.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Тема: Facebook

Facebook

Поставям новосъздадената тема в раздел "Училище и приятели" тъй като дискутирания в заглавието сайт, се отнася именно заради т.нар. "социалност". Моля за извинение към членовете на екипа за умишлената реклама която правя на този сайт, тъй като "Facebook" все пак е един вид фирма/компания която отчасти предлага платени услуги.

В днешно време, 18-годишен да каже че няма Facebook е все едно да кажеш че идваш от друга планета. Но на въпрос "Кажи ми какви са предимствата на тази система, какво "печеля" от използването ѝ" - никой не дава отговор.

И така. Искам в тази тема (който има време и желание, разбира се) да напишете поне 10 качества/предимства на въпросния сайт. С тази тема не искам някой да седне да ме убеждава че сайта трябва (или не трябва) да се ползва, а просто са ми интересни вашите мнения относно социалната система!

Благодаря на всички които пишат и Ви моля - поне по 10 пишете!

Фен Аватара на caty041
    Град
    София
    10 не мога да се сетя .. но веднага се сещам за едно , когато си изтриеш профила всичките ти данни остават в facebook и винаги ще са там.. което за мен е тъппо !
    It was a beautiful lie
    A heart stopping illusion
    It was a beautiful lie
    Such a bitter goodbye
    It was such a beautiful lie
    Such a heart breaking, goodbye

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    предимство: можеш да намериш и комуникираш с хора, които не си виждал от години
    пример: намерих класната ми от 1-4 клас, която не съм виждала от 8 години и редовно общуваме във фейсбук

не виждам нищо лошо в него, просто 13-15 годишните пикли и пикльовци да не го превърнат в импулс, аха или нещо подобно

а това, че не се изтрива информацията - никъде не пише, че трябва да си споделиш биографията ...

иначе, разбира се, има опасност някой да злоупотреби с профила ти, това е най - големият недостатък според мен
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Супер фен
    Град
    Страната на Центъра
    Хубаво:
    1. Намираш стари познати, с които не си имал комуникация от години.
    2. Имам приятели в чужбина, с тях доста често общувахме по Фейсбук, защото по скайп не може всеки ден.
    3. По-лесен начин за комуникация ми е с хора, свързани със специалността ми (китайци).
    4. Обмяна на интереси с приятели и познати, с които не се виждаме много често.
    5. Направили сме група на курса, където се уговаряме за срещи, файлове, курсови и всякакви теми, отнасящи се за нашата група.
    6. Не че обичам да се снимам особено много, но снимките ми (поне по-важните за мен, свързани с важни преживявания и моменти от живота ми) са там, така че ако компютърът ми предаде богу дух (което става често), няма да съм ги загубила.

Лошо:
    1. Гълта много време.
    2. Такива скандали съм имала заради комуникиране с някакви личности във фейсбук....направо не си е за разказване
    Цитирай Първоначално написано от FeelMyPain
    Аха и постваш въпрос във форум, защото не искаш хиляда различни мнения.Желязна логика.
    Цитирай Първоначално написано от mim4enceto00
    аз не чета толкова сериозни книги(само на 12 съм), макар че съм прочела всичките книги здрач...
    Цитирай Първоначално написано от Millionaire
    Земете си една разплута на по 20 като ви е толко кеф, пък ако ще и да е начетена като Жана Дарк.

Повече от фен Аватара на Cellmate
    Клюкарски сайт за безделници, интриганти и пикльовци. Ненавиждам самата му идея и съществуване. Жалко е, че колкото "по-глобални" ставаме, в толкова по-асоциални се превръщаме!

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    Цитирай Първоначално написано от Extremescream
    Хубаво:
    2. Имам приятели в чужбина, с тях доста често общувахме по Фейсбук, защото по скайп не може всеки ден.
    3. По-лесен начин за комуникация ми е с хора, свързани със специалността ми (китайци).
    5. Направили сме група на курса, където се уговаряме за срещи, файлове, курсови и всякакви теми, отнасящи се за нашата група.
    6. Не че обичам да се снимам особено много, но снимките ми (поне по-важните за мен, свързани с важни преживявания и моменти от живота ми) са там, така че ако компютърът ми предаде богу дух (което става често), няма да съм ги загубила.

Лошо:
    1. Гълта много време.
    2. Такива скандали съм имала заради комуникиране с някакви личности във фейсбук....направо не си е за разказване
    + още едно лошо нещо : колкото повече време се прекарва в него, толкова повече се губят способностите за обшуване face-to-face

Град
    София
    1: Винаги можеш да общуваш с приятелите си чрез Facebook.
    2: Ако имаш снимки които искаш да покажеш на приятелите си, просто даваш линк към Facebook-а си.
    3: Има много странички със интересни фрази, кратки стихчета и т.н.
    4: Има занимателни игри, подходящи не само за деца, а и за хора в зряла възраст.
    5: Има `Дискусии`, което реално е същото като форумите.
    6: Facebook ти напомня за рождените дни на приятелите ти 1 седмица преди самия празник, за да не забравиш да честитиш или да купиш подарък.
    7: Facebook вече има и Въпроси [Анкети], задавани от теб кам приятелите ти и обратното.
    8: Чрез Facebook можеш да намериш съучениците си от старо училище или просто стари приятели.
    9: Има опция за `сръчкване`, чрез която можеш да покажеш на любимите хора че не си забравил за тях.
    10: Винаги можеш да напишеш на профила си в какво настроение си.

