- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия против САЩ - коя държава е по-велика?
Сега ти като си ходил в Америка сега можеш да злоупотребяваш с това и да ми изтъкваш безумния аргумент, че като не съм бил там не зная. Това е като някой които казват, че като не съм живял по време на комунизма нямам право да го коментирам.Първоначално написано от amk933
Не знам какво е това "първо" християнство дето изповядваш, православието е единственото чисто и истинно християнство. Аз не съм се подигравал на тези хора, те просто са заблудени, аз като християнин никога не мразя грешника, а мразя греха.
Ей такива апокалиптични клиширани заключения от рода на "Докъде я докарахме..." много ме дразнят.Първоначално написано от GregoryHouse
Какво толкова лошо има да обсъждаме други държави. Това че съм патриот и много обичам родината си, пречи ли ми да обичам и Русия?
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Ееех докъде я докарахме!
Като не знаеш, спри да пишеш пълни простотии и да ни демонстрираш невежеството си, защото взе да ми писва. Хем не знаеш, хем пишеш глупости...Първоначално написано от Patriot
Православието вика е единственото чисто...Научи какво е това религия, откъде тръгва християнството, коя е първата църква и кога се създава православната деноминация. Аман!
Християнин си ти, колкото аз съм будист. Ясно ми е колко си християнин - на хартия, защото са те кръстили преди 20 години и от тогава не си влизал в църква.
И седнал да ми говори, че протестанството и католицизма са "мръсни" деноминации - у лево!
Т'ва, че не си бил в Америка не ти пречи да знаеш - пречат ти източниците на информация и безумния начин, по който изкривяваш фактите.
Gregory, това че съм българин не ми пречи да водя тоя спор. Това е все едно да кажеш, че не трябва да обсъждаме Корейската или Виетнамската война, защото България не е участвала.
Нали разбираш колко нелепо cравнение даде? Както и да е. Изобщо няма и да чета повече тая тема.Първоначално написано от amk933
Съгласен съм с Грегъри. Много ми напомня тая тема на 'баща ми ще бие твоя баща.' Утре очаквам 3 страници аргументация защо на Русия пишките им са по-дълги от на Америка и как това я прави велика нация.
Няма и да я отварям тая тема повече, опитвате се да сравнявате и да вкарвате в релси неща, които нямат допирни точки и резултата е единствено, че сте си начешали пръстите.
Абе забелязал съм го и в други теми, винаги когато спориш с някой, все се вживяваш като някакъв всевиждащ и всезнаещ.Първоначално написано от amk933
Кое е това дето не го знам, хайде кажи ми?
Какво има да знам, християнството е било единна религия, докато през се е появила католическата ерес и запада се е отделил от корените на истинната вяра.
След това са почнали да се появяват най-различни идиоти и да си основават свои църкви и сега ми казваш, че трябва да ги считам наравно с истинното и чисто християнство. Хенри 8 например понеже се е развеждал 300 хиляди пъти, си основал църква която да му позволява това и аз сега да я приравнявам с православието...
А иначе в църква влизам, всяка неделя, защото редовно ходя на литургия![]()
http://rockbeyondbelief.com/2011/09/...-christianity/
![]()
http://rockbeyondbelief.com/2011/01/...et-born-again/
АМК ,коментар по втория линк ? Или ще си замълчиш този път ?
християнството е било сектарско течение което е станало единно САМО И ЕДНИСТВЕНО заради политизацията й - както ти я нарече "католическа ерес"Какво има да знам, християнството е било единна религия, докато през се е появила католическата ерес и запада се е отделил от корените на истинната вяра.
...което е описано в гностическите евангелия и други ОРИГИНАЛНИ текстове които 99% от църквите сега наричат еретически.""След това са почнали да се появяват най-различни идиоти и да си основават свои църкви и сега ми казваш, че трябва да ги считам наравно с истинното и чисто християнство.
и к'во? щото НИКОЙ православен поп не е барал момченца ли? или просто когато го правят тези от другите деноминации е "пример", а когато е от ТВОЯТА е "изключение"?Хенри 8 например понеже се е развеждал 300 хиляди пъти, си основал църква която да му позволява това и аз сега да я приравнявам с православието...
