Искам да попитам какво точно представлява това да бъдеш сомнамбул? Вече на няколко пъти през бая време де може да случаите да са често но никой да не ме е виждал да го правя. Снощи майка ми отива на гости и каза че или ще се прибере малко по късно или ще спи там защото беше извън града,аз оставам сам вкъщи лягам около 01:00 и си ставам сутринта съвсем нормално само дето ме събуди телефона ми звънейки на пожар,но това е друга тема.Та събуждам се аз при което гледам в спалнята майка ми се прибрала а снощи аз съм заключил вратата даже 2 пъти (горната и долната ключалка). Събужда се и тя и я питам ти кога се прибра? И тя ми вика снощи към 1:30 не помниш ли че ти ми отключи? А аз туй нещо си нямам и на идея че съм го прайл,каза че съм станал отключил съм даже и съм говорил с нея и после пак съм заспал. Имам и друг случай преди време пак подобен случай брат ми се прибира вечерта,идва в мойта стая и сме си приказвали някакви работи... а пък аз и в двата случая нищо не помня и явно съм спал презцялото време... на някой друг случвало ли му се е нещо подобно? И сега кво,тва сомнамбул ли ме прави или сомнамбулството е нещо друго?
Просто не си спомняш.Случвало ми се е дане си спомням,кога съм ставала и т.н. .. особено когато съм била мн изморена и съм спала дълбоко.Нормално е,спокс.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Пич (историята е 100% истина), една вечер си легнах в леглото към 12, на сутринта се сабудих в избата, юргана ми беше на терасата, бях изял 1 буркан компот.
Нямаш повод за притеснение![]()
Извадка от Уикипедия:
Сомнамбулизмът (наричан също ноктамбулизъм или ходене на сън) е сънно разстройство, при което болният извършва по време на сън или сънно състояние дейности, които са характерни за будното състояние. Сомнамбулизмът засяга хора от всички възрасти.
А ти доколкото разбрах си бил буден щом сте си и говорили .. Мисля, че нямаш повод за притеснение.
Абе как да не се притеснява - прави неща, които не помни и не само веднъж. Това може да се окаже много опасно. Например една моя съседка е слязла през нощта пред блока си и е изляла едно шише с вода (никой не знае защо) после се е качила обратно и е говорила с майка си (която е била ужасно шокирана). На сутрина момичето нищо не е помнило да прави.
До колкото знам тези хора, които ходят на сън, правят неща характерни за ежедневието им и не мислят какво правят. Така че всичко може да стане - от това да се блъснеш в стената до разходка по терасата... и после долу...
Нямам идея как се лекува това, но наистина не е шега работа.
Дано не ти се случва повече...
Според мен си бил буден, но много сънен, наполовина заспал и затова не си спомняш нищо от разговорите и въобще. Не мисля, че е било на сън и аз имала такива малки случаи. Даже един път бях звъняла на бившето гадже вечерта, обаче се оказа, че го събудих, говорихме си малко и той на следващия ден ми каза, че въобще не го помни тва![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Не аз въобще не се притеснявам просто ми стана супер странно като ми го казаха това защото ми се случва за 3 или 4ти път![]()
и исках просто да знам попадам ли под категория сомнамбул или това е нещо друго защото все пак съм и говорил
което незнам ако спя не мисля че ще спя и ще говоря
![]()
И на мен ми се е случвало. Например веднъж докато си спя ставам и майка ми ме чува и ме пита къде отивам, защото нощем никога не се будя. Аз и казвам, че отивам до тоалетната, но всъщност не отивам а отивам в банята и пускам водата. После ме пита защо съм в банята а аз и отговарям, че е защото съм бил жаден. Когато се връщам тя става да ме пита какво става и аз и казвам че съм искал да си измия ръцете и после заспах. На другата сутрин ми го разказа.![]()
Не се притеснявай, и на мен ми се случва да не помня такива неща, но това не е сомнамбулство.
