Цитирай Първоначално написано от misho1993
Явно не сте наясно колко сила трябва за "предна дъска" или какво причинява тя на пресата при леко мърдане на краката нагоре-надолу.. Не мога да си обясня само защо плюете по лостовете, когато никой от нас не плюе по фитнеса? Голяма глупост е да говориш нещо, когато си нямаш никакво понятие от него... Набиранията са едно от най- добрите опражнения за гръб и бицепс и се правят от едно 90% от хората които ходят на фитнес!
Силата е неизбежно да се увеличи независимо дали си на лоста или във фитнеса, а това къде ще се развие повече зависи главно от метода на трениране.
Главната причина хората които ходят на лостове да не получават нужните резултати е, че правят само 1 вид набирания+ кофички. В началото това също има ефект, но постепенно се привиква, тогава трябва да се добавят по трудни и по ефективни упражнения, за да има развитие, или да се добави допълнителна тежест (например раница с нещо).
Не може човек, който прави само 2 упражнения за цяла тренировка на лоста да сравнява тренировката в фитнеса, просто защото неговото не може да се нарече тренировка!
На лоста не се прави сила? тогава как аз съм 72 кг правя силово с 15 кг в раницата? или лицеви упори с 55кг. човек на гърба ми, или набирания с 30кг дете увиснало се на мен, набиране с една ръка?
Точно , от къде си