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Разсмя ме искрено. Много ясно че няма да си замълча...Първоначално написано от Auriss
Погледни линка само и сайта и ми е ясно колко е правдоподобно. Нещо като уикипедия, където спокойно мога да напиша, че акам злато и, ако никой не го види, да си стои с месеци...
Поне като искате коментари, пукайте някакви линкове от достоверни източници.
На Патриот му отговори гандалфепи4.
Грегъри, като не те кефи темата - не влизай. От заглавието става ясно за какво иде реч. Защо спорим? Така. Мен ме вълнува, например. И не само. Сравнението си беше много точно. Не разбрах кое му е нелепото? На мен ми се струват по-нелепи постовете ви със ЗипФейл, които са безумен оффтопик и, ако ние пишем да си начешем пръстите, не знам защо вие си мислите, че правите нещо по-различно, като ви е пределно ясно, че няма да сложите край на темата с тях?![]()
Ами cравнението ти 1во на първо не е никакво cравнение, тъй кто това cа различни cитуации. Очаквах, че ще го зацепиш ама карай. Имах предвид това, че ги защитавате така като, че ли cа ви родини.
И понеже ми направи забележка, че АЗ пиша офтопик. Дефинирай какви cа критериите по които cе определя кой е по-велик.
П.п: А на темата мога да и cложа край много леcно. Това cпор ала кое е първо - Кокошката или яйцето, а.к.а Чеcане на езици.
ЦЪКamk933
Не ти минава извинението.
Прочети всичко на първите 2 страници от Гугъл ,прочети и мненията. Не знам какъв обем информация на минута обработваш ,но на мен ми отне точно пет. Не ми минавай с извинението ,че не можеш да отделиш няколко минутки.
Отговори ми сега защо държавата-символ на демокрацията е толкова прогнила ?
Откъде-накъде религия и държава са в един кюп.
Да ти напомням ли и
Това пък доколко е актуално оставям на теб да прецениш.A wise and frugal government, which shall leave men free to regulate their own pursuits of industry and improvement, and shall not take from the mouth of labor the bread it has earned - this is the sum of good government.
Thomas Jefferson
Не твърдя ,че Русия е 'по-велика' - не съм толкова луд. Но истината е ,че дори България ми се струва по-напред ,освен по отношение на доходите.
Последното дори не намирам за значимо.
![]()
![]()
![]()
Аха. И к'во? Намери един случай, в който 80 войника във Вирджиния са били наказани за някаква глупост от някой психопат (който 99% съм сигурен, че е уволнен) и това значи, че всичко е прогнило? Добра логика...а генералният извод за прогнилата Америка е от типа "5-годишно лапе". Щом едно куче е с 3 крака, значи всички са така...
Това означава, че сега аз трябва да си направя извода, че висчки войници в Русия проституират, защото:
http://www.google.bg/#sclient=psy&hl...1&pf=p&pdl=500
Абе вие в ред ли сте изобщо? Водим спор коя страна е по-велика, а не в коя страна кой престъпник какво е направил (като случая с наказанието в Америка и проституцията в Русия).
И после що не коментирам от време на време - защото не знает как се води спор с аргументи. Поствате някакви безумни "сензации", плъокнете някой генерализаращ тъпизъм и после чакате обяснения. Оукей...
Грегори, определя се кой е по-велик по много неща. Принос, икономика, способности, ценности и т.н. Не е супер сложно. А сравнението с кокошката тук хич не беше точно...
Понеже ме дразниш и cе cмяташ за много начетен и много знаещ, направи една cъпоcтавка между 2те държави. За вcичко от официални, доcтоверни източници и както cам ти каза, Уикипедия не е такъв! Но иcкам да я обяcниш така, че 5токлаcник да те разбере. Ако пък не иcкаш или те мързи, ще започна да чиcтя темата от отфтопика...
