Здравей!
Първо удължителите са доста скъпи. Естествената коса е повече отколкото предполагам че и ти и вашите биха могли да си позволят, освен това всеки месец най - малко веднъж трябва да ходиш на поддръжка, която също струва много ( поне според мен). Що се отнася до изкуствената коса - от фризьор знам , че тя е много временно решение. Косата клас 3 издържа и изглежда добре 1 вечер, максимум седмица. Просто не си струва.
Аз лично много се кефя на къдрави коси, но кой каквото си няма - това иска.
Бих ти препоръчала да използваш лак или друг подобен продукт върху косата си преди да започнеш с пресата. Това я предпазва.
Освен това изправянето й вреди по-малко отколкото вафличките. Прави си вафлички само в корените , за обем.
Ако косата ти е чуплива и неоформена, опитай да я оформяш с ролки, има донапренени и меки ролки, с които се спи удобно ( сравнително ).
Разбира се - купи си хубава и малко по-скъпа маска за коса, подрежи си краищата, иди да ти направят заздравяваща процедура в някой фризьорски салон , а може дори да пробваш и някоя бабешка рецепта, има някои наистина работещи! Всичко това ще помогне малко на косата ти да се пооправи. Но имай и предвид, че в момент е нормално да ти пада повече косата.