- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Женското приятелство
Е?
Съществува ли то?
Всеки си има собствени разбирания за истинското приятелство, но според вашите възможно ли е да съществува такова между две жени?
Свобода е свободата да кажеш, че две и две правят четири. Приеме ли се това за дадено, оттук следва всичко останало.
Sofia Rebel Station
Това е като да съществува такова между клингонец и октопод.
Не
Мъж и Мъж \/
Жена и Мъж \/
Жена и Жена![]()
Но тва си е лично мое мнение де.В смисъл дори в най-добрите женски приятелства,които познавам не е имало времена без кавги,клюкарствания,лицеме рие и завиждане...Дори виждам как майка ми за нейни приятелки още от детски години като й кажа примерно"Еди коя си що пуска сина си сам на море с приятели,а ти мен не?" И веднага се почва -"Оо,тя е много безотговорна,не става за никаква майка,даже се чудя как заспива нощем",обаче тва никога няма да й го каже в лицето ще каже,ако сме пред приятелката й -"Еми,щото има повече доверие на сина си".Демек 1 вид е лицемерно,ако ме разбрирашВинаги са си били такива-завиждащи и клюкарки,поне доколкото може да прецени малкият ми 15 годишен опит и наблюдения.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
предполагам, че съществува /не съм го виждала/.
според наблюденията ми най-силните приятелства са мъж-жена.
да попитам Уинстън за някакви условни рамки на приятелството? или поне ключови думи, като понятия, с които да боравим в темата?
за мен женското приятелство е по-силно (единственото задоволяващо ме - оттам изхождам) от другите 2 възможни формации. веднага казвам защо смятам така - женската изначална емоционалност и едва ли не неизменна дълбочина на чувствата ми допада, харесва ми, завърта енергии и създава ареали на съществуване, каквито отделно срещам само в общуването си с изкуството.
съпреживяването, не като емпатия, а като начин на общуване, като вибрация, обмяната на енергии, светове, живителни нотки, за мен е основното във взаимоотношенията ми с хората.
//мога и по-подробно, подушвам приближаващия спор, обаче, затова ще спра дотук.
Съществуват всякакъв вид приятелства.Да,винаги ще има проблеми,но ако хората наистина държат един на друг![]()
♥
Живей един път, но както трябва.. Слънцето няма цяла вечност да те радва.. Граби със шепи.. Обичай всеки.. Края не тежи, ако дните ти са леки..
Съществува, но е рядкост
Жените сте много дребнави иии все нещо не ви е по вкуса ии си биете шутовете
>> А да не говорим, че повечето само се използват
Прии мъжете няма такива филми, ние не гледаме нищо да хванем, не търсим някаква изгода един от друг, не си клюкарстваме иии не се дребнеем за глупости, да не говорим, чее и интриги не плетем ! ;]]
ако има такова,то е защото има заговор между 2-те срещу 3-та жена![]()
Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!
Не мога да се възприема без най-добрата ми приятелка.
Просто от няколко години няма 'тя' и 'аз', а просто 'ние'. По-силна връзка имаме от някои гаджета..![]()
С друго момиче не съм имала толкова силно приятелство, но с нея всичко е различно.
от истинското приятелсто те боли гъза ?!?
veni, vermini, vomini
Естествено, че има. Във всяко приятелство има кавги, но всичко се преодолява.
Вие пък сте много предубедени! Щом са жени, значи се използват. Брей, желязна логика.![]()
Има, но след определена възраст. Тия на 13-18, дето за 2 месеца лигавене стават "най-добри" "приятелки" са ясни. Мисля, че и между 19-35/40 приятелството между жени пак е лесно обратимо. След т'ва вече все ми се струва, че нещата стават по-стабилни.![]()
занимавал си се с математика, предполагам, че можеш да формулираш отрицание на съждението си;Първоначално написано от Rorschach
//по повод казаното от reoffender, и моите приятелства са като любовни връзки (с +: орязани са частите на несигурност и игра)
Направо след смъртта е най-силно приятелството.Първоначално написано от amk933
К'ви са тия глупости? Годините имат значение? За какво?
