- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Косопад на рядка коса!!!!!!!!
Здравейте,много се извинявам знам,че има 10000 подобни теми.
Моята коса е много рядка и е дълга.От година и нещо я боядисвам.Естествения ми цвят е светло кафяв аз я боядисвам черна.Първо започнах с безамонячните бой на Garnier.След това минах на Syoss номер 3 ( черна със син оттенак).Косата ми все повече почва да пада и почвам много да се тревожа.Третирам я почти всеки ден с преси,защото иначе не добива нормална форма.
Моля,избегнете критиките от сорта на "не тряваше да я боядисваш","не я третирай толква" и т.н.
Просто ако някой знае,какво да направя,какви маски да си взема,нека ми помогне,моля.
Трябва ли да я подстрижа? Да я "изпера" и да си върна моя цвят?
Някакви идеи?
Това дали я боядисваш няма значение аз не се боядисвам а пак ми пада косата вземи си хининова вода много помага аз сега я ползвам ще ти заздрави косата мисля че ще помогне![]()
Не знам как с рядка коса рискуваш хем да я боядисваш, хем да я третираш непрекъснато.
Сама си знаеш как да си решиш проблема, но отказваш.
Поне намали дължината, изчакай да падне боята и почни да се къносваш.
Хининовата вода не ми помага,грам.Колкото до това,че сама знам как да си реша проблема изобщо не ми се рискува да ходя,половината глава кафява,другата половина чернаНякакви маски хубави за подхранване искам да си взема.И да си намера кадърен фризиор,който може да ми изпере косата,и да я направи близък цвят до моя за да не си личи като израсне моят.
Има голямо значение.Защото преди не ми падаше косата,а от боята ми пада с кичури.Първоначално написано от CherryBell13
Всеми си ампули против косопад. Може да опиташ и с витамини през устата да я "позакрепиш". Вариант са спрейовете за подхранване и УВ защита. Не е зле да я намалиш- така ще имитираш обем.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
А да попитам термозащитния спрей на Syoss,добра работа ли върши?Първоначално написано от kalpazanka
http://www.syoss.bg/index.php?id=102
Зарязвай третирането и химията. Вземи си ампулите за растеж, започни да пиеш витамини и намали дължината на косата.
Ако толкова държиш да я клепаш с нещо- вземи си спрей балсамите на Глис- осигуряват ти УВ защита.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Препоръчвам ти да скъсиш косата си. Ще кажа една маска - изпитана от мен, от която оставах много доволна и периодично я прилагам. Сигурно си чувала за тривитаминол или АД3Е - олио от витамини е. Значи тривитаминол примерно 2 супени лъжици, кисело мляко, хума и лимонов сок се смесват до получаване на хомогенна смес. Може да добавиш бадемово масло, жълтък, мед. Втриваш в корените на косата и седиш поне 2 часа, а може и повече. Измиваш с шампоан. Прави тази маска по възможност преди всяко къпане - има ефект.
Отрежи си драстично косата. Щом ти е дълга, сигурно е някаква натежала. Аз дори и малко като се подстрижа я чувствам тоооооооолкова по-лека. Боядисай се в естествения си цвят и си го изчакай да ти израсте. Можеш да си направиш някаква прическа на степени и ако си слагаш бира, например, (за да е къдрава), няма да има нужда да ползваш преси. Пък и бирата е полезна за косата. Иначе можеш да си вземеш някакви хапчета, от типа на Геритамин Нео, или пък направо ампули. Тривитаминола също е вариант, но на мен от него ми падаше косата![]()
Тривитаминола знам,че е продукт за животни,овце предимно.От него освен косата всички косми по тялото ти започват да растът с неознаваема скорост.Но естествено,косата най-бавноПървоначално написано от fiama
![]()
Благодаря много на всички които се отзоваха.Ще ви послушам и ще си скъся дължината,без това е лято ще гледам да ходя по-често с вързана коса,за да не я третирам с преси.Относно маските,взех си една с бира и честно казано съм доболна от нея.Взех и ампули за по-сигурно почнах да ги използвам скоро.