.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 212
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    ^Аз само ще добавя, че през ВСВ„ когато Хитлер напада Франция, фреснката армия се бие с много повече наземни оръжия срещу него, но Luftwaffe-то обръща нещата. Така че тия цифри не са абсолютно всичко.

Виж сега има огромна разлика между 18,000 и 2,000 самолета. Да не говорим, че част от едните са 5то, а другите всички 4то поколение.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    ^Аз само ще добавя, че през ВСВ„ когато Хитлер напада Франция, фреснката армия се бие с много повече наземни оръжия срещу него, но Luftwaffe-то обръща нещата. Така че тия цифри не са абсолютно всичко.

Виж сега има огромна разлика между 18,000 и 2,000 самолета. Да не говорим, че част от едните са 5то, а другите всички 4то поколение.
    Това не е вярно за поколенията. И Русия и Китай и Сащ има собствени 5-то поколение.

Основният самолет на Сащ е f16

Цифрата 2700 също не е точна, защото вчера обновиха сайта. Преди няколко дни си стояха данните от 2008 и цифрата беше 5800 близо. Основен самолет на Русия е mig 29. Скоро имаше инцидент с такъв самолет и всичките над 3000 са свалени от въоръжение в момента докато не се установят и отстранят причините за аварията. Иначе цифрата е към 5700. При една война ще ги вдигнат и без да са установили причината за аварията.

Град
    София
    Русия НЯМА 5то поколение fighter jet, който да е реализиран масово за разлика от САЩ. Само за информация. Техният мисля, че беше планиран за 2015 или 2016.

Русия НЯМА 5то поколение fighter jet, който да е реализиран масово за разлика от САЩ. Само за информация. Техният мисля, че беше планиран за 2015 или 2016.
    айде бе няма или ти не знаеш:

http://bulgarian.ruvr.ru/2011/03/03/46901477.html

Град
    София
    Ти можеш ли да четеш?

Написах масово.

В момента е готов и е в процес на тествания. Има разлика от това самолет да направи maiden flight и да влезне в масово приложение. В Русия няма да се случи преди 2015-2016.

Ти можеш ли да четеш?

Написах масово.

В момента е готов и е в процес на тествания. Има разлика от това самолет да направи maiden flight и да влезне в масово приложение. В Русия няма да се случи преди 2015-2016.
    Да бе видях, но и сащ нямат 5-то поколение масово.

Град
    София
    Офффф. Добре професоре. Въведено е 2005 година (а не както в Русия 2015) и имат 200 самолета. И се води, че е реализиран масово.

Има разлика между "в процес на тестване" както е в Русия, където имат 4 самолета и масово реализиран, както е в Америка от 2005, където имат 200 и продължават да се строят.

А това, че е реализиран масово, не значи, че по-голяма част от самолетите са такива - значи, че е излязал от тестови период, произвежда се и се употребява. Това е. В Русия не се, в Америка се.

амк е прав за ПАК-ФА ама преувеличава бройката на рапторите... пък и тя беше намалена след като се оказа, че излизат адски скъпи за поддръжка
    бтв след мащабно проучване австралийските ввс се отказаха напълно от рапторите интересно защо...
    а за Луфтвафе и Франция там най-голяма заслуга имат съвършеното командване на танковите войски и гениалният план на Манщайн..
    а за съвремието големи наземни войски вс ВВС.. и аз си мислех, че вече всичко зависи от ввс ама в Либия... като са слаби наземните войски неможе да се постигне победа
    Въздушно превъзходство е като парите за човека - не са всичко, но без тях неможе.. а наземните войски са душата

Град
    София
    Не е баш така, но не ми се спори, защото ще стигнем до задънена улица.

Една войска от милиони, въоражена с автомати, е нищо срещу 18,000 самолета въоражени с ракети.

Рапторите са около 190. Казах 200, но явно ще си правим проблем за 10 бройки...и се строят още.

Скъпи, скъпи, колко да са скъпи. Един руски изтребител 5то поколение е около 100 милиона долара, а един американски около 150 (има и 120 и 180, така че грубо толкоз). Бюджетната разлика обаче е малко над 10 пъти, а не 3:2, така че това не е проблем. И, да, за Австралия това са много пари - за Америка приемливо.

първо аз говоря за поддръжка не за производствената цена.. производствените за горе-долу 100 за Русия и 150 за щатите.. ама като се има предвид, че американската програма е към 65 милиарда, докато руската 4-5 милиарда (останалото от Индия фифти-фифти) десетина пъти както ти каза.. обаче на раптора му се налага за всеки час във въздуха 34 часа ремонт... бройките са 168 и се планират около 180 мисля.. на австралийците не им бяха проблем парите доколкото си спомням http://vbox7.com/play:6882d5d4 точно това ме съмнява да е гадна австралийска пропаганда
    А колкото до армията от милиони.. ако с тях има и танкове тея самолети ще се озорят.. Както ти казах виж Либия - скъсват ги от бомбардировки и те все още държат - танкове не им останаха да, но артилерия си имат, а пък и авиацията доста трудно действа в градска среда, където по-скоро избива цивилни отколкото военни, колкото и прецизни да са ракетите Аз си мислех, до месец след намесата на натовската авиация всичко ще свърши, но хич не е така.. май пехотата все още е царица на бойното поле

Не е баш така, но не ми се спори, защото ще стигнем до задънена улица.

