.
Отговор в тема
Страница 9 от 9 ПървиПърви ... 56789
Резултати от 201 до 212 от общо 212
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Доктора от НоваТВ в червено, само петрола ли смяташ за ресурс ? Полезни изкопаеми, газ ?
    То и ако не бяха Англия и Европа, САЩ сега щяха да са боядисани индианци с лъкове и президент щеше да им е Буреносен Облак.
    Не мисля, че има държава която би влязла в излишна война от едната чиста наглост. Ако е така, значи САЩ са още по-жалки.

Ами петрола е основния ресурс на света. Ако не можеш да разбереш това, хикса горе.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от Lelouch
    ^Защо поне не вземеш да се обосновеш ,вместо да шариш с високопарни думички ?
    Поне десет пъти каза ,че ти е смешно написаното и не виждаш смисъл да спориш ,но и един пост нямаше ,в който да обориш твърденията ,вместо да демонстрираш недоказуемо елитарно поведение.
    Ако ти кажа ,че не вярвам и на една дума за образованието и родословието ти ,това ще превърне постовете ти в палячовски изказвания.
    Не че съм съгласен с "Лунатрик" ,но ти пък за пореден път демонстрираш плиткостта си.

//

ps : защо по дяволите банът ми е удължен на месец. уж беше седмица ...
    Точно това ми беше истинската цел да покажа. Признавам си, че нарочно провокирах и общо взето писах глупости, но отношението ви към мен е просто...жалко. Да речем, че наистина си ги вярвах тези неща. Вие какво направихте ? Смяхте ми се и ми казвахте да се откажа, че нищо не разбирам. Ако бяхте поне малко хора, щяхте да ми покажете къде греша и да ми кажете кое е правилното(според вас). А не "ти си много глупав, външния дълг не е показател за икономическо състояние, нищо не разбираш мълчи...хахаха". За пореден път се убеждавам, че когато зададеш въпрос във български форум и веднага ти отговарят "аве ти си много прост, как ще питаш такава глупост."

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Тъпите въпроси не заслужават друго отношение. Във философията има един термин "идиотски скептицизъм". И твойта работа е същата... (НЕ е обиден термина, просто описва точно хората, който не могат/искат да приемат фактите и се опитват да подложат всичко на съмнение с "логически аргументи" от типа 2+3=5 = основен принцип в икономиката).

^Защо поне не вземеш да се обосновеш ,вместо да шариш с високопарни думички ?
    Поне десет пъти каза ,че ти е смешно написаното и не виждаш смисъл да спориш ,но и един пост нямаше ,в който да обориш твърденията ,вместо да демонстрираш недоказуемо елитарно поведение.
    Ако ти кажа ,че не вярвам и на една дума за образованието и родословието ти ,това ще превърне постовете ти в палячовски изказвания.
    Не че съм съгласен с "Лунатрик" ,но ти пък за пореден път демонстрираш плиткостта си.
    Защото има неща, които са отявлени простотии и няма какво да им обясняваш и, защото има хора, за които не си заслужава да обясняваш. Ако водех разговор с някой интелигентен човек/потребител като БЕРКУТ, например, щяхме да задълбаем и да си обясняваме, а не да говорим тъпотии и да искаме доводи, които да оборват "брилянтните" ни аргументи.

За родословие/образование ми е все тая кой ми вярва и кой не. Аз си знам много добре кой съм.

Колко съм "плитък" или "дълбок" има достатъчно хора да преценяват. Виртуалните оценки на база "дразниш ме" са ми ясни и безинтересни.

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    САЩ за пореден път е в криза и пред фалит, ти разправяш как били 10-20 години напред в технологията и Русия не можела да си позволи нещо финансово. Май не е Русия държавата, която налази Ирак защото "имало опасни оръжия". Да, световна сила са САЩ...но втората.
    Ъхъ.
    Наистина много е тъпо това, че имам различно мнение от твоето. И явно отговор заслужават само познати и приятели.

Град
    София
    Изкривяването на статистиката, цифрите и фактите не е въпрос на различно мнение, а на гореспоменатия термин от философията. Като не можеш да приемеш реалността, не очаквай някой да води нормален спор с теб.