По абсолютно неадекватен начин ми опонирашПървоначално написано от gandalfepi4
1. Християнството не е "сектарско" (между другото за първи път чувам тази дума). Уточни се като говориш за политизация и къде намесваш тука католицизма, християнството е станало популярно когато е било единно още преди появата на католическата ерес
2. Това че има православни свещеници които съгрешават и правят недостойни неща е вярно, но при англиканството РЕЛИГИЯТА Е БИЛА ОСНОВАНА ПО ТОЗИ НАЧИН, ЗАЩОТО ХЕНРИ 8 Е БИЛ КУРВАР И СИ Е НАПРАВИЛ РЕЛИГИЯ
Правоcлавната ереc c появява когато и католичеcката ереc...
Ти продължаваш да не ме разбираш. Защо ми пускаш като контра аргумент някаква случка в Русия ? С това само ми доказваш тезата ,че И Русия е помийна яма.
Както и България - още помня едно време някакво войниче на 20ина години го хванали в казармата и го 'надули' с компресор през ануса. Последствия - никакви.
За да е велика една държава си мисля ,че народът й трябва да живее добре. Хората правят държавата. Какво значение има колко ракети имат САЩ след като населението им са безмозъчни примати ,а престъпността е на някакво колосално ниво. Какво ?
Това ли е велика държава - с 300 банки ,няколко трилиона бюджет и куп богаташи за сметка на милиони необразовани бедняци.
Нека да ми е грешна представата ,нека да не знам ,само защото не съм отишъл да видя.
Сигурен съм ,че всичките ми познати от САЩ ме лъжат и ми говорят глупости.
Колкото до аргументите - това са субективно нещо и както ти намираш моите източници за нелепи ,така и аз бих могъл да кажа същото. Не ме вълнува колко е бюджетът на САЩ ,не ме вълнува процента грамотност ,не ме вълнуват цифрите като цяло. Следствията са ми интересни и те са следните - цял свят смята САЩ за паразит ,който воюва за да се храни. Не е мое мнение ,просто ти споделям.
Това е величието на САЩ.
Не е твое мнение, а? Ама "цял свят" смята така, защото ти така си мислиш и си заобиколен с такива хора...примерно.
Не ти пука за процента грамотност, ама ми изтъкваш колко неграмотни имало?![]()
Четете се преди да пишете.
Грегори, хвани попрочети малко тоя раздел преди да ми се правиш на велик и да "чистиш от оффтопик". Тая тема е водена 1 милион пъти, дори само от мен и от БЕРКУТ и сме писали километрични постове със точна статистика, цифри, източници и т.н. Няма да седна да обяснявам пак едно и също, защото някой го мързи да чете (или да търси)...нямам и времето всъщност.
И също не ми обяснявай какво е оффтопик за делкане тук, защото модерирам раздела от...почти 2 години. Тук правилата са мааалко по-различни и освен най-отявления спам (като вметките ви със ЗипФейл от последната страница) друго не се делка, защото просто или е по темата, или е основа за дискусия. Това е.
Идеално щом е водена един милион пъти. Дай линкове. Нали не очакваш да прелиcя вcичките ти 7к мнения за да го намеря...
Вметките ми отноcно религията, cа по вметките които ти и патриота cте направили. Офтопик въобще не ти обяcнявам какво е. Не напразно те попитах какъв е критерия. Ти го каза (обяcни). Оcтаналото е офтопик по твоему!
Няма нужда да бъдеш арогантен и да cмяташ, че знаеш много повече от оcтаналите. Не ти отива на претенциите. Да cи cелcка пръчка да знам защо говориш по-такъв начин, ще го игнорирам, ама не cи.
Ето къде ти е заблудата.Не е твое мнение, а? Ама "цял свят" смята така, защото ти така си мислиш и си заобиколен с такива хора...примерно.
Не ти пука за процента грамотност, ама ми изтъкваш колко неграмотни имало?
Четете се преди да пишете.
Трябва да започнеш да излизаш и да говориш с хора. Остави малко на мира цифрите.
Другото няма да го коментирам - жалка провокация ,породена от невъзможността да ми дадеш прост отговор на въпроса С какво е велика една държава ,чието население НЕ живее добре.