Facebook
    I believe.

Голям фен Аватара на asasfdf
    + всякакви яки събития се публикуват, всякакви концерти и неща
    + информация за предстоящи книги от различни издателства+информация за филми
    + споделяне на медия
    + екстрена връзка с голяма група хора. примерно ако трябва да съобщиш нещо на класа си, влизаш през безплатия фб на телефона и го правиш
    + facebook има и поща - хората ти пишат от имейл, а ти го получаваш на страницата си
    + намираш, че имаш много общо с хора, които преди си пренебрегвал

общо-взето нещата са казани преди мен. доста полезно си е, аз не съм ползвал скайп от около половин година. намерих много приятели и учители от детството, намерих дори един братовчед, чиито родители се преместиха и загубихме връзка. а, че отнема от реалния контакт - вярно е до толкова, колкото е било вярно за родителите ни, когато са почнали да ползват телефони

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    ^ Имах предвид само за Facebook маниаците

Цитирай Първоначално написано от Cellmate
    Клюкарски сайт за безделници, интриганти и пикльовци. Ненавиждам самата му идея и съществуване. Жалко е, че колкото "по-глобални" ставаме, в толкова по-асоциални се превръщаме!

Град
    Провинцията
    Аз го ползвам най-вече за контакт с приятели, роднини и за споделяне на снимки.

Град
    gr.Peshtera
    Цитирай Първоначално написано от Grommash
    Аз го ползвам най-вече за контакт с приятели, роднини и за споделяне на снимки.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Можеш да общуваш с приятели.
    С фейсбук можеш да намериш хора, които не си веждал от години, а за да ги намериш в скайп (примерно) трабва задължително да им знаеш скайп името.
    Можеш лесно да показваш снимките си на приятели.
    Има много интересни странички и трябва само да ги харесаш без да ги запазваш някъде и всичко да става пълна бъркотия.
    Можеш да тагваш приятели на различни снимки, което е много забавно, а и така можеш да им покажеш, че държиш на тях (или обратното, де. Зависи къде си ги тагнал ).
    Има много игри.
    Можеш да си създаваш свои страници, групи и т.н.
    Можеш да си слагаш статусчета, което си е доста приятно.
    Запълва ти времето когато нямаш какво да правиш.
    Има много приложения за обработване на снимки или други такива.
    Харесвам те защото... Защото си ти. Прикрит от всички твои лъжи!!!

Моят сайт!

Мега фен Аватара на xoxi
    Фейсбук го използвам само заради роднините ми, които живеят в чужбина. С тях по телефона се чуваме само на празниците. През останалото време сме във фейсбук и скайп, като скайпа го използваме само за разговори.
    Честно казано това за мен е единственото хубаво нещо на този сайт. Не мога да отрека, че е зарибяващо, особено когато човек започне да се увлича да like-ва фен страници, игри, цитати, предизвикателства и какви ли не други глупости. Идеално е за убиване на свободното време, но лошото е, че повечето хора се зарибяват прекалено много и висят с часове. Лично аз имам няколко човека, които ВИНАГИ са на линия във фейсбук. По което и време да вляза, те са там. Това вече си е болестно състояние..
    И спря да се върти за миг земята..

От този "Фейсбук" войни стават!
    Най-голямото предимство е ,че там могат да се убединят хората в "Групи"..
    и от там да стане нещо голямо ..
    I Love YOU baby

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Cellmate
    Нищо лично, но т'ва са пълни глупости.

Имам Фейсбук от много преди той да стане популярен в България - от някъде 2 години преди да се разпространи в нашата държава. Това, че много драги сънародници решиха, че влизат в нов импулс създаде това усещане, но така или иначе 90% от приятелите ми там не са българи, т.е. не ми се налага да гледам снимки в кенефи и огледала.

Фейсбук за мен е нещо страшно важно. Защо? В годината пътувам по 3-4 пъти до съвсем различни континенти/часови зони. Запознавам се с хора. Имам време да се сближа. След време пак се връщам по тези места и така създавам връзки. Да, имам Скайп. Не мога, обаче, да обръщам едновременно внимание на 35 човека, нито пък е по-лесно да пратя на всички снимките от последното ми преживяване - 100 пъти по-удобно е да ги кача веднъж и хората, които искам (т.е. тези от приятелската ми листа) да ги видят. Освен това, ако искам да кажа на някой нещо, ми е по-конфортно да ползвам ЛС във Фейсбук отколкот "строгия" имейл. А на всичкото отгоре, докато братовчедите ми - австралийци - спят, аз съм буден - не мога да разчитам, че се засечем в някоя чат програма.

