- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ............
Темата беше гадна, не за друго, ами защото не успях да преговоря Далчев много обстойно, а "Книгите" за разлика от другите му произведения не е в направлението диаболизъм, т.е. трябва да му се отдели специално внимание, ама както и да е, вев има.
Какво ме подразни?
Имаше некоректно зададени въпроси(2 и 8 или 9), при които имаше по повече от един верен отговор, консултирах се и с учители след това, и те са на същото мнение, дано бъде взето под внимание.
Имаше тъпанарски грешки от рода на объркани страници и т.н.(текста беше на стр.6, а в условието пишеше стр. 5), което само по себе си не е нищо, ама след толкова биене в гърдите колко е идеална матурата да правят такива елементарни грешки е смешно.
Най-дразнещото и тъпото пак са провинциалните тарикатчета, които преебават всички. Вместо да препишат за 3ка и да млъкнат те наглеците взимат всичко и изкарват 5ци, което просто не е честно.
Защо аз 5 години съм ходил на училище и съм учил за тая 5ца, като на тия провинциални тъпанари им я дават на готово??
Къде е справедливостта?
Тия матури са абсолютна пародия и изобщо няма смисъл от тях.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
За темата съм съгласен. Ама аз по принцип мразя интерпретации...Първоначално написано от SaintLucifer
Не разбрах какво му има на втори въпрос. Точно там, не съм се колебал, че е В (израсна трябва да е)
Въпросите по литература май тоя път бяха по-лесни от тия по граматика.
Аз расТа, ти расТеш - корен на думата.Първоначално написано от gesh0603
Аз израсТвам, ти израсТваш.
прието е да се пише "израсна", учили сме го
тъпи правила и още по-тъпи изключения, ама кво да се прави...
ДАААА столичаните не преписватПървоначално написано от SaintLucifer
защото са от софия
![]()
![]()
![]()
а да ти разбия главата, малко хленчещо педерастче ? кви 5 години мрънкаш бе ? за 4 месеца прочетох всичките бози и научих правилата по български (БЕЗ да си давам зор ....иначе може и за месец)
И аз съм писал В, дано да си прав, защото и според правописния речник е с Т, но другите също са си верни...
На столичаните класната не им носи отговорите на листче, защото всички до един са толкова тъпи, че нищо не знаят и дори не могат да пишат...Първоначално написано от endzeit
Но така като гледам как почна с разбиването май няма какво да ти обяснявам, бягай сега у центъро да се се разходиш с новия анцунг.
Няма въпроси с повече от 1 верен отговор! Аз даже и не се замислих като ги правих въпросните задачи, за които вие казвате, че имали повече от 1 верен отговор. Литературните въпроси бяха прекалено лесни!![]()
http://www.mon.bg/opencms/opencms/to...17mai_2011.pdf
има и отговори накрая!
бтв, преписването става главно в селата. В Русе беше доста строго.
хахахаХАХАХАХА еми ае така или иначе си се натъжил нещо...Първоначално написано от SaintLucifer
Даааа всичките ми приятели преписаха
и дааа преписах в УНСС на сесията през март и ДААА ще отида на редовния и там да препишати си учи още 5 години и стани професор
само не ми се мяркай за да не ти покажа кво ги правим в "провинцията" такива като теб
![]()
На мене пък ми беше що годе лесна матурата.. Е имаше и въпроси, който ме затрудниха, обаче до резюмето стигнах за половин час.. Най-много ми хареса именно то! Направо с кеф си го написах, все пак варненка съм! От Далчев никак не съм очарованаПо-добре някое разказче на Йовков или на Елин Пелин да се беше паднало.. Ама здраве да е!
При нас също беше строго, не можеше гъг да се каже...
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Току-що си проверих отговорите в сайта на МОН и имам точно 0 грешкиОстана и анализа да съм го написал добре и може да се похваля с максимален резултат
![]()
имам най -малко 45 точки. Не знам колко ще ми пишат обаче за есето ;х сиг 4-5-6 ;д
Някой би ли пояснил на 3 въпрос защо верния отговор е А? Мисля,че тази думичка "зетят" трябва да е "зетът"?!?!?
Зет не си членува като прът все пак![]()
Дано, въпреки че наистина са доста по-различни от образеца.Първоначално написано от Lorein
Доколкото знам, това е по преценка на проверителя, така че ако случиш на хора, като нищо да ти ги признаят.![]()
Аз имам 59/60 точки (не си спомням на едната задача какво писах точно)
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
по забутано нещо за анализ нямаше как да дадат....то Далчев е супер за анализ като цяло,пък и се радвах,че не е Тютюн или Железния светилник,но пък книгите-не бях го очаквала..
Иначе теста беше ок....за 2 часа бях готова с всичко макар,че висях почти до края![]()
Какъв е този естетизъм в "Тютюн" ве много ме издразни това, а някой може ли да ми каже на 37 въпрос за всяка запетая ли се дава точка или се дават само ако всички са верни
имам 4 сигурни грешки на теста и за 2 въпроса не съм сигурна, озаглавените части сякаш няма да ми дадат много точки, едното ми заглавие много го обърках ;д;д разчитам малко на резюмето и повече на съчинението да ми дадат точки и да хвана 5
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)