.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Тема: ............

Повече от фен Аватара на didenceeto

............

..........

Изобщо не съм съгласна. Очаквах да е нещо, което е трудно за развиване, но Далчев.....
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

На К. Гълъбов

Пред мен е книгата разтворена

и денем, и нощя;

все сам, аз не познавам хората,

не зная и света.

Прилитат и отлитат птиците,

изгрява ден, залязва ден:

аз дните си като страниците

прелиствам уморен.

Години да четеш за чуждия

живот на някой чужд,

а твоят, никому ненужен,

да мине глух и пуст.

До мене ти не стигна никога,

о, зов на любовта,

и аз изгубих зарад книгите

живота и света.

1926 г.

Това ли е произведението? Много е хубаво
    След бури - мир и тишина,
    след нощ - безбрежна светлина.
    Над равноширнатия път
    лучите вихрен танц въртят -
    път царствен царствено поел,
    високо плува горд орел.
    ...
    Утро - Димчо Дебелянов

^ Да, това е.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Темата е приятна и не е трудна! Ако някой е намерил теста, може ли да го качи?

Мега фен Аватара на Colouring
    И на мен ми харесва произведението-приятно е.
    Ама нямам думата де,сигурно зрелостниците се мъчат.Дано да са се справили!

Повече от фен
    Град
    Бургас
    Мисля , че съм се справил Важно ми е да хвана тройката и мисля , че я имам

Евала на бат Наско за стихотворението

Повече от фен Аватара на Scouser
    Град
    on the pitch
    Какво направихте, зрелостници? Аз горе/ долу се справих. Далчев много ми харесва като автор и стихотворението беше добро, мисля че се справих. При мен лошото беше, че свърших за 2 часа и 30, чаках още 30 минути, накрая ми омръзна да чакам, а и нямаше гаранция, че ще дадат отговорите и си тръгнах. Да, обаче накрая са ги дали и сега ми е малко кофти, но уискито оправя работата.
    If you told me to cry for you - I could.
    If you told me to die for you - I would.
    Take a look at my face.
    There`s no price I won`t pay
    to say these words to you ..

Повече от фен
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Scouser
    Какво направихте, зрелостници? Аз горе/ долу се справих. Далчев много ми харесва като автор и стихотворението беше добро, мисля че се справих. При мен лошото беше, че свърших за 2 часа и 30, чаках още 30 минути, накрая ми омръзна да чакам, а и нямаше гаранция, че ще дадат отговорите и си тръгнах. Да, обаче накрая са ги дали и сега ми е малко кофти, но уискито оправя работата.

к'ви отговори са дали бе ? ташак ли си правиш ? и айде дайте линк с матурата и отговорите , че аз не мога да я намеря

Град
    on the pitch
    Цитирай Първоначално написано от mnogoznaikO

к'ви отговори са дали бе ? ташак ли си правиш ? и айде дайте линк с матурата и отговорите , че аз не мога да я намеря
    Братле, аз съм от малко градче. Приятелите ми казаха, че след като съм си тръгнал, баш преди края на изпита е влязла класната, носела листче с отговорите от 1-ви до 33-ти въпрос.
    Take a look at my face.

Повече от фен
    Град
    Бургас

Братле, аз съм от малко градче. Приятелите ми казаха, че след като съм си тръгнал, баш преди края на изпита е влязла класната, носела листче с отговорите от 1-ви до 33-ти въпрос.

Ами ..... к'во да ти кажа ... супер к'во ...

Супер фен Аватара на DesireToFire

От къде си
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Далчев поначало е странен, но лесен за разсъждение. Жалкото е, че беше сред двама-тримата автори, които не можах да преговоря. Написах си, но ако бях успяла да преговоря, щях да го напиша още по-хубаво.
    Честно казано очаквах по-лесна матура. Не казвам, че беше трудна, но лично за мен имаше няколко въпроса, на които отделих доста време да мисля.
    Ще чакаме отговорите да сравняваме.

Град
    on the pitch
    Е, супер, ма се прецаках, че не стоях до края.
    DesireToFire, от Бяла Слатина съм, ако ти говори нещо.
    Take a look at my face.

Супер фен
    Да ви пик*я на скапаната образователна система в тази държава. Писна ми все хора, които грам не вдяват да имат по-високи оценки от хората, които реално знаят. Уж щяло да има драконови мерки, драконова простотия. Като нищо не знаеш, препиши за 3 и си заминавай, ама те нагли и преписват всичко. Винаги ще е така, няма да се промени. Как аз мога да седна и да уча и да изкарам хубава оценка, а те тарикати... Аман от селски тарикатщини. Тия матури сега не трябва да ги признават в университетите! Хора, които не знаят кой е Вазов и Ботев ще имат 5+

Не мога да намеря матурата в сайта на министерството.Някой да помогне

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    Лесен беше теста и матурата като цяло. С малко късмет може и 6.00 да имам за 3 часа я направих, и то като си проверявах по 3 пъти всичко

Доволно бих казал. С малко знания, средно преписване, много късмет я направих. Но ми требе 3, аз ще влизам Информатика, за последен път погледнах тази идиотщина наречена литература

отговорите кога ще излязат ?

Повече от фен
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Да ви пик*я на скапаната образователна система в тази държава. Писна ми все хора, които грам не вдяват да имат по-високи оценки от хората, които реално знаят. Уж щяло да има драконови мерки, драконова простотия. Като нищо не знаеш, препиши за 3 и си заминавай, ама те нагли и преписват всичко. Винаги ще е така, няма да се промени. Как аз мога да седна и да уча и да изкарам хубава оценка, а те тарикати... Аман от селски тарикатщини. Тия матури сега не трябва да ги признават в университетите! Хора, които не знаят кой е Вазов и Ботев ще имат 5+
    Едва ли ще има ученик , който ще откаже да напише верните отговори... Отговорите им ги е дала класната , защото тя е направила тест-а... те отговорите изобщо не се дават.. ще излязат чак кам 3 часа днеска. При нас бяха само учители от други училища

Мега фен Аватара на vagarious
    И аз съм супер очарована от лесната матура.Далчев ми беше сред желанията за 41ви въпрос.И като цяло приключих за 2ч..Сега като гледам кой какво пише из фб, а и с моя клас - всичко ни съвпада.Не е гаранция, че е вярно, ноо .. успокоение си е.
    Супер,суер,супер....мислех, че ще е по-трудна.
    Big or small, lies are lies!

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    доволна съм от 41 задача, въпреки че се падна едно от най- тъпите стихотворения иначе Далчев беше от тия, които най - много исках да се паднат, литературните въпроси не бяха трудни, обачеее тия по бълг. бяха ОТВРАТИТЕЛНИ !!!!
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Сега остава някой да даде и верните отговори и перфектно.

бе 5+ ако не ми анулират работата задето съм си написал името ръкописно а не печатно

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си