.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Бактериална вагиноза

Здравейте, момичета. През януари се лекувах от бактериална вагиноза, причинена от Candida albicans.Предписаха ми антибиотик Доксициклин и вагинален крем Гиназол.Преди месец бях на преглед, за да проверя дали всичко е наред. Оказа се, че още си я влача.Гинекологът ми предписа Флоражин Силвър, вагинален спрей, за месец и половина - 1-2 пъти седмично.На листовката му пише да се използва 1-2 пъти дневно.Не знам какво да правя. Следвам предписанието на доктора, но не усещам абсолютно никакво облекчение.Днес си купих Гино певарил песари.Знам, че самолечението е изключително глупаво, но ми писна да не ме минава. Въпросът ми е дали някой се е лекувал с гино певарил и какъв е бил ефектът.Също така искам да ви попитам, ако сте боледували дали на партньора ви е било назначено лечение, тъй като моят лекар твърди, че мъжете не могат да страдат от това заболяване, но приятелят ми май се е разболял, тъй като от известно време свършва доста бързо.Няма други симптоми.Благодаря ви предварително.

това, че свършва бързо няма нищо общо с твойто заболяване. И аз го имах до преди месец.първо се лекувах с флукорик и гиназол но нямаше ефект.отидох при друга гинеколожка и тя ми изписа някакви свещички гино певарил и още някакви заедно с крем залаин и да чукна на дърво оплакванията ми изчезнаха и се надявам да не си го нося още

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    абе бактериалната вагиноза не е ли като гъбички ?
    ако е така, той може да се зарази.
    ако не, не знам .. : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

ВИЖ КАКВО, МОМЧЕ СЪМ. ВЪПРЕКИ ТОВА ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ САМОЛЕЧЕНИЕТО Е ОПАСНО. ЩОМ УМИШЛЕНО ТИ Е ДАЛ ТОВА ЛЕКАРСТВО, ТРЯБВА ДА ГО СПАЗВАШ. КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО СВИКНАТ С ПЕСАРА!!! ВЕЧНО ЩЕ СИ НОСИШ ВАГИНОЗАТА!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Свикни с мисълта, че гъби се лекуват трудно и упорито. Ако са гъби, трябва да се лекува и партньорът, иначе ще ти ги пренася во век и веков. Също след края на лечението смени бельото и самобръсначките. Сигурна ли си, че ти е верен?
    Сигурна ли си, че точно бактериална вагиноза е диагнозата?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Да, убедена съм, че това е диагнозата ми, така че приятелят ми по мнение на моя гинеколог не може да се зарази. Но от друга страна ми е чудно след като тази вагиноза е причинена от Candida albicans, които бактерии са всъщност причинители на гъбичките, (доколкото съм запозната), защо пък да не може да се зарази.

Град
    пространството на Дисе
    Причинителят на вагинозата е бактерия Gardnerella. Причинителят Candida е гъбичка, която няма нищо общо с бактериите.
    Пак ти казвам, не е зле да лекуваш и приятеля ти, освен ако не искаш да разцъфват около теб още поне дузина аптеки.
    Верен ли ти е?

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Да, верен ми е, в това съм сигурна. Както и в това, че на листа, който ми дадоха от микробиологичните изследвания, пише, че имам бактериална вагиноза, причинена от Candida albicans. Не знам вече, много е противоречива цялата информация, до която се добрах. Сигурна ли си, че единственият причинител на БВ може да бъде Gardnerella?
    И щом Candida albicans са гъбички, защо, когато попитах гинеколога си какво да прави приятелят ми, той ми каза, че БВ не може да се появи при мъжете, и че няма защо той да се лекува.

Град
    пространството на Дисе
    За последното не мога да ти отговоря. Това са думи на този конкретен спецалист. Самата диагноза бактериална е в противоречие с причината- Candida, сиреч гъба.
    Напиши в гугъл Gardnerella и чети.

Не знам вече.В началото на юни съм на преглед и ще разпитам подробно.Благодаря за отделеното време.

Град
    пространството на Дисе
    За нищо. Не разпитвай, ами попрочети. Не знам кое от двете ще е по-добре- да смениш микробиологичната лаборатория или да смениш АГ.

Аз ходя във Вита, уж трябва всичко да е наред. Ама явно не е, не се връзват нещата. Мисля просто да ида другаде на следващия преглед, ще се поразровя из интернет за някой добър гинеколог.: )И ще попрочета още, макар че и аз не знам какво точно да чета, като тя моята диагноза излиза малко абсурдна..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си