- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съществува ли любовта?
Е, въпроса ми е ясен мисля.
Аз лично в любов НЕ вярвам. В обич да, но не и в любов. Дори в обичта не съм напълно сигурна, освен в тази на родителите към децата им. Според мен всичко друго е интереси и от части привързаност. В редки случаи обич, но НИКОГА любов. Вие как мислите?![]()
Обичаш майка си, но не си влюбен/а в нея, нали? Това имам предвид. Защото някои хора ходят с някой по 1-2 месец и вече са лудо влюбени. Как става тоя номер? Хората с години не могат да заобичат даден човек, а те за 2 дни се 'влюбват' какви са тия големи сърца не знам...Първоначално написано от Abigoria
Според мен любов и обич са едно и също нещо , но както и да е....![]()
Пак ще дам примера с родителите: Обичаш ги, но не си влюбен в тях, нали?Първоначално написано от Angeleyes
![]()
Няма любов! Има обич, привързаност и привличане... Имам връзка от 5 години, първите 5-6 месеца и аз си мислех, че съм влюбен, но осъзнах, че такова нещо няма, всичко е просто вълнение и тръпка от новата връзка, разнообразието спрямо предишната...
Там не опира до любов. Любов няма в началото, а по- нататък, критерия, според мен, е духовна и интелектуална зрялост. Отначало са ендорфини, които се възприемат като любов. Усещанията в началото на връзката, които повечето хора бъркат с 'любов', са си чисто и просто тръпката от 'новото'. Химия.
Все тая, идеята ми е, че един що- годе зрял човек прави разлика между химия и любов. Не може да очакваш от 12- 13 годишни хлапета да разбират от любов. Тепърва започва всичко за тях. Същото важи и за малко по- големите. Не бих споменала възрастови граници, за да няма обидени (пък и няма възраст, която да гарантира емоционалната стабилност на един човек- т.е. че вече не е разгонен пубер..)
Любов се намира трудно. За да твърдиш, че обичаш някого, трябва да обичаш себе си. За да обичаш себе си, трябва да се познаваш, и то адски добре. А кажи кой тийн познава себе си?
Другата ми теория е, че света е залян от вълна... ъм, тупирани, очилати, без вкус за облекло и грим нинджи- мутанти, целящи да унищожат представата на 'нормалните' за каквито и да било морални ценности.
Има и любов и обич,двете са доста различни.И да може да се влюбиш бързо,за мен любовта е тръпката,а обичта идва после.
Ми аз съм на 15 и се обичам много, дори прекалено.За да твърдиш, че обичаш някого, трябва да обичаш себе си. За да обичаш себе си, трябва да се познаваш, и то адски добре. А кажи кой тийн познава себе си?И не мисля, че някога ще обичам истински някой друг освен себе си, мама и тати
Между влюбване и обич има разлика. Както примера от по-горе с майката, тя ти е майка - ти трябва да я обичаш, както и тя тебе.
Докато любовта е между мъж и жена ( ее сега има и разновидности), те се запознават и се влюбват, но не се обичат, поне не в началото. Влюбването може да си отиде в един момент и да се появи обич между тях. Но аз това вече го приемам като един вид дълг и според мен, за да е перфектна една връзка, хората трябва да останат влюбени. Въпроса е, че когато си сигурен в това, че някой те обича - ти си склонен да го нараниш, както и той тебе. Но това си е лично мое мнение и не е много по темата.
Та, първо разлика има. И за мен поне влюбване има, както и обич.
И къв е смисъла тая дискусия да се води за 4585677662561 път? Има ги и двете неща, вече отделен въпрос е дали някога ще ги изпиташ.
Smile.
Ако искаш да си щастлив - бъди.
Има любов,има обич не се безпокой,за всички има само че някой са по-напред други по-назад на опашката![]()
>>DjBelev<<
ако вярваш, че има - за теб ще съществува. ако не вярваш, няма. както ти изнася повече
REGGAE BOOM <3
И аз да правя свирки по дискотеки и за мен няма да има. Ако съм грозен на умиргане и никоя не ми връзва - пак няма да има. Ако съм червив с пари и само златотърсачки ми се лепят - пак ще викам "Нема Любов" ...
Можеш ли да отречеш съществуването на нещо без да знаеш какво точно представлява то?![]()
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Темата за любовта е била разисквана много пъти тук,има доста теми.Щом твърдиш,че не съществува,значи не си я изпитала.
Не можеш да говориш за нещо,без да си го изпитвала.И да любов има.Рано или късно и ти ще я изпиташ,когато намериш точния човек![]()
Съществуват и двете, но вече стават рядкост ..
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
естествено, просто това, от което сте се разочаровали, не е любов.. ;]
Тва не е вярно винаги.Първоначално написано от Tempest
![]()
Постъпи грешно... с правилното момиче.
"В редки случаи обич, но НИКОГА любов."
Интересно ми е как стигна това заключение, при положение че не си застрахована и може да ти се случи още утре. Грубо казано остават ти 3/4 от целия ти живот и вече си на мнение, че НИКОГА няма почувстваш любов. Остава само да си на 60-70 години и ако е така, се извинявам.![]()
За жалост още не съм намерил момичето с което мога да го потвардя :/
Не съм чел другите постове, но НЕ любов няма !
This is my fight, everyone's got one !
Първо тря'а да изпиташ т'ва чувство .. и след това нека поговорим дали има или няма 'lUBoFfFfFf'![]()
te amo, mi amor !![]()