Поставям новосъздадената тема в раздел "Училище и приятели" тъй като дискутирания в заглавието сайт, се отнася именно заради т.нар. "социалност". Моля за извинение към членовете на екипа за умишлената реклама която правя на този сайт, тъй като "Facebook" все пак е един вид фирма/компания която отчасти предлага платени услуги.
В днешно време, 18-годишен да каже че няма Facebook е все едно да кажеш че идваш от друга планета. Но на въпрос "Кажи ми какви са предимствата на тази система, какво "печеля" от използването ѝ" - никой не дава отговор.
И така. Искам в тази тема (който има време и желание, разбира се) да напишете поне 10 качества/предимства на въпросния сайт. С тази тема не искам някой да седне да ме убеждава че сайта трябва (или не трябва) да се ползва, а просто са ми интересни вашите мнения относно социалната система!
Благодаря на всички които пишат и Ви моля - поне по 10 пишете!![]()
10 не мога да се сетя .. но веднага се сещам за едно , когато си изтриеш профила всичките ти данни остават в facebook и винаги ще са там.. което за мен е тъппо !
It was a beautiful lie
A heart stopping illusion
It was a beautiful lie
Such a bitter goodbye
It was such a beautiful lie
Such a heart breaking, goodbye
предимство: можеш да намериш и комуникираш с хора, които не си виждал от години
пример: намерих класната ми от 1-4 клас, която не съм виждала от 8 години и редовно общуваме във фейсбук
не виждам нищо лошо в него, просто 13-15 годишните пикли и пикльовци да не го превърнат в импулс, аха или нещо подобно
а това, че не се изтрива информацията - никъде не пише, че трябва да си споделиш биографията ...
иначе, разбира се, има опасност някой да злоупотреби с профила ти, това е най - големият недостатък според мен
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Хубаво:
1. Намираш стари познати, с които не си имал комуникация от години.
2. Имам приятели в чужбина, с тях доста често общувахме по Фейсбук, защото по скайп не може всеки ден.
3. По-лесен начин за комуникация ми е с хора, свързани със специалността ми (китайци).
4. Обмяна на интереси с приятели и познати, с които не се виждаме много често.
5. Направили сме група на курса, където се уговаряме за срещи, файлове, курсови и всякакви теми, отнасящи се за нашата група.
6. Не че обичам да се снимам особено много, но снимките ми (поне по-важните за мен, свързани с важни преживявания и моменти от живота ми) са там, така че ако компютърът ми предаде богу дух (което става често), няма да съм ги загубила.
Лошо:
1. Гълта много време.
2. Такива скандали съм имала заради комуникиране с някакви личности във фейсбук....направо не си е за разказване
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Клюкарски сайт за безделници, интриганти и пикльовци. Ненавиждам самата му идея и съществуване. Жалко е, че колкото "по-глобални" ставаме, в толкова по-асоциални се превръщаме!
+ още едно лошо нещо : колкото повече време се прекарва в него, толкова повече се губят способностите за обшуване face-to-faceПървоначално написано от Extremescream
1: Винаги можеш да общуваш с приятелите си чрез Facebook.
2: Ако имаш снимки които искаш да покажеш на приятелите си, просто даваш линк към Facebook-а си.
3: Има много странички със интересни фрази, кратки стихчета и т.н.
4: Има занимателни игри, подходящи не само за деца, а и за хора в зряла възраст.
5: Има `Дискусии`, което реално е същото като форумите.
6: Facebook ти напомня за рождените дни на приятелите ти 1 седмица преди самия празник, за да не забравиш да честитиш или да купиш подарък.
7: Facebook вече има и Въпроси [Анкети], задавани от теб кам приятелите ти и обратното.
8: Чрез Facebook можеш да намериш съучениците си от старо училище или просто стари приятели.
9: Има опция за `сръчкване`, чрез която можеш да покажеш на любимите хора че не си забравил за тях.
10: Винаги можеш да напишеш на профила си в какво настроение си.
![]()
I believe.
