- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Салмонелоза - признаци и лечение
Моля всеки да напише каквото знае за болестта Салмонелоза и за бактериите и, защото като се зачетох във нета мисля, че имам, а пише и притеснителни неща затова....
Моля всеки който знае методи за лечение и каквото и да е да го напише![]()
Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.
незнам какво си чел,но скоро не съм чувал за случай на салмонела в България,а дори и да е имало не е кой знае какво,тази болест се среща повече по латиноамериканските държави,в България има условие за виреене на тази бактерия само през лятото,освен ако не е дошла от някъде с продукти.но както и да е незнам какво имаш и какво си чел,заразяването става с консумация на животински продукти които не са били подлагани на термична обработка.по-голямата част от бактерийте умират при 50-60 градуса,възможностите са или да дигаш или да си певец,но не съм те виждал по планета значи е 1вото.ако правиш някакви диети със сурови яйца примерно,по теорията на вероятностите не е изключено и да има такива бактерии там макар да е 0.0001% шанса.симптомите са главно в стомашно-чревния тракт тъй като салмонелата е от разред ентеробактирии.лечението е в зависимост от формата на болестта,по-често е с НСПВС,а и има епизод на Хаус със салмонела виж го
Пише "Салмонелозен ентеорит" или нещо подобно и ми е доста притеснено, честно казано. Сега съм на инжекции антибиотик и дано изчезне, щот ще полудеяПървоначално написано от Red_Hair
Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.