Цитирай Първоначално написано от Cellmate
Клюкарски сайт за безделници, интриганти и пикльовци. Ненавиждам самата му идея и съществуване. Жалко е, че колкото "по-глобални" ставаме, в толкова по-асоциални се превръщаме!
Нищо лично, но т'ва са пълни глупости.

Имам Фейсбук от много преди той да стане популярен в България - от някъде 2 години преди да се разпространи в нашата държава. Това, че много драги сънародници решиха, че влизат в нов импулс създаде това усещане, но така или иначе 90% от приятелите ми там не са българи, т.е. не ми се налага да гледам снимки в кенефи и огледала.

Фейсбук за мен е нещо страшно важно. Защо? В годината пътувам по 3-4 пъти до съвсем различни континенти/часови зони. Запознавам се с хора. Имам време да се сближа. След време пак се връщам по тези места и така създавам връзки. Да, имам Скайп. Не мога, обаче, да обръщам едновременно внимание на 35 човека, нито пък е по-лесно да пратя на всички снимките от последното ми преживяване - 100 пъти по-удобно е да ги кача веднъж и хората, които искам (т.е. тези от приятелската ми листа) да ги видят. Освен това, ако искам да кажа на някой нещо, ми е по-конфортно да ползвам ЛС във Фейсбук отколкот "строгия" имейл. А на всичкото отгоре, докато братовчедите ми - австралийци - спят, аз съм буден - не мога да разчитам, че се засечем в някоя чат програма.

Имам нужда от фейсбук точно заради това - да поддържам някаква комуникация с хора, за които ми пука.

Преимущества:
1. Премахва пречката с часовата разлика.
2. Позволява ефективно поддържане на коумникация с много хора едновременно.
3. Можеш да намериш стари приятели.
4. Не е нужно да пращаш на всеки дадено нещо - пускаш линк/снимка/нещо и всички, които ти си допуснал, го виждат.
5. Безплатен е.
6. Дава възможност да изразиш позиция като джойннеш дадена група (да, да, виртуално все пак, но това в чужбина ИМА значение и набира сила);
7. Ако все пак нямаш какво да правиш, може да се разведриш с някоя тъпа игра.
8. Можеш да научиш много за някой човек, гледайки интересите, хобитата и активностите му.

Недостатъци:
1. 98% българите не правят разлика между импулс и фейсбук.
2. Ако хората прекарваха толкова време в реалната ферма, колкото във виртуалната, нямаше да има недостиг на храна за 50 год напред.
3. Създава зависимост.
4. Поглъща много време/ разсейва.