Една войска от милиони, въоражена с автомати, е нищо срещу 18,000 самолета въоражени с ракети.

Рапторите са около 190. Казах 200, но явно ще си правим проблем за 10 бройки...и се строят още.

Скъпи, скъпи, колко да са скъпи. Един руски изтребител 5то поколение е около 100 милиона долара, а един американски около 150 (има и 120 и 180, така че грубо толкоз). Бюджетната разлика обаче е малко над 10 пъти, а не 3:2, така че това не е проблем. И, да, за Австралия това са много пари - за Америка приемливо.
    То бюджетната разлика е 10 пъти, но едната армия е наборна, а америка плаща луди пари за заплати. + външните услуги с Русия са в пъти по-евтини заради по-евтината работна ръка. + Русия не е в състояние на война за да отделя голями бюджети. Нали се сещаш къде отива тази бюджетна разлика? - не за въоръжаване

1 войник в Афганистан=$1 млн. на година за САЩ

http://www.bnews.bg/topics-1797

Като сметнеш и Ирак ще видиш къде отива този бюджет. Не са засилване на армията, а за бойни действия.

Нямат масово 5-то поколение. Отказаха се от 5-тото поколение американците заради цената. И не си мисли, че самолет 5-то поколение е по-силен от 4-то поколение. Това е глупаво схващане. 4-то поколение самолет може да отнесе такъв от 5-то като нищо.

Викаш с автомати а? Има няма 92 000 бронирани бойни машини (25 хиляди от които танкове, което кой каквото и да си говори е основата и най-сериозната нападателна наземна единица и страната, която има най-много танкове след Русия има 2,5 пъти по-малко). И 6000 самолета. Ама били с автомати

САЩ НЯМА КАК ДА ПОБЕДИ РУСИЯ ВОЕННО. СБЛЪСЪК МЕЖДУ ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ ЗАВЪРШИ ИЛИ С УНИЩОЖЕНИЕ И НА ДВЕТЕ ИЛИ С МИРЕН ДОГОВОР

Град
    София
    ^След като ти четох мненията и заплахите вчера изобщо не ми се включвай в спора. Отговор няма да получиш.

КарлДионик, САЩ в момента има 190 раптора - 100% съм сигурен. Произвеждат се още. Не знам колко им струва поддръжката, но знам, че, за да ги има, значи е сметнато колко са и колко не са изгодни.

За това с 34-те часа ще се радвам да предоставиш линк, защото искам да прочета точно какво и защо.

Либия никой не я скъсва от бомбардировки. Има чат-пат бомбардировки по военни мишени. Ако 1/2 от американските ВВС участваха в "скъсване от бомбардировки" с конвенционални оръжия и бомби, Либия нямаше да я има в момента. Не това е целта, обаче. Да не говорим, че участва ли Европа, майката си е....дам. Но да не отваряме тази тема, защото ще се ядосам и ще наруша поне 5 точнки от правилника докато обясня какво не ми харесва в "подхода" на Европа спрямо Либия. Плюс това, операцията там се води от Европа и е със супер ограничено американско участие, което показва само колко несъстоятелни сме за съжаление.

^След като ти четох мненията и заплахите вчера изобщо не ми се включвай в спора. Отговор няма да получиш.

КарлДионик, САЩ в момента има 190 раптора - 100% съм сигурен. Произвеждат се още. Не знам колко им струва поддръжката, но знам, че, за да ги има, значи е сметнато колко са и колко не са изгодни.

За това с 34-те часа ще се радвам да предоставиш линк, защото искам да прочета точно какво и защо.

Либия никой не я скъсва от бомбардировки. Има чат-пат бомбардировки по военни мишени. Ако 1/2 от американските ВВС участваха в "скъсване от бомбардировки" с конвенционални оръжия и бомби, Либия нямаше да я има в момента. Не това е целта, обаче. Да не говорим, че участва ли Европа, майката си е....дам. Но да не отваряме тази тема, защото ще се ядосам и ще наруша поне 5 точнки от правилника докато обясня какво не ми харесва в "подхода" на Европа спрямо Либия. Плюс това, операцията там се води от Европа и е със супер ограничено американско участие, което показва само колко несъстоятелни сме за съжаление.
    Иситната е, че америка вече няма потенциал да води война. Затова толкова се забавиха с Либия. Най-голямата гавра ще бъде ако опозиция и Кадафи се сдобрят. Това ще е директен среден пръст на едно място за америка

Тезата ти да не се включвам в спора е смешна. Започна да спориш с мен, а като спря да те кефи изведнъж да не съм спорел заряди вчера И не ми махай цвета на коментарите, защото никъде не е забранен.

Град
    София
    Ок. Америка няма потенциал да води война.