Нито cъм ти казал, че cи тъп, нито да мълчиш. Както виждаш, бая време аз мълча, защото cе чудя има ли cмиcъл да говоря. Плещиш безумия проcто. Това cравнение c 5тя лева е... Петрола не бил оcновен реcурc...проcто cлед това, нямам думи.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Изкривяването на статистиката, цифрите и фактите не е въпрос на различно мнение, а на гореспоменатия термин от философията. Като не можеш да приемеш реалността, не очаквай някой да води нормален спор с теб.
    Никакво изкривяване на статистиката не съм правил. Има много финансисти, които са на мнение, че САЩ е пред финансов колапс, вярно не са твои преподаватели или роднини, но това не ги прави по-малко компетентни. Дори и да са погрешни във вижданията си, аз не ти видях един аргумент в твоя полза. Освен онова за Япония, на което ти отговорих.

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Ако не можеш да разбереш това, хикса горе.
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Брат пишеш абcолютни тъпни. Логичеcките ти доводи cа доcта "плитки."
    + това казах, че петрола не е единствения ресурс, не че не е основен. Колкото за сравнението с 5те лева. Само го повтаряте колко е безумно и никой не обяснява защо. Не че очаквам де, явно на тъпи хора не им се обяснява. Да си останат тъпи, ние ще сме умни. Така ни е по-изгодно.

Безсмислено е явно. Това отношение ,което се демонстрира в момента ,ми е напълно ясно откъде произтича ,тъй като и аз съм бил на тази 'планета'. Смешното е ,че си говорим за 'идиотски скептицизъм' ,но въпросният ни се показва точно от този ,който набеждава другите в него.

Трудно се гради характер на базата на подобно поведение ,особено в случай ,че посещаваш форум с единствената цел да кажеш на някого какво му е в излишък. Камо ли при положение ,че нямаш какво да покажеш.

Въпросът е крайно прост ,но както и да е - позволявам си да преведа ,тъй като и на мен ще ми е любопитен евентуалният отговор - Защо според теб САЩ НЕ са в неизгодно положение в момента ? Последното десетилетие не показва ли точно противното и тенденцията не е ли към 'залязване' на американското икономическо превъзходство ?
    От друга страна - Русия не започна ли да 'дръпва' ,макар и бавно ,както в икономическо ,така и в политическо отношение ,особено към Европа ?

Тъй като моите 'познания' ,ако изобщо могат да се нарекат така ,не са нещо особено ,ще ви спестя мнението си.

//
    Не си единственият ,който може да се похвали с роднини и познати. Въпросът е ,че собствените достижения са от значение ,не тези на хората ,които те заобикалят. Делюзията ти ме забавлява ,но ми е противно да гледам отношението ти към хора ,които не са те провокирали. Избивай си другаде комплексите.

Т'ва е от мен. Ще си дочета темичката и си обирам крушите от тоя форум. Любопитството ми бе задоволено

Град
    София
    С тия евтини провокациики има много дълго време да си чакаш отговор. Като "делюзията" ми те забавлява и съм комплексар може спокойно да кликнеш "Х" и да не четеш темата.

//Само мога да ти кажа, че "делюзията" ми се базира 95% на собствени постижения, за които никога не съм използвал името и успехите на хора от семейството. И да личните ми успехи са си факт, простиращ се доста извън границите на България и дори Европа. Просто, когато е трябвало да си отстоявам позициите, съм се съревновавал с хора, които използват аргументи, а не псевдо-аргументи.

Лунатрик:
    Ок, приехме, че сме тъпи и логиката ти е вярна. Доволен ли си?

Причината да не седна да обяснявам защо 2+3 не е 5 в икономиката е, защото това НЕ е интелигентен спор (по-скоро е дебилен) и дълбае в безумни тъпотии, служещи на теб да не приемаш фактите. Т'ва е. Ти продължавай да си чакаш отговор. Според олигофренския аргумент в момента САЩ трябва да има GDP от $0. А и като ти гледам леещата се русофилия и американофобия ми е ясна "ползата" от загубеното време да седна да ти обяснявам работи. Не, мерси. Имам си работа.

