- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия против САЩ - коя държава е по-велика?
Моето мнение е ясно. Ето американците продължават да се ос.рат:
http://kp.ru/daily/25691/894750/
В тази инфантилна тема, може да се сравнява всичко руско с всичко американско - територия, култура, икономика, оръжие и т.н.
Не знам какво значи по-велики, но САЩ са единствената суперсила в момента.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Русия с кое е ВЕЛИКА? Ходил ли си в Мосха да видиш как живеят? Богата ли е Русия? Русия си е хазаро -мафиотска държава, изградена върху комунистически "идеали" и вече няколко поколения комуноиди, което означава, че руската пасмина тотално е обречена. Иди в Русия и пообиколи, не ходи само в богатите 2-3 хазаро Путкински града, а иди разгледай ВЕЛИКАТА сила и ще останеш очуден колко мизерия, студ и глад има сред руските пумяри.
Хубаво е да се проумее от разните русофили,атакисти,комунист и ( в 99% от случаитее е едно и също).
Трябва да се знае,че русия няма и неможе да победи по никакъв начин и с никакви средства Европа и САЩ ;русия до такава степен е бедна,оскотяла и в безизходица,че тя не е способна да донесе нищо хубаво и добро на света(тя и никога не го е правила);русия е страна, в която нищо не се произвежда, освен определени малки обеми немодерно оръжие със средно качество, и която разчита единствено на изкопания нефт и газ, печалбите от които (ако цените са виски) да разпредели най-вече между олигарсите,а мизерните трохи -между скоропостижно изчезващото й население.
Големият проблем на цивилизованият свят -САЩ и Европа не са ръждясалите и вече стари ракетни комплекси на руската федерация и пияната й,наркоманизирана и деморализирана униформена сган,а как по-безпроблемно русия да бъде разчленена и по този начин света веднъж завинаги да се избави от този тумор , от това котило на световен тероризъм и международна организирана престъпност.
Но нека все пак дам думата на статистиката
http://www.rf-agency.ru/acn/stat_ru
Територията на Русия е 17.075.260 квадратни км,намира се най-вече на север от 55 ° N
Средните температури през месец януари, според различните региони, от 0 до -50 ° C, считано от 1 юли до 25 ° C; валежи от 150 до 2000 mm годишно. Вечно замръзналите райони на Сибир и Далечния Изток, заемат 65% от територията на Русия.
Повече от 70% от руската територия е в зона на рисково земеделие.Земеделският сезон в повечето части на Русия е 2-3 месеца (в Европа и Съединените щати 8/9 месеца). Средният добив на зърно в Русия (нечернозем) - около 17 децитона, в Германия, Франция и Обединеното кралство (нечернозем) - 70 квинтали на хектар в Швеция - 60, Ирландия - 85, Украйна (чернозем) - общо 24.
Дължината на държавната граница е 58.322 километра, общият брой на населените места е 157.895, от които над 30.000 все още са без телефон.
Повечето от 39.000 изоставени села и градове са в Централния Федерален окръг, Северо-Запад, Далечният Север, Сибир и Далечният Изток.По-голямата част от населението на Русия е съсредоточено в триъгълника, чиито върха е Санкт-Петербург в северната част, Новоросийск на юг и на изток от Иркутск.
В Сибир, в район, който е почти 3 / 4 от Русия, живее по-малко от една четвърт от населението, най-вече по протежение на Транс-Сибирската железопътна линия, като най-големите градове са - Новосибирск, Омск, Красноярск, Иркутск.
В Урал населението е концентрирано в градовете Нижни Тагил и Магнитогорск.Общата численост на населението на Русия е 132.000.000 души.
През последните 10 години, военноморските сили на русия са съкратени с 60%
ОТ 62 ядрени подводници са останали 12 BR
от 32 патрулни кораба -5
от 17-ескортиращи бойни кораба остават 9, само 3 са в ред.
Състоянието на военноморският флот на Русия по данни за ноември 2007 г. е следният:
1.Самолетоносач
2 тежки ракетни крайцера от които 1 е в ремонт
4 ракетни крайцера
9 есминеца от,които 4 ще бъдат в ремонт
9 големи противоподводни кораба
31 малки противоподводни кораба
14 малки ракетни катера
51 траулера
20 големи десантни кораба
21 малки десантни кораба
15 дизелови подводници
10-дълбоководни апарата
Всъщност за охрана на газопроводите това е много.
Русия неможа да изпълни поръчката на Китай за 38 транспортни самолета ИЛ-76 и самолет-цистерна ИЛ-78.