Ок, Грегъри, разбрахме се. Пусни в търсачката някоя абревиатура на руска/американска ракета и ще стигнеш до тия теми.
Ауриссс, не ми говори глупости. Върнах се преди седмица от там - хората живеят идеално. Не исках да се връщам за пореден път бе човек. Колкото повече отивам там и в Близкия Изток, толкова повече се убеждавам, че Европа е пълен фарс, абсолютен цирк, включая БГ и всичко тук. Имаше един много-уважаван човек от мен, професор по политология и икономика и семеен приятел; та въпросният казваше (беше проптувал цял свят), че Европа няма да стигне Америка и след 100 години...и е прав. Отидо и виж. 50% от хората, с които общувам са американци/ живеят в Америка. Никой не се е оплакал как живее. Реват тия, които ги мързи да бачкат, защото дълбаят на едно място и не успяват. Един човек не знам, който да е умен и работлив и да е недоволен от живота си в Америка. Ти си обяснявай колко е зле там - ако там е зле, тук в Европа е апокалипсис. Хипотезите ти от 10000 мили колко е зле живота там са пълна пародия. Сори, ама е точно така. Гроздето е кисело, та и европейската работа същата...
Но т'ва със зле живеещото население ме разсмя искрено...В България и Европа хората живеят 10 пъти по-зле. И не говоря само икономически. Няма какво да ти отговарям на поредния опит за въпрос.
То понеже в Европа е апокалипсис, затова 5те най-щастливи държави в света всичките са от Европа. Пък нека им е зле икономически..
ПП: САЩ са 15ти.
Ох ,голям си п*ткопоклонник брат ^^. Взимам думите ти на доверие и си пускам билетчето за лотарията. Явно Раят е на земята.
Междувременно дано не пратят баща ми на някоя измислена война ,от която да го върнат в чувал или сам да си тегли куршума.
Дано![]()
И 15-та значи, че населението е нещастно и хората живеят зле?
И все пак не забравяй колко точно е голяма Америка и колко Европа. Тия 5 държави в най-добрия случай имат 1/3 от населението на Америка...А, ако гледаме най-щастливата 1/3 там, Европа може да яде пасти.
Хората в Америка, като цяло са много по-позитивни и спокойни от европейците и да, казвам го от личен опит.
ПС: Аурис, т'ва беше най-добрият ти аргумент. Евала! По-добре да рискувам да ме пратят в Ирак отколкото някой недоволен и едвам живеещ съсед да ме застреля, защото на държавата не му пука за него, или някой нервен шофъор да ме сгази на тротоара или някой наркоман да ме наръга за 5 кинта...последното ми изречение беше почти толкова тъпо, колкото поредната ти "интелигентна" генерелизации в резултат на липсата на доводи.![]()
Хората в америка са глупави арогантни простаци и да - и аз го казвам от личен опит.
Да не споменавам какви неща съм чувал от хора ,дошли си от Щатите за малко - да ти кажа единственото ,което харесват там са парите.
Всеки с вкуса си явно.
Все пак си мисля ,че ако нещата ,които си наприказвал из форума са верни ,си твърде далеч от 'средния' американец и неговия живот.
Все едно Фатика да ми е баща на мене ... (познавам се със сина му - 100 кинта на ден и X5-ца ... да .. има разлика )
Едит :
Амк ,убеден съм ,че в САЩ не се стрелят (оръжията са масово достъпни в немалко щати) ,няма престъпност и хората не шофират пияни (макар че взимат книжки по-рано от нас).
Стига си сра в градинката. САЩ имат пари ,ние не. Т'ва е. Велика нация са колкото к*ра ми - някой ден ще ги помнят с няколко кризи и космическата им програма ,която секна ... впрочем.
Не виждам как населението е критерий. То по тая логика Китай е супер щастливата държава, щото поне 10% си живеят перфектно. 130 милиона си е почти половин Америка, то Китай излиза че най-щастливото място на земята.Първоначално написано от amk933
Ама то важното е горната 1/3 да са щастливи, пък другите да се ебат в гъза, важно е статистиката да се гони.