Имам нужда от фейсбук точно заради това - да поддържам някаква комуникация с хора, за които ми пука.

Преимущества:
    1. Премахва пречката с часовата разлика.
    2. Позволява ефективно поддържане на коумникация с много хора едновременно.
    3. Можеш да намериш стари приятели.
    4. Не е нужно да пращаш на всеки дадено нещо - пускаш линк/снимка/нещо и всички, които ти си допуснал, го виждат.
    5. Безплатен е.
    6. Дава възможност да изразиш позиция като джойннеш дадена група (да, да, виртуално все пак, но това в чужбина ИМА значение и набира сила);
    7. Ако все пак нямаш какво да правиш, може да се разведриш с някоя тъпа игра.
    8. Можеш да научиш много за някой човек, гледайки интересите, хобитата и активностите му.

Недостатъци:
    1. 98% българите не правят разлика между импулс и фейсбук.
    2. Ако хората прекарваха толкова време в реалната ферма, колкото във виртуалната, нямаше да има недостиг на храна за 50 год напред.
    3. Създава зависимост.
    4. Поглъща много време/ разсейва.

Добри:
    1. Чата е лесен и ненатоварващ компютъра
    2. Искат твоя снимка? - пращаш линк към Facebook-а си
    3. Като си напиша на статуса примерно, че спя или съм навън никой не ми звъни да ме събуди или притесни(аз ползвам Mood Weather Report)
    4. Обратното - виждаш кой си е у дома, дали е подходящо време да му звъниш да излезете и т.н
    5. Има интересни ПРИЛОЖЕНИЯ като анкети, Phrases и др.
    6. Лесно организираш събития като направиш група, страница и т.н
    7. Лесно намираш познати и нови хора
    8. Има убави мумичита!

Лоши:
    1. МАЛОУМНИТЕ игри като Farmville, Fishville и все такива абсолютни идиотщини губещи време и мозъчен ресурс
    2. Ако не знаеш как да намалиш достъпа до личните ти данни може да стане лошо.
    3. Пише, че ако си изтриеш профила, то и данните ти се заличават от системата , а изобщо не е така.
    4. Има разни извратеняци и психично болни хора.
    5. Пълно е с кифли и тутманици в най-различни видове и цветове, но са без пълнеж!

Нищо лошо няма в фейсбук като изключим тийновете дето се снимат из клозетите на кафетата и през 5 минути си сменят relationship-а.Просто,ще стане същата цигания като импулс.Я вижте дали чужденците са така ?Минуса на фейсбука сме ние.
    The time's for sobieski

Супер фен Аватара на slicky
    Цитирай Първоначално написано от vankata5555555
    Нищо лошо няма в фейсбук като изключим тийновете дето се снимат из клозетите на кафетата и през 5 минути си сменят relationship-а.Просто,ще стане същата цигания като импулс.Я вижте дали чужденците са така ?Минуса на фейсбука сме ние.
    Всичко зависи от манталитета.

Град
    софия
    Цитирай Първоначално написано от Pa3yMeH
    Цитирай Първоначално написано от Extremescream
    Хубаво:

Лошо:
    1. Гълта много време.
    + още едно лошо нещо : колкото повече време се прекарва в него, толкова повече се губят способностите за обшуване face-to-face
    +1
    Всички пътища водят към теб... !!! <3
    http://www.youtube.com/watch?v=9alXdtcIIYY

Цитирай Първоначално написано от Loooooser
    От този "Фейсбук" войни стават!
    Най-голямото предимство е ,че там могат да се убединят хората в "Групи"..
    и от там да стане нещо голямо ..

Може да се живее преспокойно и без фейсбук!

Както вече почти всички казаха можеш да си общуваш с твоите приятели или по скоро стари познати, които са във чужбина. Аз го използвам също като сайт за забавления и губене на време.
    По скоро аз го разбирам като един живот в социалната мрежа

Мега фен Аватара на Colouring
    Никой няма да тръгне да изброява по десет + и - .
    Най-хубавото е,че можеш да общуваш бързо и лесно с всички твои близки.Можеш да намираш стари познати,както аз много пъти съм го правила и е страшно приятно.Можеш да се включваш в различни групи,да следиш неща,свързани с интересите ти и т.н.А и има много и забавни приложения.
    Това,че някои се опитват да го превърнат в долен импулс вече е друга работа.

Като автор на темата, бих искал малко да насоча разговора в друга посока:
    1. Къде и как прилагате "приложенията", "групите", "харесванията" и всички изредени до момента (защото и аз знам че съществуват, но истинската им цел и приложение не съм разбрал)
    2. Как може всеки един потребител който е закачил по минимум 50 снимки (чиито общ размер е поне 100-тина MB), прибавил е огромна листа от приятели, чати, комуникира, адва се в групи, тагва своите приятели и пр, че на всичкото отгоре го прави и безплатно? По-точно въпросът ми не е "КАК?", а "ЗАЩО?"... Каква е врътката...? Или както се пееше в една песен => What the fuсk?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си