.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

лични карти

хай. Някой знае ли, какво означават цифрите и буквите в долния край на гърба на личните карти 78923<<<<<<<<<<<879..................и т.н

Re: лични карти

Цитирай Първоначално написано от elizabeth6
    хай. Някой знае ли, какво означават цифрите и буквите в долния край на гърба на личните карти 78923<<<<<<<<<<<879..................и т.н
    Таен код , с който можеш да пазаруваш безплатно от всички магазини и да общуваш с извънземни , но не казвай на никой...
    Искат да съм кофа... Боклучийски кош - аз им го показах с "Гол в ръката нож"

Мега фен Аватара на zlatit0o
    Град
    ..в близката далечина..
    Мисля, че накрая на първия ред, каквото число има това са броя на близнаците ти по име. Ама не съм сигурна, защото все още нямам лична карта от фр знам така.

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    Абе и аз знам за тези двойници по име, но не ми се вярва, защото съм Барекова, а хората с това име в България се броят на пръстите на двете ръце. А в комбинация с Пламена, няма никаква възможност да има друг с такова име. Въпреки това ми пише "9" .
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

Голям фен Аватара на Shizaya
    Град
    Beyond the clouds ~the promised place.
    И аз мисля, че не е за двойници по име, защото знам за други със същите като моите име и фамилия... освен ако не се включва и презимето, тогава по-става. Но пак не мисля, че това е вярно, но знам ли... някой, ако е по-запознат, да каже.
    » Remember, if you ever need a helping hand, you'll find them at the end of each of your arms.

Няма никакви двойници

За лични карти: 3 реда

Ред 1
    Позиция
    1 Тип на документа I, A или C
    2 Допълнителна, по решение на правителството. За български лични карти е D, така че да формират първите букви на IDentification
    3-5 Страна, издала документа
    6-14 номер на документа
    15 Контролна цифра върху позиции 6-14
    16-30 По решение на страната, издаал документа. Може да не се използва

Ред 2
    Позиция
    1-6 Дата на раждане
    7 Контролна цифра върху позиции 1-6
    8 Пол (като на паспортите)
    9-14 Дата на изтичане на документа
    15 Контролна цифра върху позиции 9-14
    16-18 Гражданство
    19-29 Допълнително, по решение на издаващата страна. За България е ЕГН-то
    30 (прословутата "цифра на двойниците") Контролна цифра върху позиции 6-30 от първия ред и позиции 1-7, 9-15 и 19-29 от втория
    Ред 3
    Имената на латиница. Първо фамилията, последвана от два "пълнежа" и кръщелните имена.

Контролната цифра се изчислява по следния начин:
    На всеки символ се дава стойност цифрите от 0 до 9 са съответната цифра, A до Z съответно от 10 до 35. < ("пълнежът") е 0. Всяка позиция има "тежест" За първия символ тежестта е 7, за втория 3, за третия 1. След това за четвъртия пак 7, за петия 3 и т.н. Стойността на всеки символ се умножава по тежестта на позицията. Получените резултати се събират, делят се на 10 и остатъкът от делението е контролната цифра (напр. ако сборът е 250, контролната цифра е 0. Ако сборът е 322, контролната цифра е 2).
    И ако трябва сега да извикам свободно,
    извикал бих само "Аз викам".
    Ако имах и малко сили в ръката
    и трябваше да напиша някоя дума,
    написал бих смело върху стената:
    "Това е стена!". И нищо друго.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си