Та проблемът ми е най - обичайният за един тийн, но моят е малко по - силен. От 1-2 месеца може би, акнето ми се усили доста стабилно и все още не успявам да се справям с него. Изпробвал съм какви ли не мазила, ходил съм и по дерматолози(които в моя град са пълни идиоти, най - вероятно ако се консултирам с някой дерматолог от София да речем ще е по - добре, но нямам възможност), но резултат просто засега няма. Винаги съм имал по - проблемна кожа, но никога не е било толкова сериозно, не знам от какво се получава този проблем. Преди се мазах със Зинерит и ми помагаше, но след като акнето ми започна да се засилва си купих Скинорен (по препоръка на дерматологът ми), мазах се с него 2 месеца, и той не ми помогна, затова сега съм с 3то мазило, домашно правено, което приятел ми препоръча и се надявам сега то да даде някакъв резултат, все още съм на 3-4 ден мазане с него. Другият ми проблем обаче са белезите, по принцип не си стискам пъпките освен ако не са гнойни, а след като една пъпка започне да изчезне остават белези, което за мен е странно, мислих си че остават само ако ги стискаш. Белезите са по скоро нещо като черно/кафяво петно, което просто заема мястото на пъпката и не изчезва. Отделно пък на места по лицето си забелязвам разширени пори, това също бих се радвал да разбера как се лекува.
Та ако може просто някой по - полезен съвет бих бил благодарен, лично аз ще продължавам да си се боря с акнето.
П.С. Спрял съм абсолютно всякакъв вид сладко/кофеин от вече 2 седмици.