или някаква подходяща табла нареждаме бисквитите една до друга,като дупчиците ги запълваме с натрошени бисквити.Отгоре слагаме половината смес от ябълките.След това разбъркваме цялата кофичка сметана с 1ч. захар и канелата(но не повече от 1/2 канела) и заливаме половината сметана в/у ябълките,разнасяме добре навсякъде.После пак редим бисквити,ябълки и сметана и най-отгоре в/у сметаната слагаме натрошени орехи или лешници.Тортата се слага в хладилника да престои 12 часа,за да стегне сметаната.
Тортичката е по рецепта на леля ми,става много вкусна,нямам снимка сега да ви кача,защото скоро не съм я правила.Бон апети!![]()
О много вкусно звучи аз както обичам ябълки! Ще се пробва задължително. Мерсии!![]()
titinkaa много добре звучи тортичката, но искам да питам - бисквитите не остават ли твърди? Или не е ли сметаната върху бисквитите и после ябълките? А може би бъркам и все пак си омекват?![]()
Когато стържеш ябълките и ги омесиш със захарта,те си пускат сок,от който омекват бисквитите,смисъл че няма да хващаш със шепата ябълките и да ги изстискваш до сухота,а съвсем леко да им падне от сока,иначе става мн напоена.А иначе е бисквити,ябълки и сметана,така се редуват.Първоначално написано от cyclops
![]()
E няма как да не ви се похваля с днескашния си кекс, опитах съвсем малко от него и е станал чудесен. Мама и тати като го видяха го изядоха за секунди е оставиха ми мъничкоМного им хареса ето и снимки :
Все още цял [img]
И парче
![]()
Много вкусно изглежда ^
От какво е месото, и ако може сподели как ги направи![]()
ОБОЖАВАМ да готвя, но когато разполагам с нужното време. Повечето неща ми се получават доста добре,но в момента не се сещам нищо оригинално да предложа.![]()
Аз ще споделя една лесна тортичка, която се приготвя с готови блатове. Нищо оригинално не е , но пък е вкусна, икономична и е идеална за тези, които не разполагат с много време.
Необходими продукти :
Какаови готови блатове
Цедено кисело мляко или заквасена сметана
Компот по избор за сиропиране, може и с обикновен сироп
Плодове по избор - може с банан, ягоди , киви, ананас
Захар
Готовите блатове се сиропират със сиропа, сметаната / млякото се разбиравт със захарта с миксер и се нанасят върху първия блат, след крема се реди ред от плодовете, които сте си избрали, отново блат, крем и плодове. Може да се направят и три етажа, аз обикновено така я правя.
Накрая се оставя крем, с който се намазва цялата торта , а отгоре се укрсява с ягодки или друг плод по избор.
Може да поръсите и с кокосови или шоколадови стърготини.
Лесна тортичка, а и резултатът ви е напълно гарантиран. Няма какво да се обърка.![]()
Блатовете може да замените с напоени с кафе , например бишкоти или бисквити. Кремът може също да ви е различен - от тези без варене, домашен, маслен -варианти много.
В случая снимката не е моя, но ми се получава точно така.![]()
To infinity and beyond.
^ Тази торта и аз си я правя, но с бисквити, добавям и овесени ядки.
Ужасно вкусна е и става наистина бързо.