Недей да мислиш за смърт! Моля те! И при мен положението не е розово...Откакто майка ми отиде да работи в София и се изнесе от нас баща ми изгуби цвета си, вида си всиччко...Постоянно говори с майка ми по телефона в компанията на чаша и цигара в ръка...На мен почти не ми обръща внимание...Превъзмогвам все някак си това...Мъча се със зъби и нокти и все още издържам...
Защо не поговориш с майка ти? Кажи `и, че не ти е приятно да гледаш собствената си майка пияна особено в такъв тежък за баща ти момент. Кажи `и всичко което мислиш. Можеш да се пробваш да поговориш и с брат ти. Може да се опиташ да му кажеш да спре да се държи като егоист и погледе сериозно на нещата. Кажи му, че ти е тежко и неможе само ти да правиш всичко. Поговори и с баща ти. Успокой го. Кажи му, че всичко ще бъде наред и, че пак ще сте едно щастливо семейство!
Излей душата си пред баба ти. Тя все пак е майка и ще те разбере и ще поговори с родителите ти...А що се отнася до най-добрата ти приятерка..кажи `и, че на теб наистина ти е тежко и, че ако наистина ти е приятелка ще те разбере и няма да те обижда.
А към теб имам един съвет: намери истински/а прятел/ка който/която да ти влезне поне малко в положението и да е до теб. Забавлявай се. Излизаи по-често от вас с Айда и с приятели.
Надявам се да съм била полезна!