- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Първо кое - ексфолианта или почистващия крем?
Ексфолианта или почистващ крем се слага първо??
С кое да започна..![]()
Поръчах си от АВОН крем, ексфолиант и почистващ крем, но не знам от кое трябва да си сложа първо..
Знам, че крема е последен.. но не знам кое трябва да е първо..
ексфолианта или почистващия крем?
Can't get you outta my mind ♡
ексфолианта винаги е първи, отстранява мръсотията по кожата, поправете ме ако греша
ri41 мерси
Ще почакам още 1 мнение.. за да не умажа нещата![]()
![]()
Ексфолианта![]()
![]()
LOVE не означава Legs Open Very Easy !!!
момиче
МЕРСИотивам да се намажа.. ;д
![]()
![]()
аз разбрах че си си взела почистващ крем (от онея с измиване), ексфолиант и крем. Ако съм разбрала правилно първо е почистването с крема (за по-нежно и повърхностно измиване), след това ексфолианта (за по-дълбоко) и накрая крема...
Мм така
1. Ексфолиант
2. Почистващ крем/гел/пяна
3. Тоник
4. Крем
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ексфолирането на кожата се прави един-два пъти седмично.
Измиващ гел/пяна се ползва всекидневно, сутрин и вечер, след което би трябвало да се нанасе тоник, но той не е задължителен, особено ако кожата е суха ! Накрая се нанася хидратиращ крем.
Преди ексфолирането аз лично си правя парна баня, за да се отворят порите, после нанасям ексфолиант, а след като го премахна обтривам кожата с козметичен лед или нещо студено за да се затворят порите. Накрая правя стягаща и подхранваща маска и задължително след това слагам хидратиращ крем.
При теб би следвало първо да нанесеш ексофолианта, а след това хидратиращия крем. В цялата работа не влиза почистващия/измиващ крем/гел/пяна или там каквото е, то е за ежедневно почистване на лицето.
Защо ексфолианта да е преди почистващия крем?![]()
Нали първо трябва да почисти грима, после екфолира в дълбочина и накрая крем, за да хидратира кожата. А вие казвате както е с фдт, пудра, руж и т.н. да тръгне да ексфолира. Дори ако се сещате рекламата на Гарниер Пюр 3 в 1 първата стъпка беше масажиране на цялото лице, за да се почисти, втората стъпка беше ексфолиране/премахване на черни точки и третата - маска, ако някой иска.
Според мен последнователността е:
почистващ крем->ексфолиант->крем
Бях забравила тази тема .. тогава си сложих първо ексфолианта и от тогава не съм ги ползвала тези работи!
Та така .. кое първо, че отговорите ви ме объркаха ТОТАЛНО!![]()
Почистващ гел/лосион, квото е там.
Ексфолиант.
Крем.
Край.
Почистващия гел/ лосион си го ползваш всеки ден , а ексфолианта 1-2 пъти седмично![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Зависи. Аз съм ползвала един, на който пишеше, че е за всекидневна употреба.
ексфолианта![]()
Нека заедно спрем войната по пътищата!