Здравейте! Прочетох много теми, но нали знаете, проблемът си е проблем и е мой, затова и пускам собствена тема. Предварително се извинявам ако е суха и еднообразна като останалите в този форум.

Да започнем от по-далече: на 6ти май един приятел имаше имен ден и бях поканен, там се запознах с едно момиче, което само бях виждал преди това. Да, тя е умна, красива и е много свестен човек. Държи се много мило със всички в това число и с мен, няма си приятел, а не сме чак толкова близки за да я поканя на среща - виждали сме се едва 3 или 4 пъти. На моята възраст е, дори мисля, че е с някакви месеци по-голяма от мен, надявам се да не е проблем като при повечето момичета и кифли - тенденция да ходят с 3-4 години по-големи от тях. Аз като характер съм... хм, незабележимият, имам малко приятели, но за сметка на това са истински, срамежлив съм единствено и само от това да поканя момиче... на 16 и половина съм и досега не съм имал приятелка. В неделя и двамата сме поканени на абитуриентска на общ приятел, но ако и го кажа ме е малко страх да не загубя бъдещ приятел, защото тя е супер точно и коректно момиче и много ми се иска при евентуално несъгласие от нейна страна нещата да си останат същите както са и сега.
И все пак бихте ли ми дали съвети, препоръки...как да стане? Говорил съм си с хора, че ако отидеш и в очите кажеш "харесвам те, искаш ли да тръгнем заедно?" е супер глупаво и детско, дори смешно и аз съм наясно с това, но на 22ри (неделята на абитуриентската) мисля да и кажа, идеи как да стане това? Благодаря Ви!!!