- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпросите на awerw lV !!
e да де, то и аз май по толкова - 2,5 , но ми беше леко и сложих направо 5Първоначално написано от HolyShit
Тогава се чувствах наистина много слаб - като гледах другите как слагат по 20 и исках да се самоубия. Направо 20 ми изглеждаше непостижима цел ...
Аз съм сега така,като видя 100 kg , непостижима за мен цел ,тя си остава непостижима де![]()
Ама 100 кг единия диск ли или общо?
Що да не е постижимо?
2х20 от едната страна и 2х20 от другата не е кой знае колко много! За 1 година може и да успееш. Ако имаш в предвид 200 кг - е там вече е непостижима цел ...
А бе общо 100 кг бе ..
20 кг лоста
2х20 едната
2х20 другата
Е какво ? До колкото знам има потребители от раздела ,които правят с толкова и не са културисти, а съвсем нормални хора!?!Първоначално написано от HolyShit
Ти сигурно може да бутнеш 100 , а сега като тръгнеш да тренираш по силова програма не след дълго ще можеш - стига търпение да имаш![]()
Така, няколко въпросчета ще задам ;д
1. Може да ви се стори тъп този, но какво е ПМ ?
2. За Метод 21, доколкото прочетох мога да го включа в най-много 1-2 серии на тренировка, вярно ли е това или може и в повече ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
повече от 3 серии 21 няма смисъл .. аз когато съм използвал метод 21 е било или за да загрея или за донапомпване на края на тренировката
едит. А ПМ в какъв контекст.. за мен ПМ е приложна математика![]()
![]()
![]()
![]()
а ми прочетох 40-50% от 1ПМ, и не знам какво е ПМ![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
да не е МП ?
МП трябва да е максималко повторение, но не ПМ беше![]()
sapphire5![]()
Изберете тежестта 40-50% от 1ПМ или с по-ниска интензивност;
sapphire5![]()
Предполагам,че това е съкращението за 1 повторение с максимална тежест. Тъй нареченият макс. Примерно на лежанката ако можеш да вдигнеш само един път 60 или 70 или 100 кг това ти е макса,това ти е 1ПМ. Това е максималната тежест,която можеш да вдигнеш макар и само един път. И от тая тежест вече се изчисляват процентите за останалите опити като проценти от макса ти. А този опит за макс се прави,когато си добре загрял и някой те пази,още по-добре да са двама от двете страниПървоначално написано от awerw
![]()
Ахам, разбрахме го вече, максимално повторение е, днес пробвах метода, както беше описано, усетих да ми пари мускула, само на едната ръка деНо все пак усетих "уж" ефекта, но трудно се настройват килограмите, ама все пак не е много лесно де
![]()
sapphire5![]()
Бе аз както меря мерките на 1-2 седмици, и те като излизат почти същите, само с малко отгоре, за мен съм си винаги в застой, а ще пречи ли, ако правя 21 ей така просто да го включа в тренировката, и ще го правя максимум 2 серии ?
sapphire5![]()
Застой в силата.То ако ставаше от едно упражнение бицепса да дръпне на сантиметри....... До сега да съм с 90+ см
Ама аз четох, че като правиш 21, се увеличава хипертрофията![]()
sapphire5![]()
Да сигурноТо ако ставаше така да се увеличи ръката с 20 см за 10 дена както ти искаш
![]()
Неее, смисъл, не че става много голяма, и не съм казал такова нещо, просто ефекта става по-голям ?
sapphire5![]()
Еми то е за стресиране на мускула. Временно, за да се раздвижат нещата.Първоначално написано от awerw
Значи да го правя през тренировка ли как ?Първоначално написано от redbul2
sapphire5![]()
Аз в края го правя винаги, но във всяка тренировка ли в края или през една ?Първоначално написано от HolyShit
sapphire5![]()