.
Отговор в тема
Страница 7 от 9 ПървиПърви ... 3456789 ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 212
    Мега фен
    Пу ... избяга Сигурно утре е на дипломатическа конференция по повод събитията в Либия и трябва да става рано
    Жалкоу

Мега фен Аватара на ZipFail
    Току що го сметнах и по-твоя начин. Като съберем населението на Дания, Норвегия, Швеция,Холандия, Англия, Австрия, Германия, Лихтенщайн Швейцария и Белгия се получава 275 милиона, почти колкото Америка. Ама като го уредниш, пак процента на щастливите хора е 59, докато в Америка е 57, така че и за това май не уцели

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

Мхм. За 2% разлика съм сигурен, че хората живеят нещастно и недобре. И много жалко, че не виждаш какво общо има броя население...

Аурисе, спри ти да си сереш в градинка. Защото каквито свинщини и безобразия съм виждал във Франция и Германия, никога не съм ги виждал в САЩ. Каквито наглеци, ксенофоби и арогантни самовлюбени лайнари има в Европа ги няма никъде другаде...

В Америка културата на каране е в пъти (подчертавам пъти) по-добра от европейската. Да, карат на 16, защото имат място и пространство и се налага. Но в Америка за разлика от тук има правила. Караш с над 25 мили отгоре на допустимата скорост - мин 1200 долара глоба и до 6 месеца в затвора. Камери по шосетата - бол. И съм ги виждал тези неща да се случват. Тук - убива някой трима души, олеле бил пиян - условна. Много по-добре сме, летим.

Тук като не са "разрешени" оръжията, к'во? Ще ме спукаш от смях вече. Не се преработват нелегално газови пистолети на бойни и хората не се стрелят защото съседът Х вдигал шум?

Въобще не ми говори за Америка. Били нагли и арогантни? Нима? Ясно ми е - приказаки от 10, 000 мили точно и разказ от другарче. За всичкото време, което съм изкарал там и на Източния, и на Западния Бряг, и в Чикаго никога не съм срещал повече говна отколкото в БГ или Европа. Т'ва е. Другото място като САЩ е Близкия Изток, но там културата е друга и к'вито сте тесногръди ми е ясно колко ще я възприемете. Факт е, обаче, че ОАЕ, Катар, Саудитска Арабия и сие са на светлинни години пред Европа също.

Точка по въпроса.
    Америка е феномен надминал създателите си. И така и ще си е. Особено, ако Европа го кара в същия безумен дух...

Мега фен
    Тук като не са "разрешени" оръжията, к'во? Ще ме спукаш от смях вече. Не се преработват нелегално газови пистолети на бойни и хората не се стрелят защото съседът Х вдигал шум?
    Мързи ме да ти обяснявам кои конкретно могат и колко зор е да откриеш такъв. Както и да е ,п*ткопоклонник си.
    Всъщност истината е ,че този спор изобщо не представлява интерес за мен. Исках да си потвърдя мнението.
    Америка е феномен надминал създателите си. И така и ще си е. Особено, ако Европа го кара в същия безумен дух...
    Ще ти се ,нали ?

Цитирай Първоначално написано от amk933

Мхм. За 2% разлика съм сигурен, че хората живеят нещастно и недобре. И много жалко, че не виждаш какво общо има броя население...
    Никъде не съм казал, че хората в Америка живеят нещастно. Въпроса е че твърдиш, че хората в Америка живеят в пъти "по-добре" от хората в Европа, а това очевидно не е така. Изсмука си от пръстите това със населението, сметнах го и по твоя начин - пак излезе че не е така. 2 процента не е много, ама се опитваш да убедиш всички, че 57>59.

А аргументи тип "Мен ми се струва така" "От личен опит го казвам" "А оня път знаеш ли кво ми се случи" си ги спести, защото личното мнение и преживявания, не са равни на доказателства.

Както и да е, аз се оттеглям, не изпитвам нужда да доказвам кой е по-велик, най-малкото защото смисъла в целия спор е точно нулев . Всеки с вкуса си. Ама просто недей да налагаш мнението си като някакъв общодоказан факт, а накрая и да заяваваш 'Точка по въпроса.' Айде със здраве

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Защото каквито свинщини и безобразия съм виждал във Франция и Германия, никога не съм ги виждал в САЩ. Каквито наглеци, ксенофоби и арогантни самовлюбени лайнари има в Европа ги няма никъде другаде...
    Тук cи много прав. Единcтвеното, оcвен парите за което бих предпочел Америка пред Европа е кcенофобията. В америка дали идваш от Германия, Франция или България е едно и cъщо. Ама като идеш от България в Германия cи втори разряд човек.ь

Иначе отноcно оръжията, Амк cъглаcи cе, че е малоумно да продаваш бойно оръжие на 21 (ловно на 1 годишен човек проcто ей така. Колко убийcтва cтанаха в училища и магазини точно c такива оръжия продадени на пcихичеcки лабилни хора... обикновено жертвите ги броим поне на пръcтите на едната ръка.

