- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Русия против САЩ - коя държава е по-велика?
Първоначално написано от LunaTriCk
Ами петрола е основния ресурс на света. Ако не можеш да разбереш това, хикса горе.
Точно това ми беше истинската цел да покажа. Признавам си, че нарочно провокирах и общо взето писах глупости, но отношението ви към мен е просто...жалко. Да речем, че наистина си ги вярвах тези неща. Вие какво направихте ? Смяхте ми се и ми казвахте да се откажа, че нищо не разбирам. Ако бяхте поне малко хора, щяхте да ми покажете къде греша и да ми кажете кое е правилното(според вас). А не "ти си много глупав, външния дълг не е показател за икономическо състояние, нищо не разбираш мълчи...хахаха". За пореден път се убеждавам, че когато зададеш въпрос във български форум и веднага ти отговарят "аве ти си много прост, как ще питаш такава глупост."Първоначално написано от Lelouch
Тъпите въпроси не заслужават друго отношение. Във философията има един термин "идиотски скептицизъм". И твойта работа е същата... (НЕ е обиден термина, просто описва точно хората, който не могат/искат да приемат фактите и се опитват да подложат всичко на съмнение с "логически аргументи" от типа 2+3=5 = основен принцип в икономиката).
Защото има неща, които са отявлени простотии и няма какво да им обясняваш и, защото има хора, за които не си заслужава да обясняваш. Ако водех разговор с някой интелигентен човек/потребител като БЕРКУТ, например, щяхме да задълбаем и да си обясняваме, а не да говорим тъпотии и да искаме доводи, които да оборват "брилянтните" ни аргументи.^Защо поне не вземеш да се обосновеш ,вместо да шариш с високопарни думички ?
Поне десет пъти каза ,че ти е смешно написаното и не виждаш смисъл да спориш ,но и един пост нямаше ,в който да обориш твърденията ,вместо да демонстрираш недоказуемо елитарно поведение.
Ако ти кажа ,че не вярвам и на една дума за образованието и родословието ти ,това ще превърне постовете ти в палячовски изказвания.
Не че съм съгласен с "Лунатрик" ,но ти пък за пореден път демонстрираш плиткостта си.
За родословие/образование ми е все тая кой ми вярва и кой не. Аз си знам много добре кой съм.
Колко съм "плитък" или "дълбок" има достатъчно хора да преценяват. Виртуалните оценки на база "дразниш ме" са ми ясни и безинтересни.
Наистина много е тъпо това, че имам различно мнение от твоето. И явно отговор заслужават само познати и приятели.Първоначално написано от amk933
Изкривяването на статистиката, цифрите и фактите не е въпрос на различно мнение, а на гореспоменатия термин от философията. Като не можеш да приемеш реалността, не очаквай някой да води нормален спор с теб.
Нито cъм ти казал, че cи тъп, нито да мълчиш. Както виждаш, бая време аз мълча, защото cе чудя има ли cмиcъл да говоря. Плещиш безумия проcто. Това cравнение c 5тя лева е...Петрола не бил оcновен реcурc...проcто cлед това, нямам думи.
Никакво изкривяване на статистиката не съм правил. Има много финансисти, които са на мнение, че САЩ е пред финансов колапс, вярно не са твои преподаватели или роднини, но това не ги прави по-малко компетентни. Дори и да са погрешни във вижданията си, аз не ти видях един аргумент в твоя полза. Освен онова за Япония, на което ти отговорих.Първоначално написано от amk933
Първоначално написано от GregoryHouse
+ това казах, че петрола не е единствения ресурс, не че не е основен. Колкото за сравнението с 5те лева. Само го повтаряте колко е безумно и никой не обяснява защо. Не че очаквам де, явно на тъпи хора не им се обяснява. Да си останат тъпи, ние ще сме умни. Така ни е по-изгодно.Първоначално написано от GregoryHouse
Безсмислено е явно. Това отношение ,което се демонстрира в момента ,ми е напълно ясно откъде произтича ,тъй като и аз съм бил на тази 'планета'. Смешното е ,че си говорим за 'идиотски скептицизъм' ,но въпросният ни се показва точно от този ,който набеждава другите в него.
Трудно се гради характер на базата на подобно поведение ,особено в случай ,че посещаваш форум с единствената цел да кажеш на някого какво му е в излишък. Камо ли при положение ,че нямаш какво да покажеш.
Въпросът е крайно прост ,но както и да е - позволявам си да преведа ,тъй като и на мен ще ми е любопитен евентуалният отговор - Защо според теб САЩ НЕ са в неизгодно положение в момента ? Последното десетилетие не показва ли точно противното и тенденцията не е ли към 'залязване' на американското икономическо превъзходство ?
От друга страна - Русия не започна ли да 'дръпва' ,макар и бавно ,както в икономическо ,така и в политическо отношение ,особено към Европа ?
Тъй като моите 'познания' ,ако изобщо могат да се нарекат така ,не са нещо особено ,ще ви спестя мнението си.
//
Не си единственият ,който може да се похвали с роднини и познати. Въпросът е ,че собствените достижения са от значение ,не тези на хората ,които те заобикалят. Делюзията ти ме забавлява ,но ми е противно да гледам отношението ти към хора ,които не са те провокирали. Избивай си другаде комплексите.