През същата година Алжир връща на Русия 10 самолета МиГ-29 поради лошо качество.
Новият руски всикотехнологичен самолет-изтребител СУ-35 е просто една модификация на СУ-27,който е вече на над 20 години и по никакъв начин неможе да се сравнява с американските F-22 Raptor.
ЕДИТ : Да не говорим за бюджените, които излива САЩ в ЦРУ, ФБР, и Homeland Security Secret Service и другите важни агенции за страната, ако ги сравним с руските комуноидни отделчета от корумпирани мафиотчи и бивши ченгета, ще ни стане ясно за какво иде реч.
Ще завърша темата с владимир ПуТкин
![]()
Аз съм си и русофоб и американофоб, но за сравнение между оръжията и дума не може да става. Понеже и двете нации обичат да си мерят.... цевите на пушките... само със слаби държавички няма как да видим какво би станало при евентуална война, но можем да видим западни оръжия срещу руски. Израел примерно. Шест дневна война. Навлизането в Газа от 2008.Такива ми ти неща.
А, да бе! Сърбия, Либия...Няма война в която руското оръжие да е надделяло.
Не че съм тука за спорове, както казах и двете нации не са ми от най-приятните![]()
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Що бе, недей така, не те ли кефи
![]()
Знаем им качествените комуноидни уреди и техника :P
Нямате си напредстава каква мизерия има из студ, че нямате ли срам да сравнявате Америка с МОШЕ-виците.
Ами че пак си бяха суперсила, а и това са особености на плановата икономика![]()
Би ли дал някакви аргументи и факти с кое са сила? Единственото, което им е добро е студа и мизерията, в това юдохазарските мангали са ненадминати никъде другаде.Първоначално написано от Nam3less3
И какви са тези особености на плановата икономика? Би ли си споделил вижданията, но кажи и на колко години си, въпреки че се досещам, на твоите години не е хубаво да се впрягаш в политически размисли относно Путкиновата нация.
Цял живот са облъчвали дядо ти ,баба ти, баща ти , майка ти, че Руската пияна сган е била супер сила и, че е била супер напред от Америка, една от мръсните долни, комуноидни пропаганди и завеси, които са се спускали благодарение на страшните ДС, естествено насърчвани от Моше и Моше-вица.
Няма какво да се впрягам в размисли, исторически факт е, че СССР е бил суперсила както и САЩ е била.Първоначално написано от ForTrant
Няма какво да си споделям вижданията, потърси малко информация, ако не знаеш за разликите между икономиката на СИВ и на западните държави.
А ти се надявам да си под 20, щото иначе не може да ти се простят лумпенските и дебилни постове, нямаш мнение, в което да се повтаря "моше", "хазари" и името на Путин![]()
Точно пък дядо ми, майка ми и т.н. и по времето на СССР, и по времето на Руската Федерация са били в Москва, а някой от тях са посещавали всички републики на СССР, от Естония до Узбекистан![]()
Били са в МоСКва? Ама ти да не си помисли, че града е на руските пумияри и на Путкин? Аз в Москва мога да отида само за да си върна хубавия български град Мосха основан от кан Ахат Мосха и носещ неговото име през лето 1088 от христа, превърнат по късно в столица на руските помияри и разбира се да изчистя хазарската пасмина начело с Путкин.
А ти доказа, че си мръсно ченге , заминавай в http://www.police.ba4ka.com да пупушваш МОШЕ
Чудно защо ли чувам за първи път за Ахат Мосха, въпреки че съм прочел всички книги на българския писател Владимир Цонев, който пише за българите, за техния произход, къде са живели и т.н. Та, може и да имаш претенции към Египет, Иран, Гърция (като наследник на елините), но към Русия, поне европейската част не се сили.
--------------------------------------------------------------------------------------
Второ за армията:
СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ - около 20 000 танка (Т-90 и Т-80), около 15 200 БМП и БМД, около 10 000 бронетранспортьора, около 3 000 бронеавтомобила, около 7 000 122-мм артилерийски оръдия, около 6 000 с калибър 152-мм, около 800 с калибър 120-мм, около 4 000 РСЗО, вече 4 бригади Искандер и 200 Точка-У, около 4 000 противовъздушни комплекса
ВВС - около 300 далечни бомбардировача, около 1000 фронтови изтребителя, около 1400 други изтребителя, около 1500 бойни вертолета, около 150 разузнавателни самолета, около 350 танкера и транспортни самолета, около 1000 учебни самолета, и отделно още около 350 комплекса ПВО
ФЛОТ - 15 атомни подводници с крилати ракети, 11 с крилати ракети, 21 многоцелеви атомни, 23 дизелови, 1 самолетоносач, 5 атомни ракетни крайсера, 3 ракетни крайсера, 15 есминеца, 15 противолодъчни кораба, 9 стражеви кораба, 34 малки противолодъчни кораба, 14 малки ракетни кораба, 2 ракетни кораба на въздушна възглавница, 3 малки артилерийски кораба, 32 ракетни катера, 150 тралщика, 27 големи десантни кораба, 4 малки десантни на въздушна възглавница, 5 малки десантни обикновени, 1 измерителен комплекс, 12 разузнавателни кораба, 2 учебни кораба, около 200 десантни катера.