Ауриcе, отноcно преработването, почти вcеки 9мм може да cе направи. За пиcтолетите. Като изключим 4-5 турcки модела. От въздушните пушки малко cтават на флоберки. Но рядко cе прави. Първо дори cамо да намерят такова в теб -от 1 до 3г затвор. Да не говорим, че cе прави от cпециалиcти и cа ти нужни чаcти от реален боен пиcтолет. Труднодоcтъпни такива. Много разправия за да cи го направи комшията Пешо за 'ей така да cи има'.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен
    Мерси за поясненията ,но точно на тази тема съм доста сигурен ,че съм по-навътре. Точно 1 модел ГСО може да се преработи с 'подръчни' материали - останалото си е ташак торба и я ти избуши в ръцете ,я не.
    Бруно ,Рьом и Валтер нямаш шанс. Турските боклуци са калпави - имам си една такава ютия вкъщи.

А ксенофобията в Европа я има ,защото хората са националисти ,харесват това ,което имат и искат да го запазят. САЩ си имат лъжлива маймуна за президент и куп банкери за управници - да са живи и здрави ^^

Подръчни? Ти какво у ваc на менгемето c чука ли ще го правиш..

Lupus in fabula

Мега фен
    Не ме разбра Един от Иж-овете му се носеше славата ,че преспокойно си стреля и с бойни патрони с леко пипване. Не помня вече точната цифра на модела.
    Същото е и с арсеналските СЛР-и ,ака "ловни" калашници - 10 минутки работа е и си имаш автоматично оръжие.
    Ако те хванат обаче ... тегаво

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Да ама има един проблем с преработената Сайга в Калашников - точността ще е доста под тази на АК. Не можеш да сложиш винтовъчен патрон в гладък ствол и да очакваш да е точно.
    Старият ми акаунт е kalashnik.

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    АМК направих кратка проверка на въоръжението на ВС на САЩ, и забелязах че ти криеш едно нещо относно бройката на самолетите.

1. По отношение на бомбардировачи Русия има превес - 294 срещу 154, което прави разлика от 140 бомбардировача в полза на РФ. - Победител - Русия.
    2. По отношение на щурмовата и фронтовата авиация - Русия има 956, при 390 в САЩ, кое прави разлика в полза на Русия равна на 566 самолета. - Победител - Русия
    3. В Изтребителната авиация на пръв поглед Русия има по-малко - 1382, в сравнение с 2158 у САЩ. Но както винаги има едно но, 126 самолета F-15 Eagle от тази бройка, както и 473 F-16 Fighting Falcon са собственост на Националната гвардия, сиреч казано на Вътрешни войски, което означава най-общо казано, че тези самолети не могат да бъдат използвани, съблюдавайки международното право, никъде другаде освен над територията над САЩ. След това разкритие резултата става такъв - 1559 у САЩ и 1382 у Русия, разликата е от 177 самолета, което не е чак толкова много.
    4. Учебна авиация - Русия - над 980, а САЩ 1141, но това не е всичко. Използваните в САЩ самолети за обучение не са пригодни за употребата им като бойни, а Русия използва основно самолети на остовата на бойни, т.е. те много бързо могат да бъдат преоборудвани. 5. Преразглеждайки т.3 и 4, правим следното. Тъй като при война САЩ могат да прехвърлят изтребителите си от националната гвардия във ВС, а Русия учебните да ги превърнат в бойни, става следната врътка - 2158 у САЩ, и 1382+980=2362, което прави с 204 самолета в повече в полза на Русия. - Победител - Русия.
    6. Вертолети - 167 у САЩ и 1328 у Русия. Дори добавяйки спорния какво е - V-22 Osprey в бройката на САЩ, то Русия води с над 1000 бройки повече. Победител - Русия.
    7. Транспортни самолети - у САЩ - 844 бройки + 512 танкера, а у Русия общо 284 самолета. Тук разликата е от 1000 в полза на САЩ.
    8. Разузнавателни самолети - 151 у САЩ и 150 у Русия. Победител - САЩ.

