- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Въпрос относно захранването на компютъра
Добър ден.
Търся отговор на този въпрос.
Вентилаторчето отзад на компа (или захранването по-точно) не се върти!
Стана вече може би 2-3 дена е така.
Това някакъв проблем ще окаже ли или?
Смяната на захранването/вентилатора е задължително!
Don't hate the hacker,
hate the code!
Разбирам.. но проблема е че евентуално до събота едвали ще мога да намеря най-малкото 33 лева (колкото 1 ново, ако ще и ламерско захранване да си поръчам) до тогава има ли надежда да компа да е в крачка с " живота " ?
Може да ти прегрее захранването - избушва и от там на рандом из компонентите. Ако ти си рискува...
Не си купувай ламерско. Купи си качествена железария, да си нямаш ядове...
немога да ти кажа, защото незнам какъв ти е компа и какво ти е захранването.Най много да ти изгори захранването.
-------------------------------------------------------------
най-добре послушай Хаус и си вземи добро захранване за повечко пари
В населените места, където хората дишат по 24 часа...
ако пък смяташ че ще се справиш извади захранването, отвори го и почисти и смажи вентилатора (щом е спял вентилатора трябва да се разглоби т.е. да се махне перката от корпуса и да се почисти да се смаже с високо оборотна грес или масло. Ако не ти се намира и смяташ да го ползваш до събота само може да сложиш и малко маргарин или нещо такова), поне до събота да остиска ...
По-добре смажи/смени сегашната перка, отколкото да си взимаш боклучаво захранване.
Ами уж одеве го извадих, духнах малко и сега си върви.
(Перката се движи), Относно пц, не е кой знае какво, бива го (Рам 2ГБ, хард 500гб, Видео Карта, 512мб ДДР3,) Проблема е че на самото захранване пише на някакъв " неразбираем език " и въобще не мога да схвана.. има само едно 210V (но дали иска да каже ватове незнам)
Не мисля че ще е кой знае колко силно (по ватове) но имах планове да си взема някое 350 Вата.
Любопитствам доста понеже в момента съм на много късо с пари и планирах евентуално ако мога да събера някъде около 30 кинта или колко, че да си купя едно 350Вата и да гледам да държи най-малкото 1 месец. Евентуално ако издържи около толкова ще мога да си купя и по-добро. Но според вас?
(П.С : Какво захранване бихте препоръчали ако това което аз съм предложил не ви харесва спрямо моите частици на пц-то? )
Когато описваш части, давай точните модели. В случая РАМ-та дали е ДДР, ДДР2, ДДР3 и на колко плочки е. Конкретния модел на харда и на видеокартата, защото количеството видеопамет от от значение при специфични условия.Първоначално написано от DeagleDoubleD
210 волта, напрежението при което е предназначено да работи.Първоначално написано от DeagleDoubleD
Преди ватовете, има други неща, които трябва да погледнеш. Защото някои производители слагат на захранването пиковата мощност, при която ще сработят системите за защита, а не тази за нормална работа на захранването. Също така ако видеокартата ти е с допълнително захранване е добре да се погледне каква сила на тока достава захранването на 12 волтовата линия.Първоначално написано от DeagleDoubleD
Марково. В най-лошия случай да е Фортрон, или PoV, но не падай по-долу от това.Първоначално написано от DeagleDoubleD
на XFX са мн. добри, а и ватовите които са показани на кутията са реалните. Ама е и мн пара.Първоначално написано от badsector
Тогава това? http://mallbg.com/%D0%97%D0%B0%D1%85...GNV_18591.htmlПървоначално написано от badsector
250W ??? кажи какъв ти е точно компа
процесор име
каква рам
видеото какво е
твърдия диск
това захранване ми се струва прекалено слабо
http://tinypic.com/view.php?pic=9v83z6&s=7 (Виж в линка)Първоначално написано от danchobg
Относно : Видео Карта, (Н Видия, 512мб. ДДР3)
Твърд Диск : 500гб
характеристики на комп не се дават така.Първоначално написано от DeagleDoubleD
дават се :
Процесор: (пълно име) (честотата) (волтажа)
Видеокарта: (пълно име) (честоти)
Рам памет: (пълно име) (тип) (размер) (волтаж)
Твърд диск: (пълно име) (размер)
=================================
аз мога да ти кажа Ati , 1GB , GDDR5 ама то като има 50 карти с такива параметри..... разбери каква е моята
Братле тук не мога да помогна.. пак казвам хал хабер си нямам кое кък да направя, че да видя характеристиките/информацията която искате.
Както и да е за момента перката се върти къто преди.
Надявам се че поне до ако може да изкара около 3 седмици ще е екстра докъто мога да си взема нова (Туко що говорих с един приятел и ми препоръча една .. към 500 вата или колко е.. и каза че базирано на мойте глупости (тоест частите) евентуално няма да има проблем.
Изкарай няколко дни с това захранване , вземи си някво ново (но се консултирай в някой сервиз).
а железарията по компа можеш да провериш с:
CPU-z
GPU-z
AIDA64
EVERST
и тему подобни програми, ако ти потрябва за в бъдеще...
За 10 кинта отгоре взимаш това - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=43526Първоначално написано от DeagleDoubleD
500 вата перка, лелеййй, затваряй прозореца, че да не излети кочиняка. Чудя се на хората как си дават парите без ни най-малко да се заинтересуват кое какво е.Първоначално написано от DeagleDoubleD