+ всякакви яки събития се публикуват, всякакви концерти и неща
+ информация за предстоящи книги от различни издателства+информация за филми
+ споделяне на медия
+ екстрена връзка с голяма група хора. примерно ако трябва да съобщиш нещо на класа си, влизаш през безплатия фб на телефона и го правиш
+ facebook има и поща - хората ти пишат от имейл, а ти го получаваш на страницата си
+ намираш, че имаш много общо с хора, които преди си пренебрегвал
общо-взето нещата са казани преди мен. доста полезно си е, аз не съм ползвал скайп от около половин година. намерих много приятели и учители от детството, намерих дори един братовчед, чиито родители се преместиха и загубихме връзка. а, че отнема от реалния контакт - вярно е до толкова, колкото е било вярно за родителите ни, когато са почнали да ползват телефони
Първоначално написано от Grommash
Можеш да общуваш с приятели.
С фейсбук можеш да намериш хора, които не си веждал от години, а за да ги намериш в скайп (примерно) трабва задължително да им знаеш скайп името.
Можеш лесно да показваш снимките си на приятели.
Има много интересни странички и трябва само да ги харесаш без да ги запазваш някъде и всичко да става пълна бъркотия.
Можеш да тагваш приятели на различни снимки, което е много забавно, а и така можеш да им покажеш, че държиш на тях (или обратното, де. Зависи къде си ги тагнал
).
Има много игри.
Можеш да си създаваш свои страници, групи и т.н.
Можеш да си слагаш статусчета, което си е доста приятно.
Запълва ти времето когато нямаш какво да правиш.
Има много приложения за обработване на снимки или други такива.
![]()
![]()
![]()
Фейсбук го използвам само заради роднините ми, които живеят в чужбина. С тях по телефона се чуваме само на празниците. През останалото време сме във фейсбук и скайп, като скайпа го използваме само за разговори.
Честно казано това за мен е единственото хубаво нещо на този сайт. Не мога да отрека, че е зарибяващо, особено когато човек започне да се увлича да like-ва фен страници, игри, цитати, предизвикателства и какви ли не други глупости. Идеално е за убиване на свободното време, но лошото е, че повечето хора се зарибяват прекалено много и висят с часове. Лично аз имам няколко човека, които ВИНАГИ са на линия във фейсбук. По което и време да вляза, те са там. Това вече си е болестно състояние..
И спря да се върти за миг земята..
От този "Фейсбук" войни стават!
Най-голямото предимство е ,че там могат да се убединят хората в "Групи"..
и от там да стане нещо голямо ..![]()
I Love YOU baby![]()
![]()
Нищо лично, но т'ва са пълни глупости.Първоначално написано от Cellmate
Имам Фейсбук от много преди той да стане популярен в България - от някъде 2 години преди да се разпространи в нашата държава. Това, че много драги сънародници решиха, че влизат в нов импулс създаде това усещане, но така или иначе 90% от приятелите ми там не са българи, т.е. не ми се налага да гледам снимки в кенефи и огледала.
Фейсбук за мен е нещо страшно важно. Защо? В годината пътувам по 3-4 пъти до съвсем различни континенти/часови зони. Запознавам се с хора. Имам време да се сближа. След време пак се връщам по тези места и така създавам връзки. Да, имам Скайп. Не мога, обаче, да обръщам едновременно внимание на 35 човека, нито пък е по-лесно да пратя на всички снимките от последното ми преживяване - 100 пъти по-удобно е да ги кача веднъж и хората, които искам (т.е. тези от приятелската ми листа) да ги видят. Освен това, ако искам да кажа на някой нещо, ми е по-конфортно да ползвам ЛС във Фейсбук отколкот "строгия" имейл. А на всичкото отгоре, докато братовчедите ми - австралийци - спят, аз съм буден - не мога да разчитам, че се засечем в някоя чат програма.
Имам нужда от фейсбук точно заради това - да поддържам някаква комуникация с хора, за които ми пука.