Т'ва е от мен. Ще си дочета темичката и си обирам крушите от тоя форум. Любопитството ми бе задоволено![]()
С тия евтини провокациики има много дълго време да си чакаш отговор. Като "делюзията" ми те забавлява и съм комплексар може спокойно да кликнеш "Х" и да не четеш темата.
//Само мога да ти кажа, че "делюзията" ми се базира 95% на собствени постижения, за които никога не съм използвал името и успехите на хора от семейството. И да личните ми успехи са си факт, простиращ се доста извън границите на България и дори Европа. Просто, когато е трябвало да си отстоявам позициите, съм се съревновавал с хора, които използват аргументи, а не псевдо-аргументи.
Лунатрик:
Ок, приехме, че сме тъпи и логиката ти е вярна. Доволен ли си?
Причината да не седна да обяснявам защо 2+3 не е 5 в икономиката е, защото това НЕ е интелигентен спор (по-скоро е дебилен) и дълбае в безумни тъпотии, служещи на теб да не приемаш фактите. Т'ва е. Ти продължавай да си чакаш отговор. Според олигофренския аргумент в момента САЩ трябва да има GDP от $0. А и като ти гледам леещата се русофилия и американофобия ми е ясна "ползата" от загубеното време да седна да ти обяснявам работи. Не, мерси. Имам си работа.
Евтини ,но се засягаш въпреки. Сходно :
//
Пешо каза ,че Русия е най-великата държава ,базирайки се на познанията си. Пешо също така каза ,че Русия е най-могъща ,и макар американците да я превъзхождат в технологично отношение ,тя все пак ще ги прегази. Освен Пешо ,това ми го казаха Тошо ,Гошо ,Мишо ,Ваньо ,Петьо и мама и тати.
Аз ,разбира се ,нямам познанията да го потвърдя лично ,но го пиша тук във форума като непоклатимо доказателство за правотата ми...макар да не го знам лично.
А ,и даскалката ми го каза. Даже две.
//
Сега по темата - не си спомням да ви е провокирало момчето ,даже напротив - вие му се нахвърлихте.
А дали 2+3=5 не ме вълнува мен особено. Дори аз с моите никакви познания по темата разбирам факта ,че населението на САЩ харчи пари ,с които де факто не разполага.
ТУК е момента да обясниш ЗАЩО това не е проблем ,вместо да лаеш колко велики са ти учителите и какво ти е обкръжението.
//
Вероятно това впечатлява определен тип хора ,но за мен думите ти нямат никакво покритие. Срещал съм невероятно добре образовани и интелигентни чужденци и повярвай ми - далеч си от земята ,на която се преструваш че си стъпил.
//
//
Ако имаш намерение да продължаваш да обясняваш колко съм/сме тъп/и - моля ,но имай предвид ,че си невероятно смешен отстрани. Вместо да затвърдиш думите си с факти и исторически примери (което щеше да направиш ако имаше понятие за какво говориш ,но споко - стой си във филма - никой не се усеща) ,повтаряш като папагал някакви ирелевантни фразички ,целящи да вдигнат виртуалното ти реноме.
//
//
В този форум влизам А)за да науча нещо ново или Б)евентуално да намеря някакви интересни хора ,от които може да се научи нещо ново...Е ,чат-пат си троля хората ,но поне 'трол'-ът ми е целенасочен ,а не с идеята да се покажа на голям умник.
//
ПС: Умишлено ти отделих оф-а и провокациите (които впрочем са си просто мнението ми ,но както и да е) - чувствай се свободен да ги игнорираш.
Научи какво означава думичката 'псевдо'. Къде е написал нещо невярно ? Изопачено - сигурно ,неточно - вероятно .. знам ли ? Но не забелязах лъжи .... или греша ? Или е трудно да кажеш "еди-кое-си" не е вярно ?
amk933, сега ще се опитам да ти обясня "какъв ми е проблема". Целта ми не беше да докажа че аз съм прав, а че ти не можеш да докажеш, че аз не съм. Защото всичките ти твои аргументи идваха не от разсъждения и анализи, а от позицията на по-висш и по-умен. Твоята логика е "аз съм по-умен от него. На мен ми преподават най-добрите азиатски/американски/европейски финансисти, следователно това, което аз знам е вярно. Аз уча в престижен американски колеж, той в някой от българските ВУЗ-ове или гимназии(защото съм сигурен, че не знаеш със сигурност на колко съм години), постигнал съм повече от него, значи няма как той да знае повече от мен и да е прав. И естествено тук идва самочувствието ти и казва "Защо да се занимавам с тъпотии, имам си по-важни работи". Можеше да спреш още в началото, както "уж" щеше, но ти не го направи. Защо ? Тогава нямаше ли работа ? Ти ли определяш кой спор е интелигентен и кой тъп ? Кажи ми, ако обичаш какви са критериите за интелигентен спор.
Отговора на въпроса "Коя държава е по-велика САЩ или Русия" далеч не е риторичен, както си убеден, че е.
Нито съм русофил или американофоб, но дори да бях не виждам как това ти пречи да ми докажеш твоята си позиция и да ми покажеш, че аз греша. Ти водиш дискусии само с тези, които са на твоето мнение ли ?
![]()
![]()
![]()
Искрено се развеселих. И имах нужда.
ПС: Съгласих се...5+3=8. В аритметиката.![]()