Евтини ,но се засягаш въпреки. Сходно :

//
    Пешо каза ,че Русия е най-великата държава ,базирайки се на познанията си. Пешо също така каза ,че Русия е най-могъща ,и макар американците да я превъзхождат в технологично отношение ,тя все пак ще ги прегази. Освен Пешо ,това ми го казаха Тошо ,Гошо ,Мишо ,Ваньо ,Петьо и мама и тати.
    Аз ,разбира се ,нямам познанията да го потвърдя лично ,но го пиша тук във форума като непоклатимо доказателство за правотата ми...макар да не го знам лично.
    А ,и даскалката ми го каза. Даже две.

//

Сега по темата - не си спомням да ви е провокирало момчето ,даже напротив - вие му се нахвърлихте.
    А дали 2+3=5 не ме вълнува мен особено. Дори аз с моите никакви познания по темата разбирам факта ,че населението на САЩ харчи пари ,с които де факто не разполага.

ТУК е момента да обясниш ЗАЩО това не е проблем ,вместо да лаеш колко велики са ти учителите и какво ти е обкръжението.

//
    Вероятно това впечатлява определен тип хора ,но за мен думите ти нямат никакво покритие. Срещал съм невероятно добре образовани и интелигентни чужденци и повярвай ми - далеч си от земята ,на която се преструваш че си стъпил.
    //

//
    Ако имаш намерение да продължаваш да обясняваш колко съм/сме тъп/и - моля ,но имай предвид ,че си невероятно смешен отстрани. Вместо да затвърдиш думите си с факти и исторически примери (което щеше да направиш ако имаше понятие за какво говориш ,но споко - стой си във филма - никой не се усеща) ,повтаряш като папагал някакви ирелевантни фразички ,целящи да вдигнат виртуалното ти реноме.
    //

//
    В този форум влизам А)за да науча нещо ново или Б)евентуално да намеря някакви интересни хора ,от които може да се научи нещо ново...Е ,чат-пат си троля хората ,но поне 'трол'-ът ми е целенасочен ,а не с идеята да се покажа на голям умник.
    //

ПС: Умишлено ти отделих оф-а и провокациите (които впрочем са си просто мнението ми ,но както и да е) - чувствай се свободен да ги игнорираш.

Научи какво означава думичката 'псевдо'. Къде е написал нещо невярно ? Изопачено - сигурно ,неточно - вероятно .. знам ли ? Но не забелязах лъжи .... или греша ? Или е трудно да кажеш "еди-кое-си" не е вярно ?

Град
    Anfield
    amk933, сега ще се опитам да ти обясня "какъв ми е проблема". Целта ми не беше да докажа че аз съм прав, а че ти не можеш да докажеш, че аз не съм. Защото всичките ти твои аргументи идваха не от разсъждения и анализи, а от позицията на по-висш и по-умен. Твоята логика е "аз съм по-умен от него. На мен ми преподават най-добрите азиатски/американски/европейски финансисти, следователно това, което аз знам е вярно. Аз уча в престижен американски колеж, той в някой от българските ВУЗ-ове или гимназии(защото съм сигурен, че не знаеш със сигурност на колко съм години), постигнал съм повече от него, значи няма как той да знае повече от мен и да е прав. И естествено тук идва самочувствието ти и казва "Защо да се занимавам с тъпотии, имам си по-важни работи". Можеше да спреш още в началото, както "уж" щеше, но ти не го направи. Защо ? Тогава нямаше ли работа ? Ти ли определяш кой спор е интелигентен и кой тъп ? Кажи ми, ако обичаш какви са критериите за интелигентен спор.
    Отговора на въпроса "Коя държава е по-велика САЩ или Русия" далеч не е риторичен, както си убеден, че е.
    Нито съм русофил или американофоб, но дори да бях не виждам как това ти пречи да ми докажеш твоята си позиция и да ми покажеш, че аз греша. Ти водиш дискусии само с тези, които са на твоето мнение ли ?

Град
    София

Искрено се развеселих. И имах нужда.

ПС: Съгласих се...5+3=8. В аритметиката.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си