Преимущества:
1. Премахва пречката с часовата разлика.
2. Позволява ефективно поддържане на коумникация с много хора едновременно.
3. Можеш да намериш стари приятели.
4. Не е нужно да пращаш на всеки дадено нещо - пускаш линк/снимка/нещо и всички, които ти си допуснал, го виждат.
5. Безплатен е.
6. Дава възможност да изразиш позиция като джойннеш дадена група (да, да, виртуално все пак, но това в чужбина ИМА значение и набира сила);
7. Ако все пак нямаш какво да правиш, може да се разведриш с някоя тъпа игра.
8. Можеш да научиш много за някой човек, гледайки интересите, хобитата и активностите му.
Недостатъци:
1. 98% българите не правят разлика между импулс и фейсбук.
2. Ако хората прекарваха толкова време в реалната ферма, колкото във виртуалната, нямаше да има недостиг на храна за 50 год напред.
3. Създава зависимост.
4. Поглъща много време/ разсейва.
Добри:
1. Чата е лесен и ненатоварващ компютъра
2. Искат твоя снимка? - пращаш линк към Facebook-а си
3. Като си напиша на статуса примерно, че спя или съм навън никой не ми звъни да ме събуди или притесни(аз ползвам Mood Weather Report)
4. Обратното - виждаш кой си е у дома, дали е подходящо време да му звъниш да излезете и т.н
5. Има интересни ПРИЛОЖЕНИЯ като анкети, Phrases и др.
6. Лесно организираш събития като направиш група, страница и т.н
7. Лесно намираш познати и нови хора
8. Има убави мумичита!![]()
Лоши:
1. МАЛОУМНИТЕ игри като Farmville, Fishville и все такива абсолютни идиотщини губещи време и мозъчен ресурс
2. Ако не знаеш как да намалиш достъпа до личните ти данни може да стане лошо.
3. Пише, че ако си изтриеш профила, то и данните ти се заличават от системата , а изобщо не е така.
4. Има разни извратеняци и психично болни хора.
5. Пълно е с кифли и тутманици в най-различни видове и цветове, но са без пълнеж!![]()
Нищо лошо няма в фейсбук като изключим тийновете дето се снимат из клозетите на кафетата и през 5 минути си сменят relationship-а.Просто,ще стане същата цигания като импулс.Я вижте дали чужденците са така ?Минуса на фейсбука сме ние.
The time's for sobieski
Всичко зависи от манталитета.Първоначално написано от vankata5555555
+1Първоначално написано от Pa3yMeH
Всички пътища водят към теб... !!! <3
http://www.youtube.com/watch?v=9alXdtcIIYY
Може да се живее преспокойно и без фейсбук!
Както вече почти всички казаха можеш да си общуваш с твоите приятели или по скоро стари познати, които са във чужбина. Аз го използвам също като сайт за забавления и губене на време.
По скоро аз го разбирам като един живот в социалната мрежа![]()
Никой няма да тръгне да изброява по десет + и - .
Най-хубавото е,че можеш да общуваш бързо и лесно с всички твои близки.Можеш да намираш стари познати,както аз много пъти съм го правила и е страшно приятно.Можеш да се включваш в различни групи,да следиш неща,свързани с интересите ти и т.н.А и има много и забавни приложения.
Това,че някои се опитват да го превърнат в долен импулс вече е друга работа.
Като автор на темата, бих искал малко да насоча разговора в друга посока:
1. Къде и как прилагате "приложенията", "групите", "харесванията" и всички изредени до момента (защото и аз знам че съществуват, но истинската им цел и приложение не съм разбрал)
2. Как може всеки един потребител който е закачил по минимум 50 снимки (чиито общ размер е поне 100-тина MB), прибавил е огромна листа от приятели, чати, комуникира, адва се в групи, тагва своите приятели и пр, че на всичкото отгоре го прави и безплатно? По-точно въпросът ми не е "КАК?", а "ЗАЩО?"... Каква е врътката...? Или както се пееше в една песен => What the fuсk?