- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Румъния - близка и непозната
Много изместихте дискусията ,но все пак за да няма недоразумения - в болшинство българите турска кръв нямаме - и това се дължи както на религиозните и социални различия по време на робството , така и на чисто човешката хм... неприязън ,която двата етноса (да ги наречем) са споделяли. На практика турчин да изнасили българка е било вероятно ,но ако изобщо се стигне до дете мисля ви е ясно какво се е случвало. Но за жена - християнка ,или християнин - туркиня ... нъц. Не казвам ,че го е нямало ,но да твърдите ,че във вените ни тече турска кръв е смешноИстински българин е този, който уважава и приема историята си - независимо срамна или не. Това да отричаш стопроцентов факт, просто защото не ти изнася, не е патриотизъм, а комплексарщина и шовинизъм.
Второто което е - чистите турци генетично са тъмни (разбирайте мургави) ,с тъмни коса и очи. Тия светличките ,които ги дават по сериалчетата ,нямат нищо общо с истински турчин.
Та това го казвам в смисъл ,че тъмните гени по принцип са доминантни ,а в България процентът на хора с изявени рецесивни гени не е особено нисък ,което потвърждава твърдението ми.
И за да не стават недоразумения - не говоря за мюсюлмани ,а за османски турци.
Иначе по темата - прав си ,аз лично за съвременна Румъния нищо не знам. Но истината е ,че и не ме интересува особено. Няма с какво да привлече нечий интерес (или поне моя) ,пък и я намирам просто за България номер 2.
Ех...много взе да се прекалява с тоя патриотичен бълвоч. Да беше 30те на 20ти век -да ,ама то уж сме в 21ви.