- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Черен списък на козметични продукти .
Не съм доволна от спрея за обем на Нивеа http://www.nivea.bg/products/Hair-Ca...express-styler изобщо не си заслужава парите изобщо не подпомага за обем, а и от него ми се омазняваше косата.
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
ейПървоначално написано от buzzzz
знаеш ли каква пикла ще ти дам,впрочем после ми се обадии
![]()
![]()
![]()
Лаковете на Ейвън,пълен ужас !!!!! не съхнат бързо,размазват се,когато започна да го трия кожичките и включително целите ми пръсти се оцветяват в синио (такъв е лака) и едвам го махам![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Миришеше отвратително, умириса ми и скалпа после. Един път се измих с него и повече не съм го пипнала.
Пояснявам, че е напълно в срок на годност.
Чистя си спиралата с него и ми щипе (без да е попаднало в очите), не почиства добре и трябва да търкам по-силно, от което все пада по някоя мигла. И после пак не е доизчистено и ми се размазва още спирала под очите.
Прекалено светло и почти не личи като си сложиш, прекъсва. Абсолютно не си струва цената.
Даже крем здраве помага повече от това.
Абсолютно нищо не прави, мирише на спирт, от което правя заключението, че дали със спирт или с това се мажеш е все тая.
това ми любимата спирала . прави миглите ми идеални и стои цял денПървоначално написано от Infinity
![]()
![]()
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
+Сетих се за шампоаните Wash & Go.Уж имаше един точно за моята коса,пробвах го,а се оказа пълен боклук.От него получавах пърхот и бързо омазняване на косата.
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
И аз имам 1, само че моят е лилав, не съхне- веднъж се лакирах към 2-3 следобед и на следващата сутрин имах отпечатъци от възглавницата...Първоначално написано от neeDaBosS
Тотално го обожавам аз този шампоанПървоначално написано от Cucko0
![]()
Не съм доволна от нищо на Гарниер,също wash&go i head and shoulders.От последните преди няколко години ми се появи такъв пърхут...едвам се избавих.
WaterLilly,смени веднага това за почистване на грим.Една приятелка получи ужасно възпаление на очите заради едно такова "щипещо"
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Хора, научете се да четете съдържанието по опаковките на продуктите, за да разберете от какво се обривате, например. Обривите са в следствие на алергична реакция с парабени, формалалдехид, sls.
Всичката тая масова козметика, която сте я изписали по-горе съдържа изброените съставки. Изключвам консервантите - някои дори са ракообразуващи, като гума-гура, ксантан, оцветителите и т.н. Тези съставки се съдържат в масовата козметика, колкото и скъпа да е тя. Колкото до моливите и сенките за очи - за да ви парят, смятайте от какви долнопробни материали ги правят, за да предизвикват парене и зачервяване. Допълвам, че честата употреба на козметика, в която се съдържат гадории води до проблеми с кожата и преждевременно състаряване. Казвам го само за информация. Кожата си е ваша - избора си е ваш евтини или скъпи боклуци да слагате върху нея (т.е. между голдън роуз и манхатън по съдържание няма бог знае каква разлика, и двете са пълни с гадости). Проучете марките за натурална козметика, където не се използват консерванти и алергени. По-скъпи са, но в крайна сметка всеки сам си избира с какво да се кваца... Айде поздрави![]()
Парабени има в 99% от конвенционалната козметика и не виждам как могат да се избягват. Всичката ми бяла козметика е био, но декоративната козметика няма как да е, във фон дьо тена гледам да нямам парабени, но в голяма част от сенките ми има по 2-3 вида парабен и за сега не съм получавала алергична реакция.
Формалдехида е може би най-опасното вещество в козметиката но то се използва главно в лаковете и понякога в парфюмите. Преди години лаковете O.P.I бяха обявени за токсични и щяха да ги спират от продажба заради съдържанието на тази съставка, но сега вече са я премахнали от състава на лаковете си.
А SLS и SLES са най-евтините пенители и ги има в почти всички шампоани, на мен ми дразнят скалпа непоносимо много !
Гума-гуар и гума-ксантан изобщо пък не са карциногенни, не знам къде си го чела, даже второто се използва в хранителната промишленост, до сега не съм го виждала в козметиката.
