- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Използвачът, наречен "приятел"
Здравейте, имам проблем с една приятелка-съученичка. Приятелки сме от 3 години. Отначало явно не знаех що за човек е и виждах в нея само хубавите й страни, а лошите вече впоследствие се оказаха, че са прекалено много. Да наречем девойчето К.
Миналата година я запознах с най-добрата ми приятелка П. Те се сближиха и аз много се зарадвахБяхме трите приятелки.
С времето К. си показа рогата! Когато е ядосана за нещо си го изкарва на двете ни, постоянно крещи за най-малкото, а ние нямаме абсолютно никаква вина... и не на последно място тя е ДРЕБНАВА!
Миналата седмица ми се разсърди за поредната глупост (както казах тя е дребнава) и не ми проговори цял ден. На следващия ден аз й говорих, разпитвах я защо ми се сърди, а тя през цялото време се правеше, че не съществува!
Ето и втората причина да ми се сърди:
Понеже участваве в един проект и аз разговарях с организатора, той ме посъветва как да постъпя в една ситуация! Звъннах на К. и й казах как трябва да постъпим и тя ми отговори точно обратното на съвета, който получих. Ядосах се, че се мисли за най-умната и й казах, че определено не знае повече от организатора. Втора седмица ми е сърдита!
Ако става въпрос за училище абсолютно на всяко контролно и изпитване и подсказвам и изкарва 5 или 6Ето и един пример: в петък по счетоводство изпитваха на дъската върху задачи. Видях, че съм ги решавала тези задачи в една тетрадка и вдигнах ръка да я реша. К. погледна в тетрадката с решените задачи, записа си операциите на ръчичката и когато аз си реших задачата на дъската, тя вдигна ръка за следващата задача и получи 6
А нали ми беше сърдита? Не ме поглеждаше, а ето, че пак до мен се опира за помощ! Почувствах се ограбена, излъгана и използвана. Друга случка: Реших й класното по математика и дори едно "благодаря" не ми каза. Единственото нещо, което получих от нея беше неуважение!
В четвъртък П. и звънна, за да излезем трите в петък и да се разберем, но К. каза "ами ще видим може и да дойда". В петък в училище попитах К. дали ще излизаме и тя ми каза "НЕ" . После (след около 2часа) звъннала на П. да излязат(явно само двете) и П. отказала ии естествено К. се разсърди. хаха....
Нямаше да е проблем ако можеше да се говори с К., но тя не е такъв човек. За нея само тя е права и всичко разбира. Според нея тя постъпва винаги правилно и другите грешат. Никога не си признава грешките и рядко се извинява за тях. Опитах се да говоря с нея, не успях.
Искам да помоля за съвет какво да правя с нея и дали си заслужава изобщо да се тормозя за това момиче.
Престани да се занимаваш с нея, защото иначе всичко това ще свърши зле. Имаше един такъв случай с две мои съученички и накрая се стигна до бой. С хиляда зора ги отлепихме една от друга. Сега даже не се поглеждат. Така че моят съвет е да зарежеш това момиче ако не искаш да си провалиш младостта.
Ам аз бих я зарязал , защото хем и помагаш и получава високи оценки и дори не ти казва мерси или нещо подобно и се сърди за всяка дреболиика и дори не ти говоримисля че ще си намериш много по добра приятелка от нея , но и дори да греша нали си имаш П просто няма смисул да дружиш с нея.Даже и аз се раздразних от тази твоя "приятелка"
![]()
![]()
Тва момиче не заслужава да ти приятелка..... Та на нея не й пука изобщо за теб... Няма смисъл да се занемаваш с нея....![]()
такива неблагодарни индивиди заслужават шут в гъза. понякога е трудно да го направиш, но все ще дойде в момента, в който ще видиш що за боклук е тая. теглиш една мазна майна и спри да й помагаш. Мисля, че другата ти приятелка можеш да я наречеш такава, щом не е излязла с тая. Не мога да ти опиша колко много ненавиждам такива неблагодарни същества. пък и нахална бе, погледни как си е преписала тва. колкото и да я псуваш - малко ще й е. хич не си заслужава да се тормозиш за нея![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Просто я заеби...Тва не е приятелка,а използвач...Използва те като няква стока...Като някъв учебник...
Ти още ли се моткаш с тая бе??Токат в зъбите,излизай си с П.и да не ти пука за тая.Такива хора са по-лоши от мангалите.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Всеки сам си избира ролята на изтривалка пред входната врата или картина на почетно място в дневната....
Проблемът е, че сяда до мен, а чиновете са съобразени с броя на класа и няма свободни чинове. Никой няма да иска да се разменим и да изостави другарчето си![]()
Ако си по назад казваш, че не виждаш и те местят напред. Искат, не искат, тва е.
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
зарeжи я тази госпожичка ,,шeф'' нe ти трябва.. ; )
Wild & young do it just for fun
не ти трябва използвач като нея!!! не стига, че и изкарваш оценките, ами и накрая ще се прави на много важна![]()
зарежи я!!!![]()
Say what you mean tell me im right and let the sun rain down on....
Съгласна съм напълно. Съжалявам, малко е грубо, но е така.Първоначално написано от bloodyF
А колкото до това, че сядаш с нея и няма вариант за разместване, това с нищо не ти пречи.Можеш просто да спреш да и подсказваш. На контролно се правиш, че ти е адски трудно и едвам-едвам успяваш с твоите неща /или нямаш време например/.
Това е ''тактичното, меко изплъзване''![]()
Другия вариант е да и го върнеш тъпкано, мръсно... Както бих направила аз ...![]()
Зарежи я! Ако тя осъзнае, че е сгрешила един ден ще поиска отново да сте приятелки, но дори и това да не се случи не трябва да се притесняваш след като имаш П.Ако много си и ядосана започни да се държиш, както тя се е държала с теб.Може пък да се осъзнае въпреки, че според мен тя ще си е такава и за нататък.В един момент до теб, а в друг срещу теб.
Според мен ,,П'' ти е истинската приятелка от това което прочетох . Ти сигурно си от тези хора които просто немогат да отказват . Аз бях така преди . Значи бях много наивна . Изкарвах шестици на най - големите двойкари , купувах всичко на моите приятели , излизах навън с тях когато имах да уча а на другия ден като им звъннах имам да уча аре чао . Аз забележки за без домашни получавам заради тях , а те ме зарязват точно когато имам нужда от тях . Тате ми казваше не им ходи по гъза един ден няма да си спомняте за това че сте били фр-та . Всеки ще поеме по своя път и никой няма да си спомня че ти си го извлекъл дотук . Моя съвет : Не и обръщай внимание . Ти като се държиж безразлично тя ще разбере че става нещо подобно , но гордостта и няма да и позволи да се извини или да те заговори . Нали каза че с П ст си добри приятелки , говори си в междучасието с нея или се прави че си говорите смей се по телефона , така К ще се почувства нежелана . Казвам ти го от личен опит . Все някога ще си преглътне гордостта повярвай ми , но тогава ще е твърде късно и ще те е изгубила![]()
![]()
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Просто я зарежи тя само те използжа не ти е истинска приятелка!![]()
![]()
Дай и втори шанс!!! Може да е моментно нещо
I was born to love you
With every single beat of my heart
Yes, I was born to take care of you
Every single day of my life
Това момиче не заслужава такава добра приятелка като теб.![]()