- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Постоянен рестарт на компютъра
Здравейте!Компютърът ми постоянно се рестартира и не мога да го оправя. Докато си играя УОУ или ЦС например. Не отричам, че имам два сървъра на ЦС, един на УОУ и много други програми, но едва ли това чак толкова го натоварва.Кажете ми какво да направя?
Благодаря предварително![]()
![]()
(1) ако си със лаптоп може да прегрява
(2) ако компа ти има слаби охладители или вентилаторите им са намалени
(3) слабо захранване
(4) правил си му overclock и сега компа ти не е стабилен
дай малко повече инфо и ще видя дали мога да помогна
В населените места, където хората дишат по 24 часа...
Инсталирай си Everest Ultimate Edition и играй на екран. През 3-4 минути поглеждай температурите на компонентите. Както каза danchobg може да прегрява Дай няк'ви подробности за системата. все пак не сме врачки да гадаем. А ако си го оверклоквал напрежението за процесор/рам/видео карта може да е ниско за да работи. Също така можеш да питаш и в hardwarebg преди малко се регистрирах и не мога да постна целия линксайта завършва на com, но не вярвам да ти дадат друг отговор.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Цъкни F1 ,напиши Event Viewer ,отвори го ,спомни си кога г/д се е рестартирал последно. Намери лог-а и го постни тук.
При мен преди време имаше подобен проблем - оказа се видео картата. Дефект ,кво да се правиКакто ти казаха и преди мен - възможно е и да прегрява.
Направо си напиши какви чаркове има в компа, на какви честоти, температури и настройки работят и дали си правил Overclock
В населените места, където хората дишат по 24 часа...
Напротив, ще му дадат коренно различен отговорПървоначално написано от MrCreeper
Като начало забрани автоматичния рестарт на уиндоуса. После пусни грешката от синия екран. Друг вариант да я видиш, както е писал @Auriss, е да видиш кода в eventviewer-а - start > run > eventvwr.msc > enter и в графа system търсиш грешката.
Основните варианти са дефектирала РАМ, лоши сектори по харда, проблеми с ОС-а (драйверите).
Aз ще заложа на някой вирус![]()
Аз вярвам защото пиша там редовно :PПървоначално написано от badsector
Don't hate the hacker,
hate the code!