Отделно в състава на флота тази година влизат 35 нови единици - 4 РПКСН, 2 МПЛАТРК, 5 ДЕПЛ, 5 фрегати, 6 корвети, 5 МРК, 2 МАК, 2 БДК, 4 Мистрала от Франция в допълнение.
В Ракетни войски има около 1500 бойни заряда готови да излетят всеки момент.
Още едно допълнение - АК в руската армия вече има само в музеите и складовете, войниците вече са въоръжение с АЕК-973С и АЕК-971, както и АН-94, а във флота и морската пехота АДС.
Да те светна АДС е третия руски и третия в света автомат, който стреля ефективно с обикновенни патрони под вода, а при смяна на режима и пълнителя, и над вода. Само за 14 сек. подводния автомат става на обикновен.
--------------------------------------------------------------------------------------
Трето - ако вярваш на българската Уикипедия, то много си ми простичък. Щото отдавна, давным-давно, всички градове и села имат телефони, единствената бройка, която е далеч под 30 000 и пак не е точно, че нямат телефон, просто е блокиран за външния свят, както и достъпа, защото това са секретни военни градчета.
Четвърто - живял съм достатъчно дълго в Русия, и не само в Москва, ами и в Екатеринбург, и в селата в района, от където е родом баща ми и знам как живеят руснаците. И мога да ти кажа, че има доста бедни приятели, но това е по руския стандарт на живот, ако живеят в България с техните заплати, те няма да живеят по лошо от "новые русские", нещо като вашите новоизпечени бизнесмени са това.
Пето - не знам кой те излъга, ама си имаме много добре развита тежка промишленост, и то с доста големи клиенти, включително и от Европейски страни, не говоря за петрола и газта, ами и за други стоки.
Шесто - ако Америка наистина ни смяташе за толкова слаба, ми че да бяха предприели действия срещу руските войски дето нахлуха в Грузия, а не да гледат безучастно и само да протестират. Нали са най-великите иначе. Ама май само срещу по-слаби.
Седмо - с теб е тъпо да се спори, АМК е по-забавно да се спори. Ти си едно конче с капаци, дето си знае твоето, и писанията ми нямат намерение да те убеждават, а просто те оборвам за благото на другите, дето все още са неориентирани.
Осмо - заболяха ме пръстите да пиша.
Допълнение - СССР НЕ Е РУСИЯ! Поне това го разбери!
^чудех се колко време ли ще ти отнеме да видиш темата. Жалко - надявах се на по-остра реакция ,че поне да се посмея.
Иначе въпросният изяде банана и за съжаление ще се лишим от отговора му![]()
В смисъл как е изял банана?Първоначално написано от Auriss
Първоначално написано от BERCUT
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Извинявай, брат, ама не можах да се сдържа. Баннаха го, тва искаше да каже.![]()
![]()
![]()
^ех ,значиии ... тамън ми светнаха очичките и започнах да обмислям как да го вкарам във филма след това му изречение и ти ми съсипа намеренията. Много лоши хора сте в този форум ,ей.![]()
Добре,и като са толкова велики що САЩ си кординират всяка дума и действие с тва кво е казала Русия ?Не знам как точно стоят нещата и дали е задължително да се оповестява пълна информация за военната техника,но силно се съмнявам руснаците да нямат скрити козове...То и амк беше твърдо убеден,че война в Либия НЯМА да има,а ако има ще свърши за 1 седмица,но Кадафи очевидно оказва доста голяма съпротива...Знам,че не са предприети някакви по-мащабни действия,но все пак като се има в предвид мизерната военна техника на Либия,събитията се развиват доста странно...Знам,че САЩ имат много повече пари,но като се замисля всичко,с което се захване Русия като се почне от пистолети и се стигне до танкове,го прави така че да стане легенда!!!Да не говорим колко по-добре подготвена ми изглежда (на мен лично!!!) на психологично и физическо ниво армията на Русия,поне от тва,което виждам в клипове в Ютуб...Абе с 2 думи,ако бяха толкова велики американците да бяха предприели действия(особено в предвид аличният им характер и манията им за величие),а не да си траят като мишки...Щото знаят,че ако се опитат да направят нещо кво ще им се изсипе на главата...Щото РУСИЯ не се ебава не го ли разбрахте вече ?
