- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Не изпитвам нужда от сън
Здравейте! Откакто се помня спя по много малко часове. Най-дългото време на сън ми беше 4ч. след прием на Валериан. Изобщо не изпитвам никакво чувство на умора. Четох в интернет, че е нормално да се спи най-малко 6 часа!
а аз просто не мога, не ми се спи!
Това нормално ли е?![]()
You me at six
Не знам за теб, но и аз от доста време спя много малко (в смисъл за мен малко е нещо от порядъка на 5-6 часа). Лягам си към 4-5 сутринта и ставам към 11-12.
ами не знам, но с тоя биологичен часовник... да си лягате сутринта
Значи ако се натоварваш малко повечко може и голяма нужда от сън да изпиташ . тренираш ли нещо ? натоварваш ли се физически ? Ако нито едно от двете работи не правиш пак не е много нормално да спиш само 4 4аса и то като си на валериан . една приятелка спеше по 6 4аса и откриха че има психическо разтройство и сега се лекува с психолог . не казвам че и ти имаш , но това не е много нормално .
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Работиш ли,спортуваш ли,как се храниш,как ти протича деня,болен ли си от нещо.Все пак не сме гадатели.Аз каквото и да правя 10-12 часа(ако не ме събуди никой)не ми мърдат.
The time's for sobieski
Почти цял ден съм навън. Карам скейтборд. Би трябвало да изразходвам енергия. Храня се като всяко момче на моите години, с две думи ям доста..но не надебелявам. Не съм болен от нищо, правиха ми пълна кръвна картина - всичко е в норма. Имам чувството, че и лекарката не знае какво ми е. Само приспивателни ми дава. Иначе се чувствам страхотно..но според мен това не е нормално. Не мога да си обясня как така спиш 10 часа..аз и 4 не мога. Будя се, не ми се спи.Първоначално написано от vankata5555555
Не пия кафе, нито някакви добавки,стимуланти и т.н
You me at six
Аз колкото по-малко спя,толкова по-добре ми е![]()
иначе съм сънита,раздразнителна,неор иентирана
Хората са ангели с по едно крило. За да полетят трябва само да се прегърнат.
(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
Оф,радвай се на организма ти,аз не мога да се наспя и с 8 часа на денонощие![]()
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
аз спя като си легна от 01:00 часа например до 13:00 часа на обед :Д не мога да стана и то от мързел , но аз се будя много през вечерта и докато заспя са ми нужни 4 4аса :Д по - добре не се тъпчи с хапчета защото един път почнеш ли ги няма да спреш !!!
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Аз пък не мога да спя вечерта.Преди 5-6 не мога да си легна просто,лягала съм си много пъти и не се въртя по 2-3 часа.Единствено заспивам по-лесно,ако 3-4 дена съм си недоспала.Иначе спя по много часове,12 не ми стигат понякога,но не мога да спя вечер в повечето случаи.![]()
А иначе твоя случай е доста странен,един приятел се оплакваше от това,но той използваше някои неща пък и пиеше,а ти не използваш нищо и не можеш да спиш повече от 4 часа.Не знам,ходи някъде другаде на лекар да видиш какво ще ти кажат.
Не пии приспивателни много често,защото след време няма да имат никв ефект.Организма свиква ,а и е вредно.Иди на психолог,в най-добрия случай може и диазепам да ти изпише :Д
Според мен не е нормално, но от някъде бях чувал, че се срещат доста такива случаи. Не искам сега да те плаша нещо, но определено това не трябва да продължава дълго, чувал съм кофти неща.
Само мога да ти кажа РАДВАЙ СЕ !
The time's for sobieski
Според мен не е много хубаво...
Това че до мозъка ти не пристигат "сигнали"- "спи ми се", не означава, че той няма нужда от сън.
Можеш да прочетеш колко важни работи се случват с тялото ти по време на сън. Един вид мозъкът ти и цялото ти тяло се подготвят за следващия ден.
И все пак аз бих споделил мнението си, че НЕ е полезно, но не бих казал, че е и опасно, освен ако наистине не е свързано с конкретно заблояване. Познавам и други хора, които спят по толкова, така че не се притеснявай
Ако се замислиш, препоръчителната продължителност на съня трябва да е 8 часа. Така че ти не си "по-ненормален" от тези, които спят по 12 часа- ти спиш 4 часа по-малко, а те 4 часа повече /което също НЕ е добре/. Струва ти се по-ненормално, просто защото твоят тип е срещан по-рядко от тези "сънливците" :]
Да,зависи дали това се получава от болест.Аз познавам хора които просто се наспиват и немогат повече да стоят в леглото.Аз пък немога да стана...
The time's for sobieski