Краен резултата:
    САЩ получава - 2 точки
    Русия полува - 4 точки.

ПП Сравнението не е точно, при сравнението между количеството техника трябва да са вземе предвид и нейното ТТХ, но това е доста трудоемка задача, така че когато завърша с нея вече ще мога да дам един реален и обективен анализ.

Голям фен Аватара на autista88
    Моля те, провери и за наземните и военноморските сили (най-вече подводниците), та да затвърдим казаното.
    По-добре на кафево отколкото социално слаб!

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Така сега започва пълното сравнение. Всяко превъзходство на единия над другия самолет дава една точка, както и при равенство.

Сравнение между бомбардировачите.
    1. Първи са Ту-160М и B-1B Lancer.
    Екипаж – 4 човека и при двата, което носи и на двата по 1 точка.
    Максимална излетна маса – 275 тона за Ту-160М и 216 за В-1В. Точка за руснака за възможността му да носи по-голям товар.
    Максимална скорост – 2230 км/ч за руснака и 1328 за американеца. Точка за Русия.
    Боен радиус – 6 000 км за Ту-160 и 5 543 за В-1В. Точка за руснака.
    Далечина на действие с боен товар - 10 500 км за Ту-160 и 12 000 за В-1В. Точка за В-1В.
    Максимална далечина на действие - 13 950 за руснака и 13 500 за американеца. Точка за Ту-то.
    Височинен таван - 16 765 м за Ту-160 и 18 290 за В-1В. Точка за американеца.
    Съвкупна тяга на двигателите – 100 000 кгс за Ту-160М и 55 400 кгс за В-1В. Точка за руснака.
    Употреба на СТЕЛТ технология – частично и при двата, точка и за двата.
    Сбор точки
    Ту-160 – 7 т. и В-1В – 4 т.
    Следва сравнение между Ту-95МС и B-52H Stratofortress
    В това състезание B-52H печели с 8 т., и 2 т. за Ту-95МС. B-52H печели при екипажа, максималното излетно тегло, максималната скорост, бойният радиус, практическият таван, съвкупната двигателна тяга и бойното натоварване. Равни са при максималното натоварване и руснака бие при размах на крилата.
    Следва последното сравнение при бомбардировачите - Northrop B-2 Spirit против Ту-22М3
    Екипаж – двама срещу четирима. Точка за В-2.
    Максимална излетна маса – 171000 при В-2 и 126000 за руснака. Точка за В-2.
    Размах на крилата - 52,12 при В-2 и 34,28/23,30 м при Ту-22М3. Точка за руснака.
    Максимална скорост – 860 км/ч за В-2 и 2300 за Ту-22М3. Точка за руснака.
    Боен радиус – 5300 км при В-2 и 2410 за Ту-22М3. Точка за американеца.
    Летателен таван – 15 000 метра за В-2 и 13 300 за Ту-22М3. Точка за американеца.
    Употреба на СТЕЛТ – у В-2 да, у Ту-22М3 – не. Точка за американеца.
    Резултат 5 точки за В-2 и 3 за Ту-22М3.
    ОБЩ сбор на САЩ – 17 т., за Русия – 12 т. Сега, според формулата за бойна ефективност трябва да бъде умножено общото число самолети от вида по общия сбор точки на всяка страна.
    От тук следва 17х154=2618 пункта за САЩ и 12х294=3528 пункта за Русия.
    Разликата в 910, използваме формулата и достигаме до отговора на това че, че САЩ трябва да увеличат бройката на бомбардировачите си с 53 броя, за да достигнат 0 по правилото за елиминирането недостатъците чрез количеството.

ПП Въпреки че този модел на сравнение има много по-голяма точност, то трябва да се знае, че на планетата има безброй варианти на сравнение. В даденото сравнение съм се постарал да сравня самолети близки по предназначение, ТТХ и години на производство.
    ПП2 Ще последват сравнения на всички типове и модели самолети на въоръжение, като след него ще последва наземната и морската техника.

И после какво ? Кво ще стане като разберем коя страна има по-силна армия ?

Подсказка- нищо. Само много изписани редове и много начешани пръсти.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail

Това, че на теб не ти е интересно, не значи че на мен не ми е.

FirkinF - ще направиш ли за сухопътните/военоморски сили?

Цитирай Първоначално написано от FirkinF
    Да ама има един проблем с преработената Сайга в Калашников - точността ще е доста под тази на АК. Не можеш да сложиш винтовъчен патрон в гладък ствол и да очакваш да е точно.
    Божеее, ти за сайга 12 ли ще правиш на калашник?