значи амк за 34-те часа просто напиши Ф-22 в уики.. там на maintance си има цитирано от командването на ввс..
    ама гледай и клипа дето съм дал линк..
    За Либия донякъде мога да се съглася, че наистина като бройка самолетите, които са изпратени там не са много..
    За бомбардировките колко са били ще съдим по това на какво ще прилича Триполи след войната ама тя според мен няма да свърши скоро.. руснаците пускат някакви слухове, че Кадафи щял да се предаде ама нещо не ми се вярва.. накрая май ще им се наложи да пратят сухопътни сили, ама ги е страх да не я опетлаят като Ирак и Афганистан все пак територията на Либия си е бая голяма, а градовете в южната й част все още са под контрола на Кадафи, така че бая гоненица ще има през пустинята

Град
    Екатеринбург, Русия
    nikolaiazaz честно, ако баща ми не беше в посолството на РФ на работа щях да ти повярвам. Ти чуваш ли се - да свалят от въоръжение 3 000 самолета?! Интересно ми е как ще смалят толкова много, при положение че от него са произведени по-малко от 2 000 бройки. И плюс това - основен боен изтребител е Су-27 и неговите модификации, като до въвеждането на ПАК-ФА ще влизат на въоръжение само изтребители МиГ-35 и МиГ-35С/БМ.

Понякога се чудя какви митове се разпространяват за въоръжените сили на Русия и за Русия като цяло.

Голям фен Аватара на Cap
    Град
    Варна
    Без да съм чел коментарите и може би с малко крайно изказване, но ... вие които мислите, че САЩ са по велика сила от Русия сте в такава заблуда, че няма накъде повече

Цитирай Първоначално написано от Cap
    Без да съм чел коментарите и може би с малко крайно изказване, но ... вие които мислите, че САЩ са по велика сила от Русия сте в такава заблуда, че няма накъде повече
    Ахахах, добре. Докажи

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен
    Понеже не знам къде да попитам, мисля че темата е удачна.

Колко е външният дълг на Русия и колко е този на Америка ?
    Какъв е кредитният рейтинг на Русия и какъв е този на Америка ?

Защото навсякъде се говори за Америка, криза, дългове и т.н., но никой нищо не споменава за Русия ?

Град
    Kazanlak
    ГЕРМАНИЯ за мен
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Град
    Екатеринбург, Русия
    На Русия до колкото знам кредитния рейтинг според Standard and Poor`s е
    Domestic Rating - ВВВ+
    Foreign Rating - ВВВ
    TC Rating - ВВВ

На САЩ до колкото знам кредитния рейтинг според Standard and Poor`s е
    Domestic Rating - АА+
    Foreign Rating - АА+
    TC Rating - ААА

Където,
    ВВВ - достатъчно висока способност за изпълнението на финансовите обстоятелства, но по-голяма чувствителност към неблагоприятни икономически условия.
    АА - Много висока способност към изпълняването на финансовите обстоятелства
    ААА - изключително висока способност за изпълняването на финансовите обстоятелства.

-----------------------------------------
    ВЪНШЕН ДЪЛГ НА РФ
    1. Държавен външен дълг на Руската федерация (включва задълженията на бившия СССР, поети от Руската Федерация) - 38 832,8 млн. долара
    2. Задължения пред официални кредитори, членове на Парижкия клуб - 682,1 млн. долара
    3. Задължения пред официални кредитори, не влизащи в Парижкия клуб - 1 608,8 млн. долара
    4. Задълженията към страните от бившия СИВ - 1 137,8 млн. долара
    5. Пазални задължения на бившият СССР - 57,5 млн. долара
    6. Задължения пред международните финансори организации - 2 934,4 млн. долара
    7. Задължения по еврооблигационни заеми - 29 820 млн. долара
    8. Задължения по ОВДВЗ (облигации от вътрешния държавен валутен заем) - 1 774,9 млн. долара
    9. Държавни гаранции на РФ в чужда валута - 817,9 млн. долара.
    На кратко 2,5% от БВП или 39 666,2 млн. долара.

ВЪНШЕН ДЪЛГ НА САЩ
    Не можах да намеря такъв точен списък, но към 4 август 14,3 трлн долара, който към края на годината ще достигне по прогнози около 16590,0 или 101% от БВП.

Мега фен
    BERCUT, благодаря ти за изнесената информация!

Голям фен Аватара на Snik4er
    Русия естествено.
    за мен Американците са най- долната нация.
    Сравнете историите им и ще видите.
    А и доколкото знам под щатите има заровени руски бомби, от които много малко са открити.

Last.fmFacebookBLOG

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от Snik4er
    Русия естествено.
    за мен Американците са най- долната нация.
    Сравнете историите им и ще видите.
    А и доколкото знам под щатите има заровени руски бомби, от които много малко са открити.
    Не знам откъде излизат тия митова, но са пълен абсурд. Интересно ми е как така незабелязано ще поставиш под една държава бомби, при това много и никой няма да ги открие. Това да не е като да закопаеш мъртвото си куче в задния двор?

Руснак съм и просто се чудя защо всички се опитвате да ни изкарате някакви свръх, мега хора с невероятни възможности и знания? То не бяха лазери срещу китайците през 60-те години, то не беше ядрен експеримент в Тонгуска, то не беше още какво ли не, та чак до бомби по САЩ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си