- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата.....
имам най-ужасяващата коса... къдрава и най вече БУХНАЛА ... не я понасям .. изправям се всеки ден ... знам че е вредно но не я понасям.. ии тъй като косата ми вече е достатъчно увредена .. въпроса ми е .. има ли начин за по дълготрайно изправяне ? И Нещо ефикасно за заздравяване на косъма и растеж ? ..
Ами ако толкова много държиш да я изправяш си купи някоя по-силна преса, която държи косата изправена поне по 3 дниАз лично ти препоръчвам да спреш малко използването на пресите...поне докато косата ти се възстанови малко, а иначе съм чувала добри отзиви за един гел radical !
![]()
Всички пътища водят към теб... !!! <3
http://www.youtube.com/watch?v=9alXdtcIIYY
Не се безпокой и моята е такава и я МРАЗЯ като стана не мога да я среша обаче аз дори нямам преса или сошоар и не мога да я изправя с нищо![]()
отгоре е ситно накъдрена по средата на големи масури а отдолу- праваможе да използваш шампоана на нивеа за изправяне къпи се с него а след измиване я изправи със сошоар върши работа една приятелка така прави
![]()
използвай пяна със силна фиксация четворка, така ще ти се укроти косата, в противен случай, ще останеш без нея
Както казаха преди мен, ползвай пяна или нещо с което да си оформяш къдриците. Мойта 'грива' е същата, не си единствена. Ако чак пък толко не се понасяш си изправяй косата със сешоар и четка, със студената струя.. Оформяй си къдриците с дифузер... А и най - важното - подстригни се възможно най-късо, защото с каквото и да си мажеш косата, ако ще стотици левове да пръснеш по най-най-качествената и маркова козметика, косата ти няма да се възстанови, ако вече е изгоряла ..![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
ползвала съм какво ли .. специално шампоаните и т.н. изобщо не помагат същата помия си ми остава косатанякой ми казваха за кристалите за коса.. помагали
И моята коса беше доста начупена с масури, но от постоянното изправяне със сешоар вече почна да се изправя, не е къдрава като преди. Пък и като си я изправя държи няколко дена.
Гледай да ползваш пресата рядко и може да си правиш разни маски с тривитаминол и другите му такъми. Аз съм доволна от тази маска на Elseve и на Лорис . Няма да ти навредат и кристалите за коса.
Къдравата коса също е хубава, защо не се харесваш? По-добре не се подстригвай късо, защото може да стане и по-зле. Отиди на фризьор да ти изчисти краищата и започвай с маските. Щом си решила да я изправяш, трябва да полагаш повече грижи, защото после може и без коса да останеш.![]()
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
защо просто не дадеш поне месец на косата ти без да я правиш нищо ? ... връзвай я на опашка ,а след това може да отидеш на трайно изправяне ... мисля че държеше окото година и поне в моя град струва максимум!!! 100 лева, но съм сиг. че имаше и за 50)
Попитай ме щастлива ли съм ?
- да, поне в мечтите ..
Чувала съм, че с кератин изправяли косата във фризьорски салони и стояла права 1-2 месеца, а при някои издържала и до 6-7 месеца. НЕ знам колко е истина. Също така мойта приятелка си взе някакъв спрей или крем пак кератинов или нещо подобно беше и сега косата и е права, изправя я само няколко пъти в месеца, но не е както беше преди. Иди в добър фризьорски салон и попитай, също така в магазините само с продукти за коса, като например 'Коса и стил'
..
За маски, за разтеж и заздравяване няма да ти казвам, защото докато не спреш да си дърпаш косата няма да ти помогне нищо. Аз моята я третирам с маски и какви ли не процедури вече повече от година и половина и чак сега виждам ефект, от този месец., а я изправям едва 3 пъти в месеца. Маските и всички останали неща няма как да помогнат на коса, която се третира постоянно, ако ще и вълшебна да е маската.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
Добре, само аз ли не разбирам каква етая мания всички да се изправят ? Толкова ли не харесвате естествените си коси, че трябва да си ги горите през ден и увреждате ?
По темата : и аз мисля, че трайното изправяне е най - удачния вариант за теб.
....coz you're beautiful, no matter what they say, words can't bring you down....
^ Просто е Българска тенденция. Една, като е с изправена коса и е уж по-хубава и другите са така. Конкурс за красота ни е ежедневието.. Когато човек започне да се харесва с изравена коса, върви го карай да спре да го прави. ;х
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.