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
^does it matter ...
И двете държави са с по няколко хиляди активни ядрени бойни глави. Един бутон и света изчезва ,без значение колко добри танкове/самолети/хеликоптери/кораби имат и колко добре им е обучена пехотата.
При евентуална и надявам се невъзможна война, дори в началото да се избягва употребата на ядрено оръжие ,в даден момент едната страна ще надделее и другата ще е принудена да ползва всички козове.
Разните изтребителчета и танкчета са просто играчки от миналия век. Светът не е запознат с откритията от средата на миналия век ,та чак досега. Кой знае какво са сътворили гениалните им умове ,че да се трепят по-лесно.
^^ ЦЕРН
По теория на един познат, на всеки 500млн години се стига до момент в които някфи тъпи гении решават да пресъздадат Big Bang... и става истински Big bang, и Вселената се рефрешва![]()
А да, да не забравяме неутронните и водородните бомби...Климатичните оръжия (манипулатори и както искаш ги наричай) и още безброй начини по който да се изтрием сми от света![]()
Е...Те хората не са толкова прости.Никой не иска сам да си затрие планетата.Даже,ако не се лъжа преди година-две се подписа някъв договор,за намаляване на ядрените бойни глави до някви нищожни бройки.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
Греги ,не си прав за ЦЕРН. Физиката ми е страст ,особено квантовата ,и това ,което се случва в ЦЕРН далеч няма да затрие човечеството.
Колайдъра в Швейцария изобщо не е първият ,просто е по-мощен. Около 7 пъти по-мощен от един от първите в света ,ако не греша.
Пък и честно казано дори и шанса да се затрием да е огромен ,пак ще съм 'за' подобни проекти ,тъй като Вселената е твърде интересна ,че да заеба любопитството и да си живея скучно и безсмислено.
Знаеш ли - една от основните теории е ,че във Вселената има около 5 пъти повече тъмна материя ,отколкото 'нормална' (под нормална разбирай звездите ,планетите и тн). Представи си че хипотетично през теб минават непрекъснато наноскопични частици материя ,невидими и невъзможни за докосване ,които обаче по някакъв начин имат маса !?Представи си че непрекъснато те перфорират някакви невидими късове ,които няма как да пипнеш ,надушиш или каквото и да било.
Абе по-интересно е от "Властелинът на пръстените" във всеки случай![]()
Напълно съм съгласен с мнението на BERCUT.
Няма подпис
Мда, ама нали се сещаш, че след време ще стигнем и до Antimatter bombs...Баш благодарение на ЦЕРНСпоред скромните ми представи по физика, това ми звучи като нещо доста мощно... Някак си не ми е кеф некфи луди да poke-ват неща който могат да ни изличат от Слънчевата система.
Greennight - А относно ядрените оръжия, от официалната им бройа няма нищо общо с истинскатаИмаме достатъчно да взривим ефективно (не ядрена зима) нашата планета, с малко координация и изчисления къде точно да се детонират, можем да я направим на парчелаци...големи, ама парчелаци. И да, има толкова дебилни хора.
айде един кратък отговор ... Русия си е по добре щот граби по малко![]()
![]()
![]()
Always laugh when you can. It is cheaper than medicine…
САЩ бавно, но славно затъва в дългове към Китай.Знае ли се след 50 години, може такава държава да не съществува на картата.Според мен мощта на САЩ е илюзорна.С пропагандни филми и плакати успяват да убедят населението в мощта им и в качеството на живот в САЩ.
Тука някой беше написал, че в Русия хората живеят по-бедно.Тук бих поспорил.Вярно е, че в момента Русия не е в най-доброто икономическо положение и все пак стандарта на живот надали е по-нисък от колкото в САЩ."Страната на неограничените възможности" е така, само заради факта, че позволява на умни хора да се издигнат в обществената йерархия,но там също има бедни.Там също има хора, които бачкат на по 3 работи, че да могат криво-ляво да вържат двата края.Има цели общества негри (пък и бели), които живеят в така мизерия, каквато не можем и да си представим.
Няма подпис