- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Помощ за китара
Хе, здравейте!Ще си купувам акустична китара. Не класическа, а акустична. Моля помогнете ми, защото не разбирам нищичко от акустични китари... някакви линкове, де да знам.... Помощ?
![]()
Момиче съм ;D
ходи в некъв магазин, питай ги тия в магазина к'ва китара ше ти препоръчат някаква, ще ти кажат ;>
знам ли те с колко пари разполагаш...веднага мога да ти предложа едно фендърче, ама не знам колко пари имаш
за тия пари можеш да си вземеш акустична+електрическа по принцип![]()
еми аз ти казах кво да направиш...
![]()
На мен пък гибсън най-добре ми звучат. Виж в българския форум за музиканти. Там можеш да си вземеш някоя много по-добра китарка втора ръка вместо да даваш двойно повече пари за боклук.
Гледай разстоянието между грифа и струните да е съвсем малко! Ако си вземеш някоя китара с висок екшън само ще се мъчиш, ако си начинаеща.
И по добре започни направо да свириш с метални струни. Найлоновите не са никакви струни според мен. Нито звука е хубав..пък и се хлъзгат, докато с металните по бързо ще ти загрубеят пръстите и няма да те боли.
Ами..това е от мен. Ако има нещо питай.![]()
You me at six
^ ако е съвсем начинаеща е мнооого по добре да започне с найлонови струни, защото малко от малко да им свикне. Ако се метне веднага на металните ще свири точно 2 часа и пръстите и ще се покрият с мазоли (личен опит) ... + според мене върви в някой музикален магазин и поразгледай не е задължително да даваш луди пари ... моята е някаква измислена марка обаче вади супер звук. Най-важното е като избираш китара да видиш дали грифа и е прав, ако е крив никаква работа няма да ти свърши.
виж това моделче http://www.thomann.de/gb/media_bdbvi...mage=1&small=1
..Музиката е по-възвишено откровение от всяка мъдрост и философия ..![]()
Целта е да получи мазоли, да и минат и да започне да свири като хората. Не да тъпче на едно място.
Аз..първо електрическа си купих. Доста и се кефех..но сега имам 2 нови, а старата си я пазя за спомен![]()
Пък и тя изглежда така, все едно съм ходил на война с нея![]()
You me at six
Както казаха по-горе погледни във muzikant.org,все ще намериш нещо за парите си,но ако тръгнеш по музикалните магазини моят съвет е да закараш някой приятел който малко от малко разбира от китари!![]()
Хее мерси много! Да, кисля да завлека няколко приятели да ми помогнатМерси много!
Момиче съм ;D
Ако наистина е Fender,значи е якаПървоначално написано от louise1
,но предполагам е някакво копие Squier ili Stagg най-вероятно!
![]()
Ами напиши във youtube Fender vs Squier или Stagg и ще видиш разликата.А и Fender-a струва най-малко хилядарка,Squier-a към 200-300!Първоначално написано от louise1
Сам си направи извода!
![]()
Доколкото знам истинските Fender са си скъпички.
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Фендер са си скъпички. Има squier by fender ама те са ужасни. За начинаещи са супер и са по 200 лева. Сигурно за тях говорите.
ваУ рокс
Grell
Ами виж на headstock-а дали пише squier. Няма как да не пише нищо.
ваУ рокс
Grell
Ама може ли да имате китара и да не знаете къде как и от кой е прозиведена?
Секунда .
http://www.fender.com/products/searc...tion=acoustics
ваУ рокс
Grell
Според мен е редно първо да се пообразоваш малко относно видове китари преди да си купуваш. Иначе рискуваш да продължаваш да правиш такива изказвания. Щом има резонатор, значи е акустична. Акустичните китари пък биват класическа, уестърн (каквато търсиш ти) и пр.Първоначално написано от AlexiLaihoWildchild