Ако аз съм лигла, и на 13 и на 23 и на 53 пак ще съм си такава. Ако решиш да въртиш номера на 'приятелката си' е същото.
Защо става дума за лигавене? С моята най-добра приятелка не си казваме 'муци','мило', 'слънце', не си повтаряме колко се обичаме. Просто сме в АБСОЛюТНА хармония. Просто така се случи, от мига, в който се запознахме до ден днешен (минали са 3 години) сме в същите отношения. Никога не сме се карали, не сме се дразнили, не сме си въртели номера или каквото и да е. Просто го няма онова фалшиво 'доказване' и 'показване' на приятелството.
Много повърхностно мнение имаш, пич.
И както каза Blab, липсва несигурноста, съмнението, ревноста и други куп глупости, които са присъщи на любовната връзка. Остава само доверието и желанието да обгрижваш другия...
А аз август месец съм на сватбата с мой приятел, познаваме се от вече 21 години... и... се запознахме като си разбихме носовете.
Приятелствата имат нужда от изпитания, за да бъдат истински...
Няма връзка между двама човека, която да е идеална и никога няма да има. Това означава, че единия преглъща адски много...
И един съвет - оставете няколко години след гимназията, за да видите колко добри са приятелствата ви, когато се пръснете насам-натам... Влезете в нова среда, интереси и компании. А най-сигурният метод да си тествате приятелствата са да заживеете заедно - като съквартиранти или пък да отидете на една студентска бригада заедно и да делите всичко в продължение на едва 3-4 месеца. Тогава говорете, но подозирам, че ще бъдете изненадани...
точно 2 момичета мога да нарека истински приятелки, знаем се от детската... иначе другите са идвали и са си заминавали, но точно с тези двете каквото и да е ставало, никога не сме скъсвали връзките си.
дори сега и трите учим в различни градове, но винаги се търсим
![]()
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
Това е самата истина. Живях 3 седмици с един приятел, който ми е доста близък и имахме доста търкания относно разбиранията ни за ежедневни елементарни работи.Първоначално написано от Rorschach
по този начин се разбиха почти всички приятелства около мен, които не се преместиха в студентски град. :ДПървоначално написано от Rorschach
Когато се говори за приятелство е задължително да се спомене за типовете хора. Има огромна разлика, колкото и да ви звучи странно, в приятелствата в различните части на света.
Южняците (вкл. и българите) сме горещи хора и често си намираме поводи да се караме по между си, включително с приятелите си. Тук няма нужда от излишна философия кой-какво-защо и колко години. Прости, дребни неща градят големите приятелства. Както и прости неща ги развалят.
Роршах ви каза. Изчакайте да завършите училище, за да видите истинските лица на хората, с които сте се обкръжили. Защото тогава вече хората започват да си говорят истинските неща "ин да фейс", понеже пада страхът от това, че ще видиш неприятника още утре. И вдругиден. И цяла седмица. И още 3 години така, например.
Хора от училище, с които съм си цепил левчето на две се оказаха не добър избор, което разбрах още веднага след завършването.
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
Още от малък съм знаел тия неща,и за това не съм се мъчил да "завързвам" приятелства и т.н. имал съм приятели/познати до толкова колкото за "кафе" и т.н. никога не съм разчитал на някой и за това съм правел всичко сам,и когато неща се обърка знам,че сам съм си виновен и търся грешката във мен.
При мен лошото беше,че често във училище хлътвах по големи (1-2-3 години разлика нагоре от мен) момичета и винаги беше не успешно е почти (имали сме някой по интимни моменти с някой от момичетата,но не е било това което искам) и това ме правеше още по мрачен и недоверчив.За което може би малко съжелявам.
Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!
Роршах, това важи в пълна сила не само за приятелствата, а и за влюбените пубери, които правят драми след края на няколкоседмични връзки. Много точно си го написал, стискам ти ръката виртуално.Първоначално написано от Rorschach
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!