Lupus in fabula

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от autista88
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail

Това, че на теб не ти е интересно, не значи че на мен не ми е.

FirkinF - ще направиш ли за сухопътните/военоморски сили?
    Да, но нека завърша за авиацията.

Чакам с нетърпение, интересно ми е как седи въпроса с подводниците.

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Сега ще сравня щурмовата, или както е руското название, фронтовата авиация. Но тъй като САЩ разполагат само от един самолет в две модификации, а руснаците с три различни модела, то ще процедирам по следния начин. Ще сравня само Су-25/39 и Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II. А другите два самолета на Русия, като такива без аналози в този тип войски ще получат по 5 точки всеки.
    Така, започвам.
    Екипажът е от по един човек и при двата самолета. Което носи по 1 точка и на двата самолета.
    Максималната летателна маса при Су-25 е 17 600 кг, а при А-10, 21 148 кг. Точка за А-10.
    Максималната скорост при Су-25 е 950 км/ч, а при А-10, 834 км/ч. Точка са Су-то.
    Бойният радиус при руснака е 300 км, а при А-10, 463 км. Точка за американеца.
    Максимална далечина на действие с пълен боен товар - 1 950 км за Су-25 и 740 км за А-10. Точка за руснака.
    Практически таван – 7 000 метра за Русия и 13 180 м за САЩ. Точка за американеца.
    Тяга – 2х4 100 кгс за Су-25 и 2х4112 за А-10. Точка за А-10.
    Сбор точки – 5т. за САЩ и 3 т. за РФ.
    Общият сбор, прибавяйки 10 точки за двата самолета от щурмовата авиация без аналози, става следният – 13 т. за Русия и 5 за САЩ.
    Следва стандартната формула – 13х956 е равно на 12428 за Русия и 5х390, което е 1950. По формулата се получава, че САЩ трябва да закупят още 806 самолета с характеристиките на А-10, за да достигната сила равна на 1 към 1 между двете страни, т.е. да достигнат 0.

Фен Аватара на FirkinF
    Град
    София
    Пускам и първата част за изтребителите. Утре ще довърша.

Следва така оспорваната от Алексей (БЕРКУТ) и АМК, част от авиацията – изтребителната.
    Първото сравнение е между МиГ-29 и General Dynamics F-16 Fighting .
    Екипаж – 1 човек и при двата. Всеки получава точка.
    Максималната летателна маса за МиГ-29 е 18 480 кг, а при F-16 – 21 772 кг. Точка за Ф-ката.
    Продължаваме с максималната скорост – за руснака 2 450 км/ч и 2410 км/ч за американеца. Тук руснака взима точката.
    Практическа далечина на действие – 2100 км с ПТБ при МиГ-29 и 1 759 за F-16. Точка за Русия.
    Височинен таван – 18 000 метра за руснака и 15 240 метра за америкатеца. Точка за МиГ-29.
    Тяга – 2х81.4 кН за МиГ-29 и 1

Град
    София
    Точно бях решил, че няма да чета темата повече и пак реших да я отворя...

Прочетох меко казано умопомрачителната статистика на промитото момченце калашников, изсмях се на глас, защото 95% е лъжа или неточно сравнение и реших да си легна да спя. Но преди това реших да ви уведомя.

Защото Русия с техниката е буквално 10-20 години по-назад от САЩ, но успех със сравненията. Много ми е интересно само откъде е взета фалшивата стереометрия и характеристиките както и фиктивните цифри за бройка юнити. Защото американското ВВС е между 2 и 4 пъти по-голямо от руското. А за поколенията...Русия е 4 поколение, Америка разработва 6, което е Русия НЕ може да си позволи чисто финансово.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    САЩ за пореден път е в криза и пред фалит, ти разправяш как били 10-20 години напред в технологията и Русия не можела да си позволи нещо финансово. Май не е Русия държавата, която налази Ирак защото "имало опасни оръжия". Да, световна сила са САЩ...но втората.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    САЩ за пореден път е в криза и пред фалит, ти разправяш как били 10-20 години напред в технологията и Русия не можела да си позволи нещо финансово. Май не е Русия държавата, която налази Ирак защото "имало опасни оръжия". Да, световна сила са САЩ...но втората.
    Ъхъ.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Викаш САЩ не са в криза ?
    http://www.brillig.com/debt_clock/
    ?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Викаш САЩ не са в криза ?
    http://www.brillig.com/debt_clock/
    ?
    Викам да не говориш за фалити, дефолти, кризи и т.н. като не си наясно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си