- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Незнам какво да уча след 12 клас...
11 клас съм и нямам никакви насоки какво искам да уча след 12 класВмомента в даскало съм математическа паралелка и горе-долу се справям, но математиката не е нещо, с което искам да се занимавам и след като завърша... Напоследък се бях ориентирал към Психология и Социология, защото ми е интересно, но не разбрах точно какво мога да работя след това... После се замислих за Ветеринарна Медицина, но не съм разучавал нищо, незнам откъде... Разбрах, че трябва да уча Биология и Химия, защото с това щели да са ми кандидат-студентските изпити, но в даскало Биологията въобще не я учим сериозно, имаме 6-тици, но не правим нищо в часовете, Химията съм забелязал, че ми се отдава, ако седна да уча, но си имам добри оценки и без да уча, защото контролните ни са тестове, а аз имам отговорите
И ако искам да кандидатсвам това след като завърша, най-вероятно ще трябва да ходя на уроци, а не мисля, че ще имам времето да го правя, защото ходя и на английски и догодина ще се явявам на CAE. Догодина химия няма да уча ;/ ... Друг предмет, който ми се отдава е Български език и Литература... Изключително приятел, лесен и интересен предмет ми е. Ако можете да ми дадете някакви съвети, да ми помогнете да се насоча към нещо, да ми кажете някакви други интересни специалности и какво мога да правя с тях след като завърша... Ще съм ви много благодарен : )
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Психология се кандидатства с език, а на теб явно ти вървят, така че си е опция. Наистина изглежда доста интересно. После може да работиш като психолог в някое училище, фирма или да си отвориш собствен кабинет.
Може да учиш Английска или Българска филология, а след това да се реализираш като учител или преводач.
За да влезнеш Медицина, трябва да се готвиш усърдно, дори е време да започваш, защото се готвят два предмета, които изобщо не са лесни, а и са обемни. Така като те слушам, ако искаш Медицина, ще ти се наложи да ходиш на уроци и по Химия, и по Биология, а това изисква много време, учене и пари. След завършването ставаш вет. лекар.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Благодаря : )Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...