Всъщност има в пъти по-вредни вещества, като така нареченото Mineral Oil, което е с ПЕТРОЛЕН произход и се използва като основна съставка на бебешкото олио, а Вазелин (petrolatum) и Парафин (paraffin) те пък отново са производни на петрола.
И аз изобщо не бях доволна от това, постоянно ми прекъсваше и цвета му е някакъв воднист.Първоначално написано от WaterLilly
Зa хората недоволни от душ геловете препоръчвам Sephora, с тях не ставаш лепкав, сух или мазен като мекица.![]()
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
И аз не съм доволна от тази очна линия не Ейвън,също и от тази http://i21.twenga.com/health-beauty/...211550226b.png нямам думи с които да опиша колко зле са тия продукти..нанасят се много трудно,ако изобщо пусне нещо pen-a,трябва да си претъркам окото докато очертая няква крива линия..![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Пак съм съгласна с горното мнение.Взех я преди няколко дни и едва днес успях да я пробвам,е ужас ! Може и така да ми се е сторило,не се постарах доста ама миглите ми са слепени целите! Някакви мега къси (не че попринцип не са,ама все пак..) и все едно направо съм изсипала тубичката върху очите си![]()
Buzzzz {} {
} {
}
FuckIt <3 <3 <3 <3
Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
Обичам.
Мхмм .. забелязвам ,че всяка следваща спирала на Мейбалин е все по-зле..
При декоративната няма как, права си. Там просто всичко е такова. Аз не ползвам сенки, моливи за очи и т.н. Само фондьотен... За парабените на някои продукти пише, че не съдържат. Има закон всичко да се изписва на съдържанието и се надявам да го спазват все пак... Гуар-гумата и ксантана и аз мислих, че се използват в желетата и други подобни, но се изненадах безкрайно като го прочетох на гърба на елсев и на още няколко шампоана... Явно е универсален консервант, който се използва къде ли не - все пак шампоаните как изкарват по три и повече години, без да се развалят... Иначе е канцероген, пише го в една статия в списание 8, където правят проучване на консервантите в храните. То като се замисля, маргарина си е чиста пластмаса, само дето липсва някаква химична връзка, за да се затвори веригата или нещо подобно, за да може да се нарече полипропиленПървоначално написано от Rebirthing
![]()
хубаво ..Първоначално написано от dead_princess
Както посочих по горе не харесвам шампоаните, балсамите, маските от масовата козметика, защото нямат нищо кой знае какво в състава си, което да ми е помогнало за даден проблем! По - скоро ми влошиха състоянието на косата с всичките парабени, SLES, оцветители и всякакви подобни боклуци!
Забравих да допълня и за продуктите на Ейвън .. отново почти всичко от бялата и от декоративната им козметика съм ползвала и пак съм оставала адски разочарована и като трайност и като ефект ..![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Ох,от много продукти не съм доволна.
Като за начало хидратиращият крем на Нивеа-веднага получих алергична реакция.
Почистващия гел на Avon 3в1
повечето ми лакове-съхнат по 1 час и се белят след 10 минути,нищо,че съм сложила топ лак отгоре.
повечето продукти на Avon,рядко има хубави
за тези се сещам сега.
Автобронзанта на AVON , добре че намазах един малък участък да го пробвам, а не се намазах цялата.Няма такъв оранжев цвят, по оранжево стана даже от морков, не се лъжете да го купувате, ужасен е.Също така автобронзанта на Jhonsan (незнам дали точно така се пише , за което се извинявам) става много гадно оранжево.. незнам изобщо дали има хубави автобронзанти.
Не съм доволна от лаковете на Avon! Единствено като цветова гама привличат окото,но бързо се белят и са некачествени..
• Обичай,за да те обичат! •
обижавам яяяяя!!!!Първоначално написано от infected9
![]()
![]()
![]()
![]()
супер доволна съм!
аз не съм доволна от продуктите на Syoss ,от вси4ки!ужасни са!от някои лакове на essence също не съм доволна=много са едни такива ...прозра4ни,нетрайни...абе боза!
Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
~ Продуктите на Ейвън като цяло. Получих ужасна алергична реакция от едн молив и сенки за очи.
~ Протектора за топлинна обработка на Syos. Не лоша работа върши, но мирише ужасно и затова не го ползвам.
~ Коректорът Афинитон на мейбълин. Преди година си го бях взела, но изобщо не покрива и е супер малотраен.
Засега това се сещам.
Tell me what you want to hear
Something that delight those ears
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away