Страшно е при гаджето ми например, защото се е опитвал да скача през прозореца на сън, падал е по стълбите, и какво ли още не...даже ми се е обаждал в 3-4 през нощта и аз гледам няква супер притеснена що ми звъни по тва време, вдигам, той мрънкаше нещо, аз се притесних още повече, после се оказа, че го е направил на сън..щеше да ми изкара акъла![]()
![]()
Аз преди няколко години бях в чужбина и имах някаква травма на лакътя и си спомням,че много ме болеше.И една сутрин ставам и приятелката ми,с която бях в стая ми вика
-Абе къде ходи през ноща?Стана,отключи вратата и излезна? - и аз направо е такаи после се оказа,че съм ходила посред нощ за лед
![]()
,но така и не съм си взела
Просто си бил сънен и не помниш, нормално е, на всеки се случва![]()
по принцип е нормално да не помниш, но ако си под някъкъв особен стрес може да направиш като мене веднъж (100% истина е това) една вечер съм взела две торбички и съм застанала на перилата на терасата и съм махала с ръце мъчейки се да летя!!! Между другото това беше на 9-тият етаж.
Много добра приятелка страда от това нещочесто спя у тях (нашите много често пътуват по работа) и много пъти съм я гледала какви ги върши....понякога ме хваща страх,но понякога се спуквам от смях
Веднъж си седна на стола пред компютъра и почна да удря по клавишите и да се кара нещо
заствала е пред огледалото и се и гримирала (няма да ви казвам каква гледка беше на сутринта
![]()
) Страшно си е и то доста,можеш да си отключиш вратата и на улицата да отидеш... ужасно е
![]()
![]()
Значи, не съм сомнамбул...Но съм се интересувал и съм чел...По принцип сомнамбулизмът е да станеш на сън..През цялото време си с отворени очи и няма никаква вероятност да се блъснеш в стената както беше написал някой по горе....Правиш неща, характерни за будното състояние....Може да задаваш въпроси на субекта, но той може да се забави с отговора или дори да не ви отговори....Не съм чувал да си говориш с някой по време на сън)...Ако някой от вашите приятели или роднини е сомнамбул, най-добре е да го следите внимателно какво прави и ако си застрашава живота (например взима нож или е близо до печка)трябва да му хванете ръката и да го насочите в безопасна зона...Също така да кажа, че сомнамбул не бива да се буди никога...Ако той сам се събуди ще е объркан или дизориентиран
)) Това за мен е най-важното ....
Мхм. След пубертета обикновено изчезва. И аз имам такива прояви насън - обикаляне на къщата, светване на лампи, обличане на дрехи и т.н.
Апфф ... това въобще не е сомнамбулстване ... спокойно ...
zdraweite sladuri :3 otnosno temata spored men bi tryabwalo da se pritesnyawashw smisul ne che iskam da te plasha pichaga obache i na men mi se e sluchwalo sestra mi se pribira az sedya s shiroko otworeni ochi i sus zlobna usmiwka seestra mi strashno mnogo se izplashii i mi wika spish li be i az si zatwaryam ochite
sushto sum tursila maika mmii bluuskalla sum chupila sum oprawyaala sum se w 3:00 chaasa za uchilishte i predi malko wikam na sestra mi: ''abe sestra mi sutrinta se subujdam i telefona mi beshe razgloben kwo e stawalo?'' i tya mi wika '' abe ti si metna telefona az si wikam tya sega mi e schupila tableta i pose te widyah stana subra si chastite ot telefona i pak si legna'' ujas naprawo umryah ot strah i ot smyah w internet chetoh che sled wreme moje da se stigne do mnogo opasna bolest a imenno epilepsyatta toest pripaduci...skoro obmislyam da otida na psiholog ili neshto ot tozi sort...chao!
За сумнамбулизмът съм чувал че помага намокряне за събуждане (само съм чувал, може и да е мит). За чест сумнамболизъм се поставяла мокра кърпа така че човекът да я настъпи и да се събуди ако евентуално ходи на сън.
Не си сомнамбул! Самнамбулизмът е по-различно нещо, при теб сънят е бил толкова дълбок, че си се събудил презсъница за няколко минути, след което като си заспал в дълбокия сън, всичко случило се - изчезва. Така се случва и със синищата когато се събудим и